Plovba na Hrvaškem z slovesnko reg
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
No, se mi zdi, da je bila razlaga sledeča tam leta 2005...
V primeru d.o.o. ali d.d. je enako, kdor je lastnik podjetja, je tudi lastnik barke. Četudi vas je lastnikov 10.
Vendar vseh deset je potrebno dokazovati latništvo na podjetju in enako na barki. Razen, da je posel čarter.
Če te glavni šef napiše za solastnika na tej firmi in še 8 drugih, potem boste lahko vsi samostojno vozili. Dvomim, da se bo to sicer dogodilo?
Vedno pa morate študirati na maximalno skupno število, torej fakto 2.3
Pri barki čez 12 metrov je to maxmalno 12 ljudi na krovu ali tudi manj, odvisno za koliko je barka registrirana.
Če vas je 10 lastnikov, to pomeni, da če imate vsi 3-člansko družino, potem ne boste mogli nikoli vsi pluti v istem letu. Ker vas bo že 30 in ne 28 v popisu.
Razen če so vam otroci manjši od 12 let, oni ne gredo v to kvoto, razen v Crew listo.
V primeru d.o.o. ali d.d. je enako, kdor je lastnik podjetja, je tudi lastnik barke. Četudi vas je lastnikov 10.
Vendar vseh deset je potrebno dokazovati latništvo na podjetju in enako na barki. Razen, da je posel čarter.
Če te glavni šef napiše za solastnika na tej firmi in še 8 drugih, potem boste lahko vsi samostojno vozili. Dvomim, da se bo to sicer dogodilo?
Vedno pa morate študirati na maximalno skupno število, torej fakto 2.3
Pri barki čez 12 metrov je to maxmalno 12 ljudi na krovu ali tudi manj, odvisno za koliko je barka registrirana.
Če vas je 10 lastnikov, to pomeni, da če imate vsi 3-člansko družino, potem ne boste mogli nikoli vsi pluti v istem letu. Ker vas bo že 30 in ne 28 v popisu.
Razen če so vam otroci manjši od 12 let, oni ne gredo v to kvoto, razen v Crew listo.
Glede leasinga pa se sedaj ne spomnim, oziroma v tem trenutku nisem siguren kako je s tem, zato o tem raje ne bom sedaj napisal.
Fantje sem v Biogradu, grem si nekaj na hitro skuhat.
Jutri grem s nepopolnimi papirji najprej v Split in kasneje v Zadar.
Torej carinim barko in koristim možnost tistih 5% PDV-ja.
Vam napišem, ko mi bo in če mi bo uspelo.
Fantje sem v Biogradu, grem si nekaj na hitro skuhat.
Jutri grem s nepopolnimi papirji najprej v Split in kasneje v Zadar.
Torej carinim barko in koristim možnost tistih 5% PDV-ja.
Vam napišem, ko mi bo in če mi bo uspelo.
Čigavi ožji družinski člani? Recimo v primeru, ko je lastnik plovila podjetje ali leasing? In kdo izda pooblastilo, če je lastnik podjetja leasing? Leasing hiša... vsakokrat posebej?
Nazadnje spremenil H2O, dne Po Feb 18, 2013 21:59, skupaj popravljeno 2 krat.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
brane40 napisal/-a:Čigavi ožji družinski člani? Recimo v primeru, ko je lastnik plovila podjetje ali leasing? In kdo izda pooblastilo, če je lastnik podjetja leasing? Leasing hiša... vsakokrat posebej?
Meni je leasing izdal bianko pooblastila, tako, da tukaj itak ni nobene panike glede tega
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
brane40 napisal/-a:Če morajo bit pa baje pooblastila overjena pri notarju
Za fizične osebe.
Za tujce veljajo overjena potrdila države v kateri ima lastnik prebivališče.
Pismenu punomoć inozemnog vlasnika s prebivalištem u inozemstvu, s tim da mora biti ovjerovljena od ovlaštenog tijela zemlje iz koje dolazi plovilo.
Če pa je lastnik banka pa izda potrdilo banka.
Mislim ,da je pri avtomoobilih enako.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov