Davek na plovila

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jun 06, 2012 14:37

...da kar nadaljujem, potrebno bo pridobiti tudi licenco za proizvodnjo električne energije, če imaš slučajno agregat na barki, pa še kaj bodo našli ne se bat :roll:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 06, 2012 14:44

... izpust odpadnih voda ....
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jun 06, 2012 14:58

Nehite fantje, da ne bo komu še kaj padlo na pamet :twisted:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 06, 2012 15:02

al napisal/-a:Še dobro, da niso postavili lestvice za jadrnice in rekli, da glede na kvadraturo jader pri povprečnih 12 vozlov vetra, imamo še dodatnih 50 kw moči pogona... in da bi še to obračunaval.
Najbrž bo prišel čas, ko bomo morali pridobiti še soglasja za sončne celice na barki, ki bodo obravnavane kot MFE (mala fotovoltaična elektrarna).
Da windgeneratorjev ne omenjam.

:P

:idea: Dobra ideja! Pa ne za davek ampak za EKO subvencije!:idea:
Torej, rjuharji pričakujemo EKO subvencijo za vsak m2 naših rjuh :!: ,
tako da lahko kar poračunamo s stroškom marine, da se ne bomo preveč zapletal z raznimi obrazci :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jun 06, 2012 15:35

Marchi napisal/-a:
al napisal/-a:Še dobro, da niso postavili lestvice za jadrnice in rekli, da glede na kvadraturo jader pri povprečnih 12 vozlov vetra, imamo še dodatnih 50 kw moči pogona... in da bi še to obračunaval.
Najbrž bo prišel čas, ko bomo morali pridobiti še soglasja za sončne celice na barki, ki bodo obravnavane kot MFE (mala fotovoltaična elektrarna).
Da windgeneratorjev ne omenjam.

:P

:idea: Dobra ideja! Pa ne za davek ampak za EKO subvencije!:idea:
Torej, rjuharji pričakujemo EKO subvencijo za vsak m2 naših rjuh :!: ,
tako da lahko kar poračunamo s stroškom marine, da se ne bomo preveč zapletal z raznimi obrazci :lol: :lol: :lol:

aha, pa na Trojanah bojo svizci krofe cukral :lol:
https://medisken.si
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Jun 06, 2012 18:52

admin napisal/-a:Ampak to so nam res dobesedno krat 2 usekal tale davek...
In tisti, ki imamo kak kW več pod havbo na slabih 9 metrih dolžine smo ga kar lepo nafu****...
Pomoje se bo pd 1.07.2013 pri meni vila bandjera "lijepe njihove"... Klinc pa ponos!

Ne bo nič pomagalo menjat zastavo. Davek je treba plačat neglede na zastavo, sicer se smatra, da si davek utajil. Evidence bodo pa takoj po vstopu hr. v EU na naši davčni pridobili.....
mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jun 07, 2012 00:59

Roman 1 napisal/-a:
admin napisal/-a:Ampak to so nam res dobesedno krat 2 usekal tale davek...
In tisti, ki imamo kak kW več pod havbo na slabih 9 metrih dolžine smo ga kar lepo nafu****...
Pomoje se bo pd 1.07.2013 pri meni vila bandjera "lijepe njihove"... Klinc pa ponos!

Ne bo nič pomagalo menjat zastavo. Davek je treba plačat neglede na zastavo, sicer se smatra, da si davek utajil. Evidence bodo pa takoj po vstopu hr. v EU na naši davčni pridobili.....

Jao Roman, kdo mi to govori... :lol:
Če bo barka na "Lijepo njihovo" bandjero bo tudi pod rubriko "Vlastnik" vpisan kak Bodul. Potem pa se naj naši kratko malo jeb***. :wink: Čez par let pridem pa še do komunalnega priveza, hahaha. Zdej pa vsi v jok pa na drevo! :P
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Feb 26, 2013 12:15

Danes dobil položnico, ki je pa od lanske višja za cca 15%. Kaj so spet kaj dvignili, da nisem seznanjen?
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Feb 26, 2013 13:34

goahead napisal/-a:Danes dobil položnico, ki je pa od lanske višja za cca 15%. Kaj so spet kaj dvignili, da nisem seznanjen?

Tudi jaz sem danes dobil položnico z dvigom cene,pa to še ni vse,poslali so mi kar tri enake položnice(toliko,kak naši uradniki varčujejo)ali pa so si verjetno mislili,da sem tako budalo,da bom kar plačal vse tri.

L.P.
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » To Feb 26, 2013 15:03

Tudi jaz sem dobil danes položnico oz. dve položnici. Ena za davek druga za dodatni davek.
Zanima me pa naslednje.Čoln je že eno leto neregistriran in mi stoji na vrtu, ker je potreben obnove.Dejansko je trenutno neuporaben. Ali se lahko pritožim z dokazili o stanju da ne bi plačal tega davka, ker se mi zdi totalno butasto pa čeprav gre za cca 70 eur. Je kdo že naredil kaj podobnega?
lp
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Feb 26, 2013 17:59

Kot vsako leto, tudi letos niso pozabili name, no ja vsaj en ki se me siguren spomni 1x letno :evil:
Ure dnevi leta tečejo....
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 26, 2013 18:34

jesss tud name niso pozabli..ma u PM ne bom se še predal.....
LP Iztok
al

OdgovorNapisal/-a al » To Feb 26, 2013 18:35

ja, danes je DURS poslal pošto.
kot vsako leto.

:shock:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 26, 2013 19:04

Očitno je danes dan D! In zadeva se je kar KONKRETNO podražila od lani! Za večino nas je praktično krat 2!!! Res je, da pod 8 metrov ni velikega dodatnega davka, takoj naprej pa zadeva divje poskoči!

Pred leti sem naredil enostaven kalkulator za izračun v Excelu, ki je veljal za takratni zakon. Sedaj sem ga malo dodelal, dodal dodatni davek in še en kup formul... :lol: Možno je, da sem kaj zgrešil, zato vas prosim, da malo potestirate in javite, če v kakšnem dolžinskem območju računa narobe! Sicer vem, da vsem naračuna PREVEČ, vendar taka je realnost... :cry: Je kdo pravnik, da napišemo peticijo na to DVOJNO svinjarijo?

Kalkulator za izračun davka na plovila

Ufff, sem jezen!
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Feb 26, 2013 19:20

Tudi mene so se spomnili danes :(
In cifra ni nič kaj sprejemljiva :(

Drug mesec pa se mo bodo spomnili še eni, ki me nikoli ne zgrešijo.
Šefi iz marine :(

Ajajaj, bo treba delat, ne pa okol ga srat :D

Admin, meni je tvoja tabela dala točen znesek, ki sem ga dobil na položnici. +- 2€ :cry:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost