Registracija plovil v Ljubljani
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Osebno zelo črtim računanje dobička od nekoga drugega. Naj zasluži kolikor pač lahko dokler so vsi v tej zgodbi zadovoljni...
Ko pa enkrat niso več vsi zadovoljni v tej zgodbi pa stvar ni več tako OK.
Pred časom sem že pisal o svoji izkušnji z kapetanijo in o tem kako "jamrajo" da je vsako leto manj vpisov. Grenko sem čez pol ure spoznal zakaj. In skozi takšne zgodbe to še vedno spoznavam...
Uprava za pomorstvo je ena taka siva "državna" lisa.
Privatni tehnični pregledi organizirajo terenske preglede traktorjev za katere ne zaračunavajo dodatno. Vse gre v osnovno ceno. Tako naredijo vec pregledov in v zgodbi je v zgodbi več zadovoljnih.
Firma, ker je opravila vec pregledov,
ljudje, ker niso rabili iti daleč, poleg tega so se vaščani "družili",
gostilničar, ker so pregledi ponavadi pred gostilno...
Zavarovalničar pa da vsem preglednikom za rundo, da je lahko zraven, ne da še njega posebej plačajo!
Poanta organizacije takšnih pregledov naj bi bila v tem, da se zadeve olajsajo in poenostavijo, načeloma tudi pocenijo.
3/4 stvari v navtiki je NATEG. Dokler bomo plačevali supernavtične storitve bodo zadeve le dražje.
Kot je napisal Cibro, D zastava reši prenaketer živc in prišpara prenaker evro!
Edit: zdaj pa hitro navalite s snobovskimi izjavami tipa: "zakaj se greš navtiko, če nimaš 44€"
Ko pa enkrat niso več vsi zadovoljni v tej zgodbi pa stvar ni več tako OK.
Pred časom sem že pisal o svoji izkušnji z kapetanijo in o tem kako "jamrajo" da je vsako leto manj vpisov. Grenko sem čez pol ure spoznal zakaj. In skozi takšne zgodbe to še vedno spoznavam...
Uprava za pomorstvo je ena taka siva "državna" lisa.
Privatni tehnični pregledi organizirajo terenske preglede traktorjev za katere ne zaračunavajo dodatno. Vse gre v osnovno ceno. Tako naredijo vec pregledov in v zgodbi je v zgodbi več zadovoljnih.
Firma, ker je opravila vec pregledov,
ljudje, ker niso rabili iti daleč, poleg tega so se vaščani "družili",
gostilničar, ker so pregledi ponavadi pred gostilno...
Zavarovalničar pa da vsem preglednikom za rundo, da je lahko zraven, ne da še njega posebej plačajo!
Poanta organizacije takšnih pregledov naj bi bila v tem, da se zadeve olajsajo in poenostavijo, načeloma tudi pocenijo.
3/4 stvari v navtiki je NATEG. Dokler bomo plačevali supernavtične storitve bodo zadeve le dražje.
Kot je napisal Cibro, D zastava reši prenaketer živc in prišpara prenaker evro!
Edit: zdaj pa hitro navalite s snobovskimi izjavami tipa: "zakaj se greš navtiko, če nimaš 44€"
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
Saj ne rabiš napisat na kakšen način naj te tokrat pribijejo na križ, fantje se sami dobro znajdejo. 44 evrov, nekaj je, a takih stroškov je prekleto veliko in če se da kakšnemu izognit tudi ni slabo. Konkurenco lahko potrošnik podpira ali pa jo sam uniči če ne gleda na ceno in tako konkurenčni ponudniki propadejo.
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav
-
superpuntar
- Kapitan
Bojan 1962 napisal/-a:Saj ne rabiš napisat na kakšen način naj te tokrat pribijejo na križ, fantje se sami dobro znajdejo. 44 evrov, nekaj je, a takih stroškov je prekleto veliko in če se da kakšnemu izognit tudi ni slabo. Konkurenco lahko potrošnik podpira ali pa jo sam uniči če ne gleda na ceno in tako konkurenčni ponudniki propadejo.
S prvim delom posta si mi polepšal dan, sem se naglas zasmejal...
Se popolnoma strinjam z celim postom...
Tudi sam sem bil v soboto v Ljubljani. Sem si pač izračunal da je ceneje kot bencin do obale in nazaj, iskanje parkirišča na obali in predvsem moje zapravljene ure ter živci. Za ene stvari poskrbi EC/MC, druge so neprecenljive
. Naročen sem bil za 8:15, opravil ob 8:20. Se vidimo čez pet let.. No ja, niti ne - bom prej registriral pri hrvatih, če le trošarina ne bo previsoka.
Organizator dobro zasluži. Pa kaj?
Organizator dobro zasluži. Pa kaj?
-
superpuntar
- Kapitan
-
superpuntar
- Kapitan
tomaz_slo napisal/-a:superpuntar napisal/-a:Pa kaj...
Pustil si se nategniti za 30 EUR.
Mogoče tkole poglej na to stvar
Nisem sem se pustil nategniti, ker sem vnaprej vedel da organizacijo zaračunajo 44€. Imel sem profit.
Tko izgleda na prvi pogled - dobro je preračunana ta cena v bistvu, ponudnik točno ve, koliko lahko nabije ceno, da se ljudem še vedno ne izplača v lastni režiji dol hoditi. Samo, to je samo na prvi pogled
Dejstvo je, da je storitev pač predraga, da gre za nateg, ker se izkorišča zgoraj omenjeno dejstvo. Potemtakem bi v MB lahko nabili 60 EUR pa bi ljudje še vedno reklu "imel sem profit".
Profita tukaj ni, je samo zelo preplačana zelo osnovna storitev, ki bi jo v normalni državi v resnici morala kriti država sama (dodaten srtrošek za državo bi bili samo potni stroški za kapetane). Tako pa imamo balkanizem in na koncu še rečemo "Imel sem profit". Narobe svet!
superpuntar napisal/-a:tomaz_slo napisal/-a:superpuntar napisal/-a:Pa kaj...
Pustil si se nategniti za 30 EUR.
Mogoče tkole poglej na to stvar
Nisem sem se pustil nategniti, ker sem vnaprej vedel da organizacijo zaračunajo 44€. Imel sem profit.
Tko izgleda na prvi pogled - dobro je preračunana ta cena v bistvu, ponudnik točno ve, koliko lahko nabije ceno, da se ljudem še vedno ne izplača v lastni režiji dol hoditi. Samo, to je samo na prvi pogled
Dejstvo je, da je storitev pač predraga, da gre za nateg, ker se izkorišča zgoraj omenjeno dejstvo. Potemtakem bi v MB lahko nabili 60 EUR pa bi ljudje še vedno reklu "imel sem profit".
Profita tukaj ni, je samo zelo preplačana zelo osnovna storitev, ki bi jo v normalni državi v resnici morala kriti država sama (dodaten srtrošek za državo bi bili samo potni stroški za kapetane). Tako pa imamo balkanizem in na koncu še rečemo "Imel sem profit". Narobe svet!
Poglej - dejstvo je da Uprava za pomorstvo nima svojih prostorov v Ljubljani. Prostore, kjer se opravljajo pregledi, je potrebno najeti. Ta strošek si pozabil. Storitev organizacije zaračuna organizator, ki stranki za opravljeno storitev izstavi tudi račun. Še vedno pa ima vsak možnost da se zapelje na morje... Če ti ni všeč in želiš stvari izboljšati, potem ne jamraj, ampak napiši uradni dopis na pristojno ministrstvo, na katerega ti morajo skladno z ZUP odgovoriti v predpisanem roku.
Stvari so brezpredmetne in ne koristijo nič! Potrebno bi se bilo organizirat in ZHTEVAT spremembo zakona, da bo registracija trajna. Zakaj pa imajo lahko hrvati in nemci trajne registracije, pa imajo neprimerno več morja, kot mi. V nasprotnem, pa zagroziti, da bomo množično prepisali plovila v te države, kar očitno zakonodaja dopušča. Nas je 3000 članov al ne?
Sicer, pa imam jaz trajno registriran čoln.
Sicer, pa imam jaz trajno registriran čoln.
mirno morje
Kako je pa s podaljšanjem registracije, če je le ta že potekla? Čoln imam registriran do konca januarja 2013 in da ga nebi sredi zime vozil na obalo, ker sem iz prekmurja, me zanima ali lahko podaljšam registracijo šele aprila ali maja 2013 ko bo to organizirano npr. v Mariboru? Koliko časa od datuma poteka plovnega dovoljenja še lahko potem to podaljšaš?
kaj pa če bi mi kot MORJEPLOVEC.NET to organizirali,pa bi tako izračunali te stroške da bi bila simbolična cena rečmo 5 €,kakšen evrček od vsaga bi rečmo zaslužili in na koncu naredili eno fešto....
Kaj praviš admin.??
Mravla..glede tvoje registracije pa najbolje da uprašaš v Koper pa ti bodo povedali.
Kaj praviš admin.??
Mravla..glede tvoje registracije pa najbolje da uprašaš v Koper pa ti bodo povedali.
Danes sem poklical na izpostavo Izola. Gospod je bil zelo prijazen in mi povedal da ima lastnik po poteku registracije 3 leta čas za podaljšanje. Če slučajno pozabi ga kontaktirajo in opozorijo da se bo plovilo izbrisalo iz registra. Takrat ima še zadnjo možnost da podaljša.
Glede organizacije pregledov plovil morjeplovcev pa se strinjam, da bi za tiste ki smo bolj oddaljeni od obale to prišlo zelo prav. Upam da se bomo kaj zmenili.
Glede organizacije pregledov plovil morjeplovcev pa se strinjam, da bi za tiste ki smo bolj oddaljeni od obale to prišlo zelo prav. Upam da se bomo kaj zmenili.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti