Pozdravljeni,
tudi jaz imam problem z lučjo.
Kot razumem sta za čoln 3,80 m potrebni bela 360° in zeleno/rdeča luč.
Tisti, ki ste že pisali o tem- kako ste rešili problem oz. kaj je najboljša izbira?
Hvala in lep dan,
Piko
luč na gumenjaku
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Splav napisal/-a:Splav napisal/-a:Jaz imam na svoji jadrnici približno tako:
http://www.amazon.com/Aqua-Signal-Porta ... B001B07TMA
Na pogled je enaka, kot je ta na Amazonu, čeprav jo tam kritizirajo, da ni vodotesna. No, jaz sem jo že večkrat vrgel v morje in ni prišla noter niti kapljica. Naročil pa sem jo iz ene nemške spletne trgovine.
Nosilec, ki pride zraven, sem predelal, da stoji bolj trdno. Luč ima štiri AA baterije in je za moje pojme dovolj svetla (nima deklarirane svetilnosti za 2Nm), da prepreči bližnja srečanja z drugimi čolni. Uporobljam jo kot 360 stopinjsko luč (stoji pokončno), čeprav večino svetlobe izseva v smeri svoje osi (v mojem primeru v nebo). Ima namreč tudi možnost, da se jo na vertikalni nosilec montira tako, da stoji vodoravno (ima dve navojni luknji). Všeč mi je, ker plava na vodi in jo v primeru nočnega OVB lahko hitro z roko odvijem z nosilca in vržem v morje. Prav pride tudi za dekoracijo (in orientacijo) pri nočnem plavanju, ko smo na dopustu.
Resnici na ljubo moram povedati, da je luč po dveh letih odpovedala in sicer zaradi nevodotesnosti. Odpovedala je neposredno po tem, ko sem jo vrgel v morje. Spuščala je pri navojni luknji za montažo na drog. Voda je prišla do stikala, ki je korodiralo. Slaba konstrukcija vodotesnosti.
Nisem uspel najti nadomestne luči, enake pa ne bi rad več kupil. Zahtevane lastnosti: baterijska, 360 stopinj, plavajoča, vsaj IPX7 in možnost montaže na čoln
Lani sem nabavil izboljšano verzijo zgoraj omenjene luči.
http://glamox.com/gmo-recreational/prod ... 3727440700
Izboljšan dizajn glede vodotesnosti in manjše dimenzije. Moč LEDice je ostala enaka, baterije pa so manjše (4XAAA). Montirana na 40 cm drogu na krmi čolna. Upam, da b ozdržala več, kot prejšnja.
Mirno morje in široko obzorje.
-
tyson
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov