Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Avg 11, 2013 17:08

vili napisal/-a:Pajer,vedno ko sem prišel v marino,sem se šel prijavit kako dolgo bom ostal na Hrvaškem. Ne vem točno kaj je pisalo vedno na listu,ampak je šlo za začasen naslov in ker je to na barki,sem ga pač prijavil v naši marini.
L.p.

Ugibam.

Verjetno je to tvoja matična marina, kjer imaš plovilo, in plačaš turistično takso pavšalno.
S pristopom HR v EU se je sprostil prosti pretok oseb, blaga, storitev, .....

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Ne Avg 11, 2013 23:18

blazsonc napisal/-a:Zakaj je dovoljeno do Funtane, če Osimski sporazum velja do Novega grada - reka Mirna (bivša cona B) ?

Kolikor vem to nima nobene veze z Osimskimi sporazumi, ampak s Sopsom, sporazumom. O maloobmejnem sodelovanju med Hrvasko in Slovenijo.

V 3 odstavku prvega člena določa to območje:

Obmejno območje na morju po tem sporazumu je morski prostor pod suverenostjo vsake od pogodbenic, ki leži severno od vzporednika 45 stopinj in 10 minut severne zemljepisne širine ob zahodni obali Istre, od zunanjega roba teritorialnega morja Republike Hrvaške, kjer se ta vzporednik dotika s kopnim zahodne obale Istre (Grgatov rt Funtana).

V 8. clenu doloca da se plovila registrirana v eni drzavi v dolocenih krajih ( v Soveniji so to vsi trije mozni kraji registracije, Koper, Izola in Piran) v drugi drzavi na obmocju Sopsa tretirajo kot domaca plovila.

Z namenom pospešiti razvoj navtičnega turizma na obmejnem območju na morju bosta pogodbenici z vidika prehoda državne meje in plovbe na tem območju obravnavali plovila za šport in rekreacijo, registrirana na obmejnem območju na morju druge pogodbenice, enako kot doma registrirana plovila. Obravnava tujih tovrstnih plovil, ki so stacionirana v marinah in pristaniščih na obmejnem območju na morju pogodbenic, bo dogovorjena v okviru stalne mešane komisije v skladu s 6. členom. Določilo tega člena v ničemer ne vpliva na zatečen režim plovbe na obmejnem območju na morju pogodbenic.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlmpid=200150

Zakaj so dali do Funtane pa ne vem, sem pa preprican da s Osimskimi sporazumi to nima veze.
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Sr Maj 07, 2014 08:07

motorni napisal/-a: Če boš plul okoli in ne boš nikjer prijavljen, moraš na policijski postaji, kjer se boš vkrcal, narediti prijavo bivanja (Zakon o strancima, 147 člen), obrazec za to je bil že nekje na tem forumu.

Zanima me, če kdo ve, ali prijavo opraviš lahko tudi na policijski postaji, ki formalno geografsko ne pokriva naslova, kjer boš bival. Primer: iz Novalje bi rad takoj po prihodu na Pag izplul s plovilom brez ležišč in obiskal otok Silbo. Ker se vrnem šele čez dan ali dva, bi se rad prijavil na naslovu na Silbi. Zelo priročno bi bilo, da bi prijavo opravil na policijski postaji v Novalji, pred izplutjem. A kaj ko spada Silba teritorjalno pod policijsko postajo Pag. Mislite, da prijavo lahko opravim v Novalji ali moram v Pag (dodatnih 60 km poti).
Nisem prepričan, če je izven glavne sezone na Silbi odprt kak turistični urad.
Mirno morje in široko obzorje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta