val napisal/-a:Saj po zakonu je 2x +30% za koliko oseb je barka registrirana,moja jadrnica je registrirana za 8 oseb ,torej imam na popisu oseb 19 ljudi,ki se lahko na barki v enem letu menjajo.Lahko se na hrvaškem zamenja tudi celotna posadka , na kapetaniji dobijo novo krov listo.
lp
Valov izračun, ki je pravilen in ga ni bilo potrebno komentirati.
8*2.3 = 18.4
19
Ne vem kaj je bilo potrebno še dodatno komentirati, Val-ov izračun in formulo, ki sem jo citiral od Vala. Namreč vsem je bilo jasno že pred tvojim komentarjem, da sva tako Val kot jaz mislila 2x + 30% (za koliko je registrirana, poglej njegov izračun), ali enostavneje kot je rekel admin pomnožimo za faktor 2.3, ne vem kaj je potrebno tu odkrivat toplo vodo.
Nisem pa razumel sprva tvojega komentarja, ko si napisal ta formula ne velja, moj dodatek je bil glede pooblastila, glede na to da imam 3 barke pod HR, in dva HR komunalna priveza, bi verjetno moral nekaj vedeti iz prve roke, za razliko od tvojih polresnic, na začetku te teme.
atilone napisal/-a:Pozdravljena Mala na Morjeplovcu.
V tvojem primeru, bodo Hrvati takoj pomislili na črni čarter in iz tega ne bo nič.
V njihovem zakonu piše, da z plovilom lahko opravlja lastnik, eden od delnih lastnikov, če pa kdo drug, pa mora eden od teh bit zraven na plovilu. Žal.
LP