Vožnja skupne d.m. nad 3,5t na hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
motorni napisal/-a:LaMike, nekje si izposodi WW sharan ali seat alhambra, ta ina NDM 2400 kg.
Odkrito povedano je to briga avto šole. Če niso vedeli, da tako ne bo šlo skozi je potem to njihova skrb. Sem kr malo jezen...
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
ALI napisal/-a:Zdravo,
LaMike jaz sem v avtošoli in na izpitni vožnji vozil Opel Astro in prikolico s NDM 1400 kg pa ni nihče kompliciral.
Vse sem opravljal v Postojni.
lp, ALI
Ma boga jim... sedaj želijo, da ima vozilo in prikolica NDM nad 3500 in pod 4250. Sedaj pa avtošola išče in išče... upajmo, da tudi kaj najde primernega, ker z kombijem pa res ne grem na izpit.
Fantje danes mi je uspelo narediti izpit EkB+96.
Izpit smo jaz, brat in oče opravljali z izposojenim vozilom (izposodila si ga je avtošola) in sicer z Vw Tiguan 2.0 tdi. Avto ima ndm 2240kg in 1300 prikolica. Skupaj 3540kg.
Je pa pomembno eno dejstvo, do Avgusta letos lahko opravljate izpit z svojim vozilom, torej tistim, ki ima ndm vozila + ndm prikolic nad 3500kg in pod 4250kg. Seveda pod nadzorom inštruktorja avtošole, ki mora z vami odvoziti 11ur. Od Avgusta naprej pa to več ne bo možno in boste lahko izpit opravljali le z vozilom, ki je v lasti avtošole.
Lp,
Mikey
Izpit smo jaz, brat in oče opravljali z izposojenim vozilom (izposodila si ga je avtošola) in sicer z Vw Tiguan 2.0 tdi. Avto ima ndm 2240kg in 1300 prikolica. Skupaj 3540kg.
Je pa pomembno eno dejstvo, do Avgusta letos lahko opravljate izpit z svojim vozilom, torej tistim, ki ima ndm vozila + ndm prikolic nad 3500kg in pod 4250kg. Seveda pod nadzorom inštruktorja avtošole, ki mora z vami odvoziti 11ur. Od Avgusta naprej pa to več ne bo možno in boste lahko izpit opravljali le z vozilom, ki je v lasti avtošole.
Lp,
Mikey
Obstajajo sicer izjeme, recimo, lansko leto sem šel z znancem v Nemčijo kupit čoln na prikolici. Gumenjak. Po ogledu se je takoj odločil , prikolica je bila pripeta za avto, potem pa mu je prodajalec izročil dokument, podoben naši prometni, kateri dovoljuje z to prikolico in tem čolnom , vožnjo do 100 Km/h. Tudi okrogel znak 100 je bil gor. Je pa rekel, da moraš za povišanje opravit pregled na njihovem TÜV ( tehnični) in če je v redu , ga dobiš.
Koliko pa to dovoljenje velja za pri nas, ne vem, za HR še bolj ne vem.
Sem pa pri nas na firmi že večkrat videl osebni avto z prikolico, v spremstvu policajev. Pripeljali so jih na tehtanje. Posebno eden je bil posrečen. Za avtom je vlekel brako prikolico. Ko je postavil na vago, so številke poskočile kar lepo. Imel je namreč brakico, od znotraj prazno, brez šotorja, namesto njega pa lepo zložene 50 Kg žakle z umetnim gnojilom. Prikolica je na parkingu stala dva dni, ko so prišli z traktorjem in prokolico po umetno. Svašta si ljudje izmislijo, ko pa se kaj zgodi , pa ...
LP
Koliko pa to dovoljenje velja za pri nas, ne vem, za HR še bolj ne vem.
Sem pa pri nas na firmi že večkrat videl osebni avto z prikolico, v spremstvu policajev. Pripeljali so jih na tehtanje. Posebno eden je bil posrečen. Za avtom je vlekel brako prikolico. Ko je postavil na vago, so številke poskočile kar lepo. Imel je namreč brakico, od znotraj prazno, brez šotorja, namesto njega pa lepo zložene 50 Kg žakle z umetnim gnojilom. Prikolica je na parkingu stala dva dni, ko so prišli z traktorjem in prokolico po umetno. Svašta si ljudje izmislijo, ko pa se kaj zgodi , pa ...
LP
Vsem za opozorilo naj povem, da je na Hrvaškem v veljavi zakon, ki zahteva EkB kategorijo, če teža priklopnika in tovora presega 750 kg. Danes sem imel na mejnem prehodu Starod, ko sem peljal čoln na podaljšanje dovoljenja za plovbo v Koper zaradi tega težave in sicer pri vračanju na Hrvaško. Po dolgem pregovarjanju so me le izpustili, ko sem povedal, da čoln peljem le v bližnje Matulje v suho marino. Povedal sem mu, da povsod v EU in tudi v Sloveniji še vedno velja določilo skupne teže do 3500 kg, tako pa je bilo tudi pri njih, on pa: U Hrvatskoj više nije tako ! Baje so tudi njihovi kampisti totalno besni, zakon pa naj bi bil že v obravnavi zaradi sprememb.
V glavnem to zna biti letos ful problem za vse, ki imajo priklopnike z skupno maso nad 750 kg in B kategorijo. V lepi njihovi so spet nekaj posebnega.
V glavnem to zna biti letos ful problem za vse, ki imajo priklopnike z skupno maso nad 750 kg in B kategorijo. V lepi njihovi so spet nekaj posebnega.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti