hrvaška vinjeta 50% popusta

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Jul 07, 2011 16:17

S privezom pa ne kompliciraj, če se ne boš ravno nekomu na bojo zavezal ti za takšen čoln nebo nihče težil. Vinjeta ti pavelja celo leto, tako kot za avtomobil, s to razliko, da če boš naslednje leto spet kupil vinjeto dobiš vsako leto nekaj popusta več.

Drugače sem pa še kot mulc prevozil pol Ugljana z gumico 2,4m in 5 KS motorjem, pa ni bil ne registriran, pa tudi izpita nisem še imel (14 let). Je bilo pa fino. Seboj sem imel dva izvijača, kombinirke, šmirgel, pa rezervno svečko. Ker takrat še nisem bil tako žejen tudi za pit nisem imel nič seboj.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Nov 04, 2011 14:34

Ojla družba,

Rabil bi nasvet glede vinjete. Malo sem brskal po forumu pa še vedno ne najdem pravega odgovora. Situacija je sledeča. Na barki sem imel vinjeto, ki je veljavna še do junija 2012. Sedaj pa sem barko prodal (urejamo papirje) pa me zanima kako je s popusti. Ali lahko popust prenesem na svoje novo plovilo ali grejo popusti in veljavnost vinjete z novim lastnikom? Če zaradi tega zgubim popuste je malo zoprno...

Hvala, Lp
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Nov 04, 2011 15:01

jaz sem imel s seboj račun /potrdilo od vinjete, ki je ostala na prodanem čolnu in ni bilo problema s popustom. Predvidevam, da novi lastnik tvoje barke brez potrdila o plačani vinjeti naslednje leto ne bo mogel koristiti popusta.... razen če je tudi prodal barko in obdržal potrdilo.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Nov 04, 2011 15:21

gorenjc napisal/-a:jaz sem imel s seboj račun /potrdilo od vinjete, ki je ostala na prodanem čolnu in ni bilo problema s popustom. Predvidevam, da novi lastnik tvoje barke brez potrdila o plačani vinjeti naslednje leto ne bo mogel koristiti popusta.... razen če je tudi prodal barko in obdržal potrdilo.

Torej jaz obdržim račun (papirje od vinjete) s katerimi potem ko grem naslednjič na Hr uveljavljam popust. Kaj pa preostanek plačila (imam plačano še za več kot pol leta)?
Npr. Če bom šel naslednji mesec za vikien z novim plovilom na Hr ali grem lahko na kapitanijo in samo uveljaljam papirje od stare barke in mi naredijo novo vinjeto in upoštevajo razliko oz. ali mi bodo naredili kompletno novo vinjeto in bo treba plačat za celo leto? V tem primeru, je bolje, da se gibljem nekaj časa v Slo vodah..., ker samo zaradi enega vikenda spet kupovat celo vinjeto je malo....

p.s.: A si vidu, da sva se oba registriala na Morjeplovcu v samo par dni razlike... davnega leta 2007 :D :D :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Nov 04, 2011 15:28

bemti cajt hitr teče :)

sedaj lahko dobiš samo novo celoletno vinjeto, nobenega poračuna in podobno, to je sigurno ........ jaz sem prišel samo s papirji od stare vinjete in novega čolna, pa ni bilo problema, kaj se dogaja s starim čolnom in vinjeto me niso nič spraševali
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kraj: Raztez
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » So Nov 05, 2011 22:11

Evo jaz sem danes kupil vinjeto, popust sem imel od prejšnjega lastnika, ampak vinjeta gre s polovilom (če ti prejšnji lastnik pusti račune z dokazilom o popustu). Ženska v Umagu na Kapitaniji oziroma izpostavi al kaj je že je najprej komplicirala, da bi moral priti s plovilom, a da imam srečo, ker se prejšnji lastnik ni odjavil.

Uglavnem, obdržal popust (startal z njim), imel komplikacije, ker nisem prišel z barko, ampak z limuzino, opravil popis oseb in ne vem, če je barka zdaj odjavljena na Hrvaškem, da vedo ali sem tam ali ne :)

Pa še to, ženska je vprašala ali je barka fizično tam in sem rekel da ne, potem pa vprašal ali jo bo šla pogledat in ko je rekla da ne, sem rekel potem pa lahko rečemo da je :) Vsak po svoje torej...
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Nov 06, 2011 11:55

Jaz imam non-stop 50 % popust - in sicer tako, da vinjeto plačam vsako drugo leto, na hrvaškem pa gostujem vsako leto.
Eno leto junija ali pa julija, eno leto pa šele avgusta ali pa septembra. :wink: :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Nov 06, 2011 12:56

a-lex napisal/-a:Jaz imam non-stop 50 % popust - in sicer tako, da vinjeto plačam vsako drugo leto, na hrvaškem pa gostujem vsako leto.
Eno leto junija ali pa julija, eno leto pa šele avgusta ali pa septembra. :wink: :wink: :wink: :wink:

Tole pa ne pije vode!
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Nov 06, 2011 14:38

He he he seveda ne! Pije pivo!

Greš na dopust 1.8.2010, kupiš vinjeto, ki ti velja do 31.7.2011.
Leta 2011 greš na dopust že 1.7.2011 in ti velja vinjeta še za čas dopusta do konca meseca. Torej kupišvinjeto vsak drugi dopust = 50% popusta.:wink:
Drži ali ne?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Nov 06, 2011 16:52

a-lex napisal/-a:He he he seveda ne! Pije pivo!

Leta 2011 greš na dopust že 1.7.2011 in ti velja vinjeta še za čas dopusta do konca meseca. Torej kupišvinjeto vsak drugi dopust = 50% popusta.:wink:
Drži ali ne?

Ne drži!

Zmeraj štartaš na polno, brez bonusov. Toliko kot ti privarčuješ, jaz nalovim do Umaga. Mal heca, da se razumemo.

Realno pa nimaš nič ceneje. Ko pogledam moj račun za vinjeto vidim, da je vinjeta še manj kot tvojih 100% vsako drugo leto.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Nov 06, 2011 16:55

a-lex napisal/-a:He he he seveda ne! Pije pivo!

Drži ali ne?

In zakaj bi si moral svoj dopust prilagajat eni k...i vinjeti? :roll:
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Nov 06, 2011 17:14

Ja Pajer - če kupiš vinjeto vsako drugo leto je približno enako, kot če je plačaš vsako leto pol, kaj praviš?

Ko sem hodil na dopust ob istem času, sem enkrat rekel za popust zaradi stare vinjete in sem plačal ob 20% popusta enak znesek kot leto prej. Zakaj?
"Pa poskupilo!" mi je rekla teta v Umagu. Sem se samo posmejal.

Na hrvaško pa grem itak samo za dva do tri tedne, tako, da mi je vseeno mesec prej ali kasneje, prilagajam pa se moji boljši polovici, strankam, sodelavcem.....
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Ne Nov 06, 2011 18:23

jaz pa plačam vinjeto kolko znese in se ne sekiram sploh :!: :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Nov 06, 2011 20:28

Zakaj ne pije vode, niti piva ti je lepo obrazložil Pajer in tudi vsi ostali... Privarčeval si natančno NIČ, dopust pa prilagajaš vinjeti...???? Bi razumel, če bi se recimo privarčevalo 10 EUR letno, vendar se žal ne... :wink:
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Nov 06, 2011 21:15

Vidim Sandi, da vama moram s Pajerjem tole razložit ob enem, dveh... pirčkih, pol bosta pa razumela!
:wink: :wink: :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti