lpg
Davek na plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
al napisal/-a:Še dobro, da niso postavili lestvice za jadrnice in rekli, da glede na kvadraturo jader pri povprečnih 12 vozlov vetra, imamo še dodatnih 50 kw moči pogona... in da bi še to obračunaval.
Najbrž bo prišel čas, ko bomo morali pridobiti še soglasja za sončne celice na barki, ki bodo obravnavane kot MFE (mala fotovoltaična elektrarna).
Da windgeneratorjev ne omenjam.
Torej, rjuharji pričakujemo EKO subvencijo za vsak m2 naših rjuh
tako da lahko kar poračunamo s stroškom marine, da se ne bomo preveč zapletal z raznimi obrazci
Marchi napisal/-a:al napisal/-a:Še dobro, da niso postavili lestvice za jadrnice in rekli, da glede na kvadraturo jader pri povprečnih 12 vozlov vetra, imamo še dodatnih 50 kw moči pogona... in da bi še to obračunaval.
Najbrž bo prišel čas, ko bomo morali pridobiti še soglasja za sončne celice na barki, ki bodo obravnavane kot MFE (mala fotovoltaična elektrarna).
Da windgeneratorjev ne omenjam.
Dobra ideja! Pa ne za davek ampak za EKO subvencije!:idea:
Torej, rjuharji pričakujemo EKO subvencijo za vsak m2 naših rjuh,
tako da lahko kar poračunamo s stroškom marine, da se ne bomo preveč zapletal z raznimi obrazci![]()
![]()
aha, pa na Trojanah bojo svizci krofe cukral
https://medisken.si
admin napisal/-a:Ampak to so nam res dobesedno krat 2 usekal tale davek...
In tisti, ki imamo kak kW več pod havbo na slabih 9 metrih dolžine smo ga kar lepo nafu****...
Pomoje se bo pd 1.07.2013 pri meni vila bandjera "lijepe njihove"... Klinc pa ponos!
Ne bo nič pomagalo menjat zastavo. Davek je treba plačat neglede na zastavo, sicer se smatra, da si davek utajil. Evidence bodo pa takoj po vstopu hr. v EU na naši davčni pridobili.....
mirno morje
Roman 1 napisal/-a:admin napisal/-a:Ampak to so nam res dobesedno krat 2 usekal tale davek...
In tisti, ki imamo kak kW več pod havbo na slabih 9 metrih dolžine smo ga kar lepo nafu****...
Pomoje se bo pd 1.07.2013 pri meni vila bandjera "lijepe njihove"... Klinc pa ponos!
Ne bo nič pomagalo menjat zastavo. Davek je treba plačat neglede na zastavo, sicer se smatra, da si davek utajil. Evidence bodo pa takoj po vstopu hr. v EU na naši davčni pridobili.....
Jao Roman, kdo mi to govori...
Če bo barka na "Lijepo njihovo" bandjero bo tudi pod rubriko "Vlastnik" vpisan kak Bodul. Potem pa se naj naši kratko malo jeb***.
goahead napisal/-a:Danes dobil položnico, ki je pa od lanske višja za cca 15%. Kaj so spet kaj dvignili, da nisem seznanjen?
Tudi jaz sem danes dobil položnico z dvigom cene,pa to še ni vse,poslali so mi kar tri enake položnice(toliko,kak naši uradniki varčujejo)ali pa so si verjetno mislili,da sem tako budalo,da bom kar plačal vse tri.
L.P.
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Tudi jaz sem dobil danes položnico oz. dve položnici. Ena za davek druga za dodatni davek.
Zanima me pa naslednje.Čoln je že eno leto neregistriran in mi stoji na vrtu, ker je potreben obnove.Dejansko je trenutno neuporaben. Ali se lahko pritožim z dokazili o stanju da ne bi plačal tega davka, ker se mi zdi totalno butasto pa čeprav gre za cca 70 eur. Je kdo že naredil kaj podobnega?
lp
Zanima me pa naslednje.Čoln je že eno leto neregistriran in mi stoji na vrtu, ker je potreben obnove.Dejansko je trenutno neuporaben. Ali se lahko pritožim z dokazili o stanju da ne bi plačal tega davka, ker se mi zdi totalno butasto pa čeprav gre za cca 70 eur. Je kdo že naredil kaj podobnega?
lp
Očitno je danes dan D! In zadeva se je kar KONKRETNO podražila od lani! Za večino nas je praktično krat 2!!! Res je, da pod 8 metrov ni velikega dodatnega davka, takoj naprej pa zadeva divje poskoči!
Pred leti sem naredil enostaven kalkulator za izračun v Excelu, ki je veljal za takratni zakon. Sedaj sem ga malo dodelal, dodal dodatni davek in še en kup formul...
Možno je, da sem kaj zgrešil, zato vas prosim, da malo potestirate in javite, če v kakšnem dolžinskem območju računa narobe! Sicer vem, da vsem naračuna PREVEČ, vendar taka je realnost...
Je kdo pravnik, da napišemo peticijo na to DVOJNO svinjarijo?
Kalkulator za izračun davka na plovila
Ufff, sem jezen!
Pred leti sem naredil enostaven kalkulator za izračun v Excelu, ki je veljal za takratni zakon. Sedaj sem ga malo dodelal, dodal dodatni davek in še en kup formul...
Kalkulator za izračun davka na plovila
Ufff, sem jezen!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost