Sveta Katarina Ankaran nezakonito zaračunavanje spusta navoz
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Še hiša propade, če nihče ne skrbi zanjo, kaj šele rampa, ki je ves čas izpostavljena morju... Pa vodo za spiranje prikolic in čolnov mora tudi nekdo plačat...
Nič nimam z društvom Sveta Katarina in ne uporabljam rampe, ampak mislim, da večini članov društva ni preveč všeč tole mešanje dreka. Navsezadnje je to najcenejša možnost za spuščanje čolna na slovenski obali (če ga ne daš v vodo samo enkrat letno). Tisti, ki ga dajo v vodo samo enkrat letno, naj pa pač ne hodijo v Sveto Katarino, ampak raje v ladjedelnico Izola, kjer je ceneje, pa še kregat se jim ne bo treba... razen če se hočejo kregat
Nič nimam z društvom Sveta Katarina in ne uporabljam rampe, ampak mislim, da večini članov društva ni preveč všeč tole mešanje dreka. Navsezadnje je to najcenejša možnost za spuščanje čolna na slovenski obali (če ga ne daš v vodo samo enkrat letno). Tisti, ki ga dajo v vodo samo enkrat letno, naj pa pač ne hodijo v Sveto Katarino, ampak raje v ladjedelnico Izola, kjer je ceneje, pa še kregat se jim ne bo treba... razen če se hočejo kregat
-
zajtam1974
- Praporščak
Dimen napisal/-a:H2O napisal/-a:Vsak lahko s svojim denarjem počne kar hoče, ampak če povsod škrtari ....
Ma kakšno škrtarjenje. Tema se nanaša na neupravičeno zaračunavanje uporabnine rampe. To ne ugotavlja zgolj furs, ampak potrjujejo tudi drugi člani foruma na podlagi lastnih izkušenj. Noben, ki je član društva tega niti ne zanika. Kaže, da se pobira denar za nekaj za kar niso pristojni. In to ni prav. To je na nek način enako, kot če bi ti parkiral v garažni hiši v BTC-ju pa bi pristopu in ti zaračunal parkirnino za cel dan. A bi mi plačal?
To, da bi bila rampa neuporabna zajtam1974 ne vemo. In očitno tudi ne bomo, dokler se bo po domače zaračunavalo uporabnino!
Tvoj nasvet H2O bi torej bil, da naj se za en spust in dvig na leto včlanim in plačam 40€??? Drugače sem avtomatično proglašen za škrtuha?
Pa nehte zagovarjat vse razen nas, Slovencev. Če je tok hudo predlagam selitev v tujino!
Ne bom polemiziral dejstvo pa je da če ne bi bilo tega društva ki drži 'obrambno' linijo bi ta rampa postala enaka kot vse ostale na obali ki so bile javne in proste za uporabo-niti ene ni več vse so zaprte tako ali drugače, preostane ti marina in podobno, žal. To je moje mnenje glede na dejstva.
bonaca in gas.........
Pasara + Tomos 10, Maestral 2,99 + Tomos 4, Lomac 550 IN + Honda BF 90, Solemar B22 Offshore + Yamaha 200
Pasara + Tomos 10, Maestral 2,99 + Tomos 4, Lomac 550 IN + Honda BF 90, Solemar B22 Offshore + Yamaha 200
Tudi jaz ne bi tolkel po omenjenem društvu. So kakršni pač so in temu primerno tudi organizirani. Nekako pa le skrbijo za objekte in očitno ne gredo čisto vsa sredstva v alkohol.
Mogoče je res moteča cifra 40€ za enkraten spust in bi bila dobrodošla kakšna pol-letna članarina, če že vztrajajo pri tem. A kakorkoli, spoštujem načelnost in izogibanje variantam z gajbo piva.
So mi pa grožnje s policijo, inšpekcijo itd totalno neprimerne za morjeplovski forum.
Neverjetno koliko nestrpnosti in sovraštva je v vas! Profesionalna deformacija, pač. Jebat je treba tistega, ki te v bistvu preživlja.
Mogoče je res moteča cifra 40€ za enkraten spust in bi bila dobrodošla kakšna pol-letna članarina, če že vztrajajo pri tem. A kakorkoli, spoštujem načelnost in izogibanje variantam z gajbo piva.
So mi pa grožnje s policijo, inšpekcijo itd totalno neprimerne za morjeplovski forum.
Neverjetno koliko nestrpnosti in sovraštva je v vas! Profesionalna deformacija, pač. Jebat je treba tistega, ki te v bistvu preživlja.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
edino prav bi bilo, da zadeva špila po zakonodaji.....naj si izborijo koncesijo in potem računajo, če je javno, potem je javno in če kdo volontersko na javnem kaj naredi, mu to še ne prinaša pravice razpolaganja z javnim.
Da se ne bi vsak tam kregal ali pa lepše rečeno, pogajal za spust in plačilo nekemu tam na roko, bi moralo društvo samo nekaj narediti ali pa občina.
sem se pred leti tudi tam jaz pogajal za enkraten spust, pa kakor da mi nevem kakšno uslugo delali, pa silili z včlanitvijo itd...takrat sem se z 10€ izvlekel...za spust.....vode nisem nikoli koristil, prijazni pa tudi niso bili praktično nikoli.....
Da se ne bi vsak tam kregal ali pa lepše rečeno, pogajal za spust in plačilo nekemu tam na roko, bi moralo društvo samo nekaj narediti ali pa občina.
sem se pred leti tudi tam jaz pogajal za enkraten spust, pa kakor da mi nevem kakšno uslugo delali, pa silili z včlanitvijo itd...takrat sem se z 10€ izvlekel...za spust.....vode nisem nikoli koristil, prijazni pa tudi niso bili praktično nikoli.....
weta napisal/-a:prijazni pa tudi niso bili praktično nikoli.....
Običajno je takole: Kako v goro zakričiš, takšen odmev dobiš:roll:
Ni mi jasno zakaj nekateri, ki smatrate, da je tam vse narobe, sploh silite tja
Že na prejšnji strani pa sem zapisal:
Morda bi bilo dobro, da bi se zbrali tisti, ki imajo toliko za povedat o tem spustu, financirali in zgradili svoj spust na primernem mestu, ga oglaševali, vzdrževali, nudili vodo, parking, ... in tam ob njem čakali, če jim bo morda kdo dal kakšno pivo za spust čolna in vse kar gre zraven
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Ne, ne, jozko. Jaz sem vedno prišel enkrat na leto, vedno nasmejan, ponižen, vprašal če je možno. Potem je sledilo jamranje, pa siljenje v članstvo. Pa sem rekel, da rabim samo enkray na leto, pa potem spet jamranje, potem ko sem ponudil 10€, so se malce omehčali in z muko dovolili spust, ko da ga bom znucal. Enih petkrat sem bil, vedno enakp, vedno junija. Potem sem začel hodil v vilaggio.....nikjer nobenga, rampa boljša, parking zraven, vse ok..
Kdor noče plačat letne članarine naj gre v marino Portorož in plača 25 eur za ven in 25 za notri. Pa parking išče do onemoglosti in podobno.
Madona da se nekdo jajca za 40 eur pa kaj če gre kdo samo enkrat naj gre pa dvakrat na leto.
Ma to je zastonj praktično pa z računom ali brez. Rampo je treba kdaj pa kdaj poflikat vodo imaš štrom imaš, če hočeš pedenat barko 10 dni zunaj tam ni problema. Matr kakšne fore.
Kdor noče uporabljati rampe naj si pač čoln na Žusterni čez skale flikne v vodo.
Tako je ko vinjeta enim je 110 noro preveč ker se 3x na leto na Obalo peljejo, meni je 110 smešno nizka cena ker grem 30x na leto če bi vsakič dal 20 za cestnino si računaj ceno.
Ma me ne briga če vmes pijejo žurajo jejo itd če je zame 40 eur fer cena kaj me briga kaj delajo s članarino.
Tudi pirček gostilničar dobi za 30 cent na liter pa ti 3dcl proda po 2 eur pa kaj. Pa se nihče ne buni. Če češ pit plačaj če ne pa ne. Najbolj me pogrejejo izjave kolegov ja za koliko mi pa to prodajaš ti si pa za čist malo dobil to. Ja samo jaz sem bil 72h na standbyu letel na lokacijo ob 21h da sem kupil itd. Kaj te briga za koliko sem dobil, če ti cena štima kupi če ne ne. Zato kolegom ne prodajam nič.
Tipe ala Furs pa no comment.
Madona da se nekdo jajca za 40 eur pa kaj če gre kdo samo enkrat naj gre pa dvakrat na leto.
Ma to je zastonj praktično pa z računom ali brez. Rampo je treba kdaj pa kdaj poflikat vodo imaš štrom imaš, če hočeš pedenat barko 10 dni zunaj tam ni problema. Matr kakšne fore.
Kdor noče uporabljati rampe naj si pač čoln na Žusterni čez skale flikne v vodo.
Tako je ko vinjeta enim je 110 noro preveč ker se 3x na leto na Obalo peljejo, meni je 110 smešno nizka cena ker grem 30x na leto če bi vsakič dal 20 za cestnino si računaj ceno.
Ma me ne briga če vmes pijejo žurajo jejo itd če je zame 40 eur fer cena kaj me briga kaj delajo s članarino.
Tudi pirček gostilničar dobi za 30 cent na liter pa ti 3dcl proda po 2 eur pa kaj. Pa se nihče ne buni. Če češ pit plačaj če ne pa ne. Najbolj me pogrejejo izjave kolegov ja za koliko mi pa to prodajaš ti si pa za čist malo dobil to. Ja samo jaz sem bil 72h na standbyu letel na lokacijo ob 21h da sem kupil itd. Kaj te briga za koliko sem dobil, če ti cena štima kupi če ne ne. Zato kolegom ne prodajam nič.
Tipe ala Furs pa no comment.
ma cibro, se ne strinjam ........neupravičeno kasiranje je kaznivo.......zakaj preprosto naslednji ne pokliče furs (pa ne tega možakarja ki ima nick tak ) pa pove da za plačano stvar ni dobil računa ........kaj vse se bo izcimilo iz vrtanja občinarjev in inšpektorjev v ta primer si tudi predstavljati ne znamo.......
če potegnemo črto ........NI FER DA SE DRŽAVLJANOM ZARAČUNAVA NEKAJ KAR NI ZAKONITO IN PIKA.
če potegnemo črto ........NI FER DA SE DRŽAVLJANOM ZARAČUNAVA NEKAJ KAR NI ZAKONITO IN PIKA.
.
Prosim da ostanemo na nivoju debate.
Vsakršno namigovanje o nekorektnosti je nepošteno. Če je kateri od dopisovalcev oškodovan naj ukrepa on, če misli, da bo stvari uredil. Ga bom osebno podprl!
Iz veliko postov veje neka fovšija, ali pa morda pri nekaterih celo diskriminacija.
Prosim naj se oglasi s postom nekdo, ki pozna razmere znotraj društva. Naj napiše kaj so, kdo so, princip delovanja intakodalje.
Lahko da kak posameznik, član društva, malce po svoje kroji pravila društva, toda zato ne more biti kolektivna odgovornost celotnega članstva v društvu.
Osebno skoraj ne verjamem, da bi lahko pešcica posameznikov uzurpirala skoraj edino klančino na obali v javni lasti.
Se pravi, čakamo nekoga znotraj društva, da nam pojasni nejasne detajle.
Zaenkrat še nisem ničesar brisal, toda počasi bo kdo zrel za radirko.
pajer1, moderator
.
Prosim da ostanemo na nivoju debate.
Vsakršno namigovanje o nekorektnosti je nepošteno. Če je kateri od dopisovalcev oškodovan naj ukrepa on, če misli, da bo stvari uredil. Ga bom osebno podprl!
Iz veliko postov veje neka fovšija, ali pa morda pri nekaterih celo diskriminacija.
Prosim naj se oglasi s postom nekdo, ki pozna razmere znotraj društva. Naj napiše kaj so, kdo so, princip delovanja intakodalje.
Lahko da kak posameznik, član društva, malce po svoje kroji pravila društva, toda zato ne more biti kolektivna odgovornost celotnega članstva v društvu.
Osebno skoraj ne verjamem, da bi lahko pešcica posameznikov uzurpirala skoraj edino klančino na obali v javni lasti.
Se pravi, čakamo nekoga znotraj društva, da nam pojasni nejasne detajle.
Zaenkrat še nisem ničesar brisal, toda počasi bo kdo zrel za radirko.
pajer1, moderator
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov