Zavarovanje plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
torej kam za kasko zavarovanje če je slo reg.?????????
Kad se jede - jedem, kad se pije - pijem, kad se uživa - uživam, kad se radi - ne smetam.
Sem pobrskal po zgodovini in našel tole temo.
Glede na to, da so si zavarovalnice po mafijsko razdelile teritorij kot prekupčevalci z drogo, me zanima, ali je kdo morda kljub temu uspel skleniti obvezno zavarovanje odgovornosti v Italiji ali kakšni drugi cenovno ugodni državi.
V Italiji, če se ne motim, registracija do 40 KM sploh ni potrebna (ali pa teh 40 KM velja za izpit?), zavarovanje je pa bistveno cenejše kot pri nas. Mene so pri Generali v Trstu zavrnili že ko sem povedal, da nisem italijanski državljan in imam bivališče v Sloveniji. Nemčija mi ne diši, ker je registracija draga, čoln bom pa verjetno kmalu zamenjal in naslednjega tudi in mi tista trajna registracija ne pomeni veliko.
Skratka, kje bi bolj poceni prišel skozi?
Glede na to, da so si zavarovalnice po mafijsko razdelile teritorij kot prekupčevalci z drogo, me zanima, ali je kdo morda kljub temu uspel skleniti obvezno zavarovanje odgovornosti v Italiji ali kakšni drugi cenovno ugodni državi.
V Italiji, če se ne motim, registracija do 40 KM sploh ni potrebna (ali pa teh 40 KM velja za izpit?), zavarovanje je pa bistveno cenejše kot pri nas. Mene so pri Generali v Trstu zavrnili že ko sem povedal, da nisem italijanski državljan in imam bivališče v Sloveniji. Nemčija mi ne diši, ker je registracija draga, čoln bom pa verjetno kmalu zamenjal in naslednjega tudi in mi tista trajna registracija ne pomeni veliko.
Skratka, kje bi bolj poceni prišel skozi?
Resno? Potem je pa tudi Nemčija aktualna. Po mojih informacijah naj bi bilo precej več, moram preverit. In kako izgleda postopek, moraš najprej registrirat in potem zavarovanje ali obratno? In nemške zavarovalnice kaj komplicirajo, če si iz Slovenije, ali jim je važno le da je čoln registriran v Nemčiji?
To velja za registracije pri ADAC, DMYV, DSV. Pri WSA-jih pa ne. Vsaj lani marca še je šlo. Nisem pa zasledil nikjer, da so spremenili zakon. Tudi na aktualnem obrazcu za prijavo ni omajitev registracije. http://www.wsa-regensburg.wsv.de/vorlag ... rzeuge.pdf
LP
LP
atilone napisal/-a:To velja za registracije pri ADAC, DMYV, DSV. Pri WSA-jih pa ne. Vsaj lani marca še je šlo. Nisem pa zasledil nikjer, da so spremenili zakon. Tudi na aktualnem obrazcu za prijavo ni omajitev registracije. http://www.wsa-regensburg.wsv.de/vorlag ... rzeuge.pdf
LP
Lani Marca je definitivno še šlo. Tudi letos do avgusta, potem pa nič več... Kar pokliči pa preveri...
Od avgusta je možna registraciaja v Nemčiji s potrdilom o prebivališču v Nemčiji.
Tako, da trajna registracija v Nemčiji je še vedno mogoča.
Za registracijo uredim tudi prebivališče v Nemčiji.
Uredim tudi Registracijo na Nizozemskem in v Avstriji.
Te registracije pa je potrebno časovno obnavljati.
Urejam in posredujem tudi pri registraciji na Slovensko zastavo.
Tako, da trajna registracija v Nemčiji je še vedno mogoča.
Za registracijo uredim tudi prebivališče v Nemčiji.
Uredim tudi Registracijo na Nizozemskem in v Avstriji.
Te registracije pa je potrebno časovno obnavljati.
Urejam in posredujem tudi pri registraciji na Slovensko zastavo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov