št. oseb na čolnu - otroci

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 18, 2012 20:22

Sam1, to sta že pojasnila Mile in MareC nekaj objav višje.

MareC napisal/-a:...
če je čoln registriran za 4 osebe pomeni to samo štiri osebe skupaj z otroki, otrok se šteje kot oseba le na popis oseb ga ni potrebno vpisati do 12 leta

Torej pri v plovnem dovoljenju dovoljenem številu vkrcanih velja otrok za osebo ne glede na kilograme (tudi, če še enkrat vprašaš, ne bo drugače, dokler velja sedanji predpis :wink: )
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
sam1
Kapitan bojne ladje
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a sam1 » Če Apr 19, 2012 07:13

:oops:

sem prehitro šel skozi temo očitno

hvala vseeno
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » Če Apr 19, 2012 09:30

Marjan Tomki napisal/-a:Sam1, to sta že pojasnila Mile in MareC nekaj objav višje.

če je čoln registriran za 4 osebe pomeni to samo štiri osebe skupaj z otroki, otrok se šteje kot oseba le na popis oseb ga ni potrebno vpisati do 12 leta

Torej pri v plovnem dovoljenju dovoljenem številu vkrcanih velja otrok za osebo ne glede na kilograme (tudi, če še enkrat vprašaš, ne bo drugače, dokler velja sedanji predpis :wink: )

Meni je na kapetaniji glede otrok tolmačil drugače kot je opisano tukaj.Spraševal sem jih za elenko 420,kateraj e registrirana za 4 osebe.Jaz bi peljal 2 odrasla in 3 otroke (4-15 let)Rekli so mi da je to možno.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Apr 19, 2012 09:41

marez napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:Sam1, to sta že pojasnila Mile in MareC nekaj objav višje.

Meni je na kapetaniji glede otrok tolmačil drugače kot je opisano tukaj.Spraševal sem jih za elenko 420,kateraj e registrirana za 4 osebe.Jaz bi peljal 2 odrasla in 3 otroke (4-15 let)Rekli so mi da je to možno.

glejte fantje eno je po sistemu "baba čula baba rekla" drugo je pa predpis ali zakon
ta govori to kar sem napisal
gre pa vse ja :roll:
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Če Apr 19, 2012 15:10

za plovilo je določeno štvilo oseb-max-in tega se je treba držati!jaz zelo težko koga kot znanaca, kolega ali prijatelja peljem z čolnom, otrok se pa sploh branim, ker dokler se kaj ne zgodi je vse ok, ko se kaj pripeti so pa sranja in prerekanja in še kaj.zakaj bi pa sploh moral sosedove mulce malo peljati z čolnom?kdo pa mene kr tko malo pelje z čolnom!no so pa tudi izjeme.držimo se reda pa to je to!zakaj bi se na dopustu sekiral, ker me nekdo sfehta kakor dej en krog se pelmo, da me dobijo ali luška ali policija, ma brez veze, uničen dopust.po reklcih pa mirno morje in nimaš boljšega.
čoln smo kupili zase ter za svojo družino in to je to.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta