OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Jul 31, 2013 23:14
Poslal!
Prilagam še besedilo, ki sem ga jaz poslal, da lahko še kdo naredi variacijo na temo:
Spoštovani!
Sedaj, ko je Hrvaška v EU opažam, da še vedno ni spremenila dveh stvari, ki so po mojem mnenju diskriminatorne do ostalih članov EU:
1. Državljani EU ne moremo, če nimamo stalnega bivališča v RH kupiti letnih dovolilnic za rekreacijski ribolov. Tudi cena letne dovolilnice, ki jo lahko kupijo Hrvati, je primerljiva s ceno dvotedenske za državljane EU. Razumem sicer, da imajo prebivalci otokov lahko določene privilegije, ampak prebivalci Zagreba pač ne.
2. Državljani EU na Hrvaškem ne moremo svobodno razpolagati s svojo zasebno lastnino. Gre za to, da na Hrvaškem ne smeš peljati prijateljev s svojim čolnom, ki je registriran v EU, ker si obtožen črnega čarterja. To je podobno, kot da s svojim avtom ne bi smel na Hrvaškem peljati prijatelja v mesto. To sicer mislim, da se je s 1.7.2013 spremenilo, saj, če prav razumem Hrvaško uredbo »popis oseb« ni več obvezen. Vendar je notri člen, da morajo biti vse osebe na plovilu z notarsko overjenim pooblastilom lastnika. Ne vem kako bi bilo, če bi moral za vse potnike v avtu imeti notarsko pooblastilo.
Prosim, da v skladu z vašimi pristojnostmi ustrezno ukrepate!
Hvala in lep pozdrav,