Cestno prometni predpisi, novosti, vleka, etc
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Cestno prometni predpisi, novosti, vleka, etc
To je to. In tisto spredaj imam uno taveliko od kamiona, privezano kake pol metra nazaj v primeru močnega zaviranja.
Najraje vidim umetnike ki imajo preko čolna “zagurtnano” na prikolico. Se jih hitro na široko ognem.
Najraje vidim umetnike ki imajo preko čolna “zagurtnano” na prikolico. Se jih hitro na široko ognem.
No jaz pa vezem z 3-gurtnam.spredaj dol na rudo in malo (slabe pol metra) nazaj, zadaj 2x ( levo-desno) in se dodatno 2 gurtni cez coln na prikolo.
Jaz sem ze imel kresh, sicer ne z nalozenim colnom, ko sem imel v kombiju nalozeno robo in mi je gurtne potrgal kot za keks, pa sem imel kvalitetne gurtne. Kombi T4 je bil prelomljen! Pa tudi kaksen krash pri kamionarjih sem ze videl, tko da raje ( vedno)kaksno gurtno vec, kot pa samo 3 ( bog ne daj samo 1, saj itak zajla drzi
Glede pravilnega pritrjevanja je vedno ce ti jo odtrga imas premalo pritrjeno, sledi kazen, tko da..... ne sparat!
Lpd
Jaz sem ze imel kresh, sicer ne z nalozenim colnom, ko sem imel v kombiju nalozeno robo in mi je gurtne potrgal kot za keks, pa sem imel kvalitetne gurtne. Kombi T4 je bil prelomljen! Pa tudi kaksen krash pri kamionarjih sem ze videl, tko da raje ( vedno)kaksno gurtno vec, kot pa samo 3 ( bog ne daj samo 1, saj itak zajla drzi
Glede pravilnega pritrjevanja je vedno ce ti jo odtrga imas premalo pritrjeno, sledi kazen, tko da..... ne sparat!
Lpd
Darh napisal/-a:No jaz pa vezem z 3-gurtnam.spredaj dol na rudo in malo (slabe pol metra) nazaj, zadaj 2x ( levo-desno) in se dodatno 2 gurtni cez coln na prikolo.
Jaz sem ze imel kresh, sicer ne z nalozenim colnom, ko sem imel v kombiju nalozeno robo in mi je gurtne potrgal kot za keks, pa sem imel kvalitetne gurtne. Kombi T4 je bil prelomljen! Pa tudi kaksen krash pri kamionarjih sem ze videl, tko da raje ( vedno)kaksno gurtno vec, kot pa samo 3 ( bog ne daj samo 1, saj itak zajla drzi![]()
Lpd
meni so motorji potrgali 3-4 gurtne že. jo dobesedno odtrga. sploh čez delnice vozit je čisti zadetek za tovor.
Ma sej je knezak isto sranje, veliko slabse je na prikolici kot pa v kombiju, prikola bolj skace, ker je kratka ( tista za voznjo motorjev). Jaz sem vedno vozil motorja na Grobnik v kombiju in skoraj vedno 2.
So pa bili kalibri ko so dva motorja na prikoli vezali kar po vrhu (cez sedeze) samo z eno gurtno, sprednje kolo pa kar z selotejpom v tiste vpenjalne vilice. Kaj je na to porekel carinik, ce je opazil ne vem.
Dokler ni nic, je vse dobro, ko se pa nekaj zgodi, pa vsi vemo. Vedno je nekdo drug kriv, sami izgovori, ker je problem dat 15 e za gurtno, vsak misli da je tista iz baubau za 2 e glih tako uredu. NI!!!! Oz. Za koliko kg?
So pa bili kalibri ko so dva motorja na prikoli vezali kar po vrhu (cez sedeze) samo z eno gurtno, sprednje kolo pa kar z selotejpom v tiste vpenjalne vilice. Kaj je na to porekel carinik, ce je opazil ne vem.
Dokler ni nic, je vse dobro, ko se pa nekaj zgodi, pa vsi vemo. Vedno je nekdo drug kriv, sami izgovori, ker je problem dat 15 e za gurtno, vsak misli da je tista iz baubau za 2 e glih tako uredu. NI!!!! Oz. Za koliko kg?
Darh napisal/-a:Ma sej je knezak isto sranje, veliko slabse je na prikolici kot pa v kombiju, prikola bolj skace, ker je kratka ( tista za voznjo motorjev). Jaz sem vedno vozil motorja na Grobnik v kombiju in skoraj vedno 2.
takole moj sosed vozi motor...

na stojalo, pa 2 gurtne čez zic....ko sem ga vprašal, če ima še vse pike, je rekel da je sredinski nosilec dovolj močan da to zdrži...nimaš kej.
Upam da bo samo motor razbil in ne še koga ali kaj zraven
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
ne bom komentiral preveč, je kr as 
Sej po vojni smo vsi generali. Najvecji problem je, ko nekomu hoces pomagat, mu poves, pa si zanjga najvecji papak. Ja upam da se samo njemu kaj zgodi, ne da se druge ogroza. Veliko bi lahko naredil v doticnem primeru, ce bi vsaj tacko naprej privezal, ampak se vseeno je napacno privezovanje.
Darh napisal/-a:Sej po vojni smo vsi generali. Najvecji problem je, ko nekomu hoces pomagat, mu poves, pa si zanjga najvecji papak. Ja upam da se samo njemu kaj zgodi, ne da se druge ogroza. Veliko bi lahko naredil v doticnem primeru, ce bi vsaj tacko naprej privezal, ampak se vseeno je napacno privezovanje.
ja, samo ne moreš met na stojalu od motorja, ki ga boš prekrivil do paštete v parsto kilometrih, spredaj pa v amortizerje našponane gurtne, oboje čez sedež. to gre v cvet ko vidi prvo večjo luknjo na cesti.
Če bi vsaj na okvir vezal ne pa čez zic. Svašta res.
Drgač sm pa js enkat v landroverju vozil palete do vrha naložen in se pelem v desni ovinek po svoji strani pa mi majster z enim novim renfaultom prpele po moji stran in čelno vame špak, men pa paleta v glavo in tilnik... če se nebi pelala oba ene 30 v času trka bi jaz verjetno ne pisal tole.
Skratka palete je dobr če so prvezane.
Je pa pri lr spredi mal pokrivil eno kljukico za vlečt pa registracija je bla mal zvita pa lufti karoserijski so bli malo čudni, reno je bil totalka.
Drgač sm pa js enkat v landroverju vozil palete do vrha naložen in se pelem v desni ovinek po svoji strani pa mi majster z enim novim renfaultom prpele po moji stran in čelno vame špak, men pa paleta v glavo in tilnik... če se nebi pelala oba ene 30 v času trka bi jaz verjetno ne pisal tole.
Skratka palete je dobr če so prvezane.
Je pa pri lr spredi mal pokrivil eno kljukico za vlečt pa registracija je bla mal zvita pa lufti karoserijski so bli malo čudni, reno je bil totalka.
- J.S.Archer
- Višji vodnik
Pred kratkim sem dokumentiral vrsto cestno prometnih prekrškov kjer so si vsi udeleženci prislužili mastne plačilne naloge zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ter kazenske pike. Oddal sem prijavo na policijo. Nakar so me poklicali na sestanek z patruljo. Patrulji sem posredoval posnetke-dokazno gradivo. Z posnetkov so bile razbrane tablice avtomobilov ter znamke avtomobilov.
Naredil sem tri posnetke. 2 posnetka izven vozila en posnetek iz mirujočega vozila, ki je bilo v teku vendar parkirano z prižganimi utripalkami. Ker je bil 3 posnetek opravljen iz vozila, ki je bilo v pogonu mi je policist napisal kazen za uporabo mobitela v vozilu. 120€ polovička 60€.
Kaj sem se naučil ? Kar počno drugi me več ne zanima ali kršijo zakonodajo ali ne. Ali je to opit jager, ki pred vaško gostilno spusti strel z dvocevke v travnik ali nekdo, ki na parkirišču pri parkiranju poškoduje tuj avtomobil. Krivolov... ma čisto nič me več ne gane. Vse kar sem od takrat naprej videl " kršitve" sem se samo nasmehnil.
Zaradi mene naj ljudje počno največje bedarije ali kaznjiva dejanja: prekrškovnega ali kazenskega zakonika...sam bom zmeraj pogledal na drugo stran. Kraje, nasilje, asocijalno vedenje... Me ne gane...
Hvala gospod policist, da ste mi odprli oči v kakšni državi živimo.
Priznam sem.storil prekršek z uporabo telefona v avtu, posledično pa, do konca življenja več ne kličem centra za informiranje ali policije zaradi bilo česa.
XD
Naredil sem tri posnetke. 2 posnetka izven vozila en posnetek iz mirujočega vozila, ki je bilo v teku vendar parkirano z prižganimi utripalkami. Ker je bil 3 posnetek opravljen iz vozila, ki je bilo v pogonu mi je policist napisal kazen za uporabo mobitela v vozilu. 120€ polovička 60€.
Kaj sem se naučil ? Kar počno drugi me več ne zanima ali kršijo zakonodajo ali ne. Ali je to opit jager, ki pred vaško gostilno spusti strel z dvocevke v travnik ali nekdo, ki na parkirišču pri parkiranju poškoduje tuj avtomobil. Krivolov... ma čisto nič me več ne gane. Vse kar sem od takrat naprej videl " kršitve" sem se samo nasmehnil.
Zaradi mene naj ljudje počno največje bedarije ali kaznjiva dejanja: prekrškovnega ali kazenskega zakonika...sam bom zmeraj pogledal na drugo stran. Kraje, nasilje, asocijalno vedenje... Me ne gane...
Hvala gospod policist, da ste mi odprli oči v kakšni državi živimo.
Priznam sem.storil prekršek z uporabo telefona v avtu, posledično pa, do konca življenja več ne kličem centra za informiranje ali policije zaradi bilo česa.
XD
Hja tako je, zato pa poskušamo pravila preko foruma približati ljudem, da se lahko pravilneje in varneje odločajo, hvala za informacijo, kako je z raznimi snemanji....
Kdor drugemu jamo koplje... 
Nisem 100% ampak mislim da posnetka ne moreš uporabiti kot dokazno gradivo niti v kaznivih dejanjih, kaj šele v prekrških. To mi je enkrat policist razlagal ko smo eno prometno nesrečo imeli posneto s telefonom najstnika ki je bil v bližini. In ker je to rekel policist, ne vem al je res al ne 
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
- J.S.Archer
- Višji vodnik
jernejm napisal/-a:Nisem 100% ampak mislim da posnetka ne moreš uporabiti kot dokazno gradivo niti v kaznivih dejanjih, kaj šele v prekrških. To mi je enkrat policist razlagal ko smo eno prometno nesrečo imeli posneto s telefonom najstnika ki je bil v bližini. In ker je to rekel policist, ne vem al je res al ne
Policista sta spisala: " hitre odločbe " oziroma kakor koli se jim reče... Vse skupaj sem pa sprožil zaradi nadutosti ter arogance posameznih voznikov, ki so čeprav v prekršku pričakovali, da se bomo drugi udeleženci prilagodili njihovi napaki.
Prvo sem prenesel posnetke na eno od internetnih strani ter dotičnem policistu omogočil vpogled z kodo.
Nato sem mu po njegovem izrecnem zahtevku dostavil posnetke na USB-ključu na P.P kjer je zaposlen kot fizični dokaz.
Čez par dni sem potem še dobil klic, da moram podpisati nekakšne papirje... imel sem vsega poln kufer pa sem mu povedal:
Z plačilom položnice je bila za mene zgodba zaključena.
Tako, da niti ne vem aliso lahko uporabili posnetke ali ne pri izdajanju hitrih odločb.
Mah živimo v birokratski državi... To kar se v Sloveniji rešuje 6 mesecev je v sosednji Avstriji rešeno v 14 dneh maksimalno 3 tednih.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta