Plovno dovoljenje in pooblastilo

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Maj 07, 2009 12:24

val napisal/-a:Saj po zakonu je 2x +30% za koliko oseb je barka registrirana,moja jadrnica je registrirana za 8 oseb ,torej imam na popisu oseb 19 ljudi,ki se lahko na barki v enem letu menjajo.Lahko se na hrvaškem zamenja tudi celotna posadka , na kapetaniji dobijo novo krov listo.
lp

Valov izračun, ki je pravilen in ga ni bilo potrebno komentirati.
8*2.3 = 18.4
19

Ne vem kaj je bilo potrebno še dodatno komentirati, Val-ov izračun in formulo, ki sem jo citiral od Vala. Namreč vsem je bilo jasno že pred tvojim komentarjem, da sva tako Val kot jaz mislila 2x + 30% (za koliko je registrirana, poglej njegov izračun), ali enostavneje kot je rekel admin pomnožimo za faktor 2.3, ne vem kaj je potrebno tu odkrivat toplo vodo.

Nisem pa razumel sprva tvojega komentarja, ko si napisal ta formula ne velja, moj dodatek je bil glede pooblastila, glede na to da imam 3 barke pod HR, in dva HR komunalna priveza, bi verjetno moral nekaj vedeti iz prve roke, za razliko od tvojih polresnic, na začetku te teme.
atilone napisal/-a:Pozdravljena Mala na Morjeplovcu.
V tvojem primeru, bodo Hrvati takoj pomislili na črni čarter in iz tega ne bo nič.
V njihovem zakonu piše, da z plovilom lahko opravlja lastnik, eden od delnih lastnikov, če pa kdo drug, pa mora eden od teh bit zraven na plovilu. Žal.
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Maj 07, 2009 18:13

Gaso napisal/-a:2x +30% velja za tuje zastave. Za HR zastave ni omejitve in ni potrebno sporočati crew liste kapetaniji.

Pooblastilo mora biti obvezno notarsko overjeno, drugače je neveljavno. V kolikor iz priimka ni razvidno da upravljalec čolna ni v ožjem sorodstvu lastnika, je vedno potrebno pooblastilo, tako za Hr kot ostale državljane.
Enako je tudi pri avtomobilih, tako pri njih kot pri nas.
.
Pa počasi mi načenjaš živce. A si napisal to ali nisi. Vidi se da si. In vidi se da je napačno. Kaj je Val napisal , sploh nisi razumel, ker si ti to napačno formulo napisal za njim. Pa ne zopet sem mislil da razumete. Te HR fore že poznam, torej pri meni jih ne uporabljaj.
Sedaj pa citiraš moj odgovor Mali. To ni polresnica, to se JE dogajalo, ker si hrvati vsak po svoje tolmačijo lastne zakone, in o tem je bilo na Morjeplovcu tudi že govora. Če pa je to narobe kar sem Mali napisal , pa se vsem , posebej Mali, opravičujem. Ampak to mi naj pove eden od pravih Morjeplovcev.
Madona, da se vsake toliko časa najde kakšen zelo pameten in trajba svoje gluposti v nedogled.
Ma nič, ne bom te več bral, bom raje preskočil tvoje sranje katero pride sedaj hitro od tebe ali tvojega "odvetnika", niti odgovora več ne pišem na tvoje pametovanje, v smislu; Jaz vem ampak ti ne razumeš. Blek.
Ah ja pa še to. Kdaj sem jaz citiral Val-a in rekel da nima prav. Končni izračun je pravilen. Samo ti prepisuješ od drugih ( že kar nekaj primerov ), ne veš pa zakaj gre. Poleg tvoje "flote" :roll: .
Če ne razumeš, ne laži, ker je to podlo početje in v uporabi na nekaterih južnih forumih.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Maj 07, 2009 18:36

Ahh, brezupen primer.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 07, 2009 18:37

Sočustvujem z vami in se pridružujem tarnanju glede omejenega števila oseb. Bedarija na kvadrat in omejevanje pravic prostega razpolaganja s privatno lastnino.

Protiukrep.:evil: :evil: :evil:
Poleg vinjet, uvedimo še popis potnikov v avtomobilih, omejen seveda na 230%, ki se vozijo skozi SLO.
Malo za šalo malo zares! :lol: :lol: :lol:

Imam pa eno vprašanje
Kako in kje lahko povečam število ljudi, ki je vpisano v registracijo plovila.

Primer. Kolega ima barko 7m s 4 ležšči, registrirana pa je za 8 in tako ima enako število dovoljenih oseb letno, kot jaz, ki imam barko 11m s 6+2 ležišči, prav tako registrirano za 8 oseb.

Kje lahko preregistriram št. oseb in pod katerimi pogoji? Ve kdo kaj o tem?
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Maj 07, 2009 18:53

Pozdravljen
na vsaki luški kapetaniji ti jih dopišejo.
lp
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 07, 2009 18:59

A kar po želji ali kako?

Ne vem če si zastopil moje vprašanje.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Maj 07, 2009 19:02

verjetno nisem razumel vprašanja?
če misliš spremembo v vpisnem listu?je to po moje skoraj nemogoče ,ker je s certifikatom o gradnji plovila določena njegovo št oseb .
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Maj 07, 2009 19:37

Saj je imel, zdi se mi da Novinec ali Pajer ( če se motim se opravičujem, glede imen ), enake probleme, katere je opisal tukaj. Njemu so določili še manj ljudi, kot je imel ležišč, pa na kapetaniji ni uspel nič porihtat , glede povečanja članov posadke.
LP
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Maj 07, 2009 19:46

Ni varijante, sicer pa ima to ima čez HRB, več si lahko prebereš na:
http://www.crs.hr/hrv/pov_pregled.asp
HRB izdaja CE certifikat o gradnji. Število oseb pa se običajno po njihovi zakonodaji določi, tako da uporabljajo kriterij, da se na en bok(banda) plovila obremeni z večkratnikom 80kg, kar pomeni teža člana posadke. Plovilo se sme nagniti največ za 12° kot, pri maksimalnem številu članov posadke na boku. Je res malo čuden kriterij ampak je dejansko v uporabi. Ni pa pomembno koliko ležišč ima barka, lahko je tudi brez ležišč.
Sama pridobitev certifikata ni zastonj in je kar kompliciran in dolgotrajen postopek, tako da je najlažje in tudi najhitreje barko registrirati pod HR zastavo plačati dajatve in je problem rešen.
Predstavljaj si, da je to tako komplicirano kot da bi želev v avtomobilu spremeniti homologacijo in povečati število potnikov.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Maj 07, 2009 20:20

Za čuda smo še vedno v Sloveniji in ne potrebujemo HRB-ja.
Proizvajalec plovil, pa kar brez veze namontira 6 postelj za štiri člane :roll: .
Jaz bom kupil plovilo v D ali USA ali NL, da jo bom potem registriral na HR. In njim plačal vse storitve uvoza, katere so višje od naših. In to hrvatom, ko si čez noč zmislijo kaki novi zakon, recimo o tujcih in njihovih plovilih z HR zastavo, pa ti nabijejo doplačilo ali zaplen plovila, kar sploh ne bi bilo čudno pri njih.
Sam postopek pri nas je drag in dolgotrajen. Prosim te, ne onesnažuj okolice v kateri si trenutno.
Ali pa te zopet jaz ne razumem in si hotel povedat da .......... .
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Maj 07, 2009 20:40

CE certifikat je mednaroden, verjetno boš težko dosegel v Delaware-u da bi Vika 20 registriral za 50 oseb in ga nato vozil po Hrvaški obali. Kot primer sem navedel HRB kako deklarira v sklopu CE certifikata max. število oseb na barki.
Kaj si pa ti mislil z raznimi pogradi na barki, pa resnično ne razumem, pa mi razloži prosim.

Ali mi lahko poveš, zakaj si tako nastrojen proti vsem Hrvatom in meni, ali sem te na kakšnem forumu slučajno užalil, če sem iskrem mi res ni nič jasno.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Maj 07, 2009 21:31

Če bi jaz v EU kupil plovilo ali novo ima CE, če pa rabljeno in je bilo registrirano v EU, ne potrebujem CE. V ZDA se kupujejo plovila samo z originalnim CE , ker so se tudi naši člani opekli. In zakaj bi potem reskiral, glede na nestabilne HR zakone in plovilo reg. na HR. In ni mi jasno zakaj predlagaš tako negotovo rešitev ?
Če proizvajalec plovil, pripravi možnost spanja za 6 ljudi, tudi mene čudi, zakaj pri nas lahko tako plovilo ( katero ni majhno ) lastnik reg. samo za pet ljudi. O tem je bilo govora in to je bilo pri nas.
Nikakor pa ne drži da sem nastrojen proti vsem Hrvatom. Nastrojen sem proti takim lažnivim osebkom, kateri se strinjajo z predloženim predlogom od določenega vodjo pri sporih med nami, iztočasno pa imajo že napisanih 15 pripomb na ta predlog. Je to normalen proces ali hinavski in lažljiv. Radi tega sem nastrojen proti nekaterim hrvatom. In pa tudi takim, za katere sem reskiral precej časa in prošenj za pomoč po tujih in drugih forumih, na koncu pa mi reče ; pa znam to. Ampak vem da ne ve, ker je enako vprašanje postavil na tem dotičnem HR forumu. Zakaj taka reakcija, pa mi ti povej. Poleg tega da sem mu poslal prvič en el. načrt, potem drugega za katerega me je prosil, na koncu mi pa pošlje njegov original načrt, z vprašanjem; kaj bi to bilo. Nadaljevanje je že opisano.
Proti tebi osebno tudi nisem nastrojen, ampak na tvoj način sodelovanja.
Če hočeš pomagat, kot novemu članu, o ribolovu, mu našteješ nekaj literature. Zakaj mu ne daš link do opisa ribolova, kar sploh ni težko. Ne daš prav glede sidranja in trdiš svoje v nedogled, pa ti drugi člani lepo objasnije, če tam potem tako. Ti pa svoje dalje. Spodbijaš mnenja ostalih itd. Imam raje pravega Istrana in pravega Dalmatinca, kot kakega nadutega Slovenca. V Istrski vasici v bližini morja sem preživel svojo mladost. Najlepši čas mojega življenja, torej ne govori da sem nastrojen proti HR, kljub temu, da sem mnenja , da Istra in Dalmacija niso HR, ampak želijo avtonomijo in to ne govorim na pamet. Naj Sanader naredi referendum, o mnenju omenjenih. Ampak raje z silo preprečuje tudi samo govor o tem.
Tudi tipično hrvaško je to, da smo Slovenci napolnili kraške jame z trupli. To so bili HR in Srbi, pobiti pa so bili tisti domačini Istre, kateri niso hoteli pod Hrvaško. Rečem pa da, vodilni HR so podli, lažnivi in brez predsodkov.
Sedaj pa predlagam, če je res v tvojem interesu, da nehava svinjat po Morjeplovcu, Ker tako kvaliteto in nivo, lahko najdeš mogoče še tu pa tam na severu.
LP
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Maj 07, 2009 22:00

Atilone, saj je vse Ok, samo jaz se resnično ne želim z nikomer kregati, tudi s tabo ne, zato bi rad vse skupaj umiril, ker mislim da se brezveze jeziš.

Glede mojih komentarjev, pač povem svoje mnenje, ni moj namen kogarkoli prepričevati ali demantirati, jaz tu sigurno nisem prišel s kakšnimi slabimi nameni. V kolikor kdo trdi da je 30m sidrne vrvi dovolj za barko 8m, se pač ne morem strinjati, zakaj jo pa jaz uporabljam več sem pa tudi objasnil, pa me lahko nevem koliko ostalih članov foruma prepričuje, ker po mojem mnenju temu pač ni tako.

Ne vem, zakaj na bi začetniku dal link do foruma, raje mu povem, da naj prej kaj prebere, saj bi tudi na drugih forumih postavil vprašanje tipa:
"Kako naj lovim ribe", sam sem na forumih že ne vem koliko krat povedal eno in isto, vsakemu novincu...., bom pa z veseljem pomagal pri kakšnem bolj konkretnem vprašanju. Verjami, da poznam vse spletne strani kjer je kaj o ribolovu napisano, vendar to še zdaleč ni dovolj, ribolov je bistveno bolj kompleskna zadeva, glede forumov za ribolov, pa smo v SLO žal šibki. Kljub temo še vedno priporočam knjige ki sem jih navedel, saj je tam bistveno boljše opisano. Ponavadi pa v takih primerih, priporočim literaturo, ki jo imam sam, pa tudi kakšen SEARCH po starih postih na forumih, Googlati namesto drugih se mi pa resnično ne da in nimam časa. Sicer pa ne iz knjig in ne iz forumov se nihče ne bo naučil loviti rib.

Če nekdo na večih mestih vpraša neko stvar, v tem ne vidim ničesar slabega, sicer pa je pomoč preko foruma stvar vsakega posameznika, koliko vloži časa in truda.

Glede Hr forumov in samih članov pa se nekako ne morem strinjati, da so vsi takšni kot jih opisuješ, saj se redno udeležujem srečanja članov HR forumov in imam zelo veliko prijateljev, zadnje srečanje bo opisano v reviji Ribolov na Jadranu, kjer smo bili skupaj z uredništvom PescaInMare na pikniku.

Zakaj pa predlagam varianto za HR morje, lastnik HR državljan, plovilo pod HR zastavo, je pa jasno. Domačini imajo vedno zase dobro urejeno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti