Piše pri plutju ob obali in to je po moje samo del predpisov. Gotovo obstajajo tudi izjeme; prelivi ali vplutje v zalive ali sidrišča ali luke itp. Je pa zanimiva teza!
Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Kompleten odgovor kaj je in ni novega v EU Hrvaški
Domi napisal/-a:MicTic napisal/-a:- jahte (plovila preko 12 metrov) 150 metrov,
- barke (plovila do 12 metrov) 50 metrov
[/u]
Očitno mi IQ malo nagaja danes.
To naj bi po domače lahko pomenilo tudi, da plovilo do 12m ne bo smelo vpluti v zaliv ,ki v širino meri manj kot 100m in pri plovilu nad 12m v zaliv, ki meri v širino manj kot 300m.
Vsekakor to ne pomeni tega. Recimo po slovenskih predpisih s čolnom ne smeš pluti bližje kot 200m od obale in glisirati 250m (za ladje velja omejitev 300m) (če se prav spomnim s tečaja).
Torej pluti ne smeš bližje, lahko pa prideš bližje z namenom sidranja ali vezanja na bojo ali obalo. Seveda ob teh manevrih primerno upočasniš in paziš na kopalce itd.
Bližje si lahko tudi ob prelivih in prehodih, ki so ožji, so pa pomorske poti. Plovba po takih območjih je itak urejena s kupom drugih predpisov.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
-
Wisdom
Članek na 24ur.com
Hoj!
Malo sem brcnil novinarje na 24 ur in članek je tu. Več člankov bo objavljenih na to temo, večji bo pritisk na pristojne institucije v SVN, EU in nazadnje na CRO. Še članek: http://www.24ur.com/novice/svet/hrvaska-vinjeta-ostaja.html
Mirno morje!
Malo sem brcnil novinarje na 24 ur in članek je tu. Več člankov bo objavljenih na to temo, večji bo pritisk na pristojne institucije v SVN, EU in nazadnje na CRO. Še članek: http://www.24ur.com/novice/svet/hrvaska-vinjeta-ostaja.html
Mirno morje!
Novinarji itaq objavijo vsak drek.... lahk jim daš še za nalogo mojo bolečino, kjer mi slovenska zavarovalnica zaračuna zavarovanje 4x več kot hrvaška in ker SLo zastave ne morm zavarovat pr Hrvatih sm "diskriminiran"
Matr EU mamo sam za puntat se... Pa nam slabo ratuje, hrvati pa s cestnimi vinjetami niti v EU niso bli pa so nas sprehajal...
Wellcraft 2600 Martinique
-
Mornar Rok
- Poročnik fregate
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem v Novigradu na lučki upravi kjer sem se dogovoril za vez izvedel, da ne potrebujem vinjete za plovbo do Vrsarja, nakapitaniji, kamor sem sel po popis posadke ki ga vseeno treba imeti pa so mi najprej lepo hoteli prodati tudi vijeto...pa sem vseeno vprasal ce jo je res treba imeti, šele potem mi je tudi tam rekel pa dobro, ne trebaš do Vrsara...
Nazadnje spremenil Mornar Rok, dne Po Jul 15, 2013 19:05, skupaj popravljeno 2 krat.
-
Mornar Rok
- Poročnik fregate
Mornar Rok napisal/-a:Jaz sem v Novigradu na lučki upravi kjer sem se dogovoril za vez izvedel, da ne potrebujem vinjete za plovbo do Vrsarja, nakapitaniji, kamor sem sel po popis posadke ki ga vseeno treba imeti pa so mi najprej lepo hoteli prodati tudi vijeto...pa sem vseeno vprasal ce jo je res treba imeti, šele potem mi je tudi tam rekel pa dobro, ne trebaš do Vrsara...
Jst sm vezan pred kulo v Novigradu, tko da sva soseda al kaj?
Drgač pa ne drži, da za plovbo do Vrsarja ne rabiš, ampak malo bolj precizno do Funtane, to je po Ozimskih sporazumih, obstaja cela tema na to varianto.
Wellcraft 2600 Martinique
-
Mornar Rok
- Poročnik fregate
-
Mornar Rok
- Poročnik fregate
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kakšne imate iskušnje s prijavo boravka?
Na jugu ga zahtevajo, ker napačno tolmačijo novo zakonodajo in sicer je Hrvaska uvedla tik pred vstopom v EU da se mora začasno prebivališč prijaviti v roku 15 dni prej 48ur. Ker bom na dopustu mesec dni niso vdeli kako postopiti zato so me pravno podučili zelo prijazni policisti v Novemgradu, da se moram sklicevat na 153 člen v kolikor bi zahtevali na jugu po izteku 15 dni potrdilo začasnega prebivališča. EU zakonodaja je sedaj nad cro zakonodajo kar se tega tiče in pravi, da je potrebno prijaviti začasno prebivališče v roku 90 dni.
Potrdil ne izdajajo več tudi če najaviš najmanj mesec dni "boravka".
LP NT
Na jugu ga zahtevajo, ker napačno tolmačijo novo zakonodajo in sicer je Hrvaska uvedla tik pred vstopom v EU da se mora začasno prebivališč prijaviti v roku 15 dni prej 48ur. Ker bom na dopustu mesec dni niso vdeli kako postopiti zato so me pravno podučili zelo prijazni policisti v Novemgradu, da se moram sklicevat na 153 člen v kolikor bi zahtevali na jugu po izteku 15 dni potrdilo začasnega prebivališča. EU zakonodaja je sedaj nad cro zakonodajo kar se tega tiče in pravi, da je potrebno prijaviti začasno prebivališče v roku 90 dni.
Potrdil ne izdajajo več tudi če najaviš najmanj mesec dni "boravka".
LP NT
Jaz pa mislim ,da si Hrvati to zopet nekaj po svoje razlagajo.
Prijava prebivališča je obvezna ,tako v Nemčiji(7 dni)kot v Soveniji(3 dni).
To je čisto skregano z logiko,kako ti bodo pa dokazovali tvojih 90 dni na Hr.,
če ni evidence prijav in odjav.
Ali to prakticirajo samo za plovila ,ali tudi za ostale turiste ki so nastanjeni na kopnem?
Lastniki vikendov prijavljate boravak ali ne.
Kaj pa v kempih dajejo potrdila o nastanitvi?
Prijava prebivališča je obvezna ,tako v Nemčiji(7 dni)kot v Soveniji(3 dni).
To je čisto skregano z logiko,kako ti bodo pa dokazovali tvojih 90 dni na Hr.,
če ni evidence prijav in odjav.
Ali to prakticirajo samo za plovila ,ali tudi za ostale turiste ki so nastanjeni na kopnem?
Lastniki vikendov prijavljate boravak ali ne.
Kaj pa v kempih dajejo potrdila o nastanitvi?
Meni Ni bilo treba rijaviti zacasnega boravalista. Vse so napisali policaji sami. Dejali so sedaj ste nasi. Prebivalisce je potrebno prijaviti samo za tretje drzave. Sedaj velja enako kot v Avstriji Italiji ali Nemciji.
Bili so izredno prijazni. To je bil Rovinj.
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Sailling is better!
MicTic napisal/-a:Meni Ni bilo treba rijaviti zacasnega boravalista. Vse so napisali policaji sami. Dejali so sedaj ste nasi. Prebivalisce je potrebno prijaviti samo za tretje drzave. Sedaj velja enako kot v Avstriji Italiji ali Nemciji.
ni res!!
potrebno je prijaviti prihod v državo v roku 48ur
vse ostaja enako prijava, tur.taksa na dan 5-6HRK odvisno od občine.
Lahko pa tisti, ki je lastnik nepremičnine in njegovi ožji družinski člani prijavi pavšalni boravak do 90 dni.
tako je vsaj na Lošinju in okoloških otokih
bom pa še našel novo uredbo, ki je začela veljati s 1.7.2013 en člen je skopiran na oglasni deski turistične zajednice
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta