Prestop meje z Italijo
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Prestop meje z Italijo
Se splaca pogledat oddajo dobro jutro danes Ster razlaga pogoje potovanja v tujino.
val napisal/-a:Se splaca pogledat oddajo dobro jutro danes, Ster razlaga pogoje potovanja v tujino.
Če prav razumem moraš imeti za prestop meje z IT enega od obeh testov neglede, če greš samo za par ur preverit svojo lastnino. Ali je kako drugače? To naj bi menda veljalo do 5.marca.
se pravi greš na test in potem si lahko 48 ur v Italiji (furlaniji)...
In za vikend paket na čolnu cela družina najprej na testiranje...katastrofa...
In za vikend paket na čolnu cela družina najprej na testiranje...katastrofa...
Jaz bil ta mesec 16 krat v it. na barki
brez testa

Ja Alesjo, lepo slišati in saj ti nisem fauš.
Samo povej kolko potnih nalogov si napisal, kolkokrat ti je bila barka na pol potopljena, kolko carinikov in miličnikov poznaš, in še in še .......................
Samo povej kolko potnih nalogov si napisal, kolkokrat ti je bila barka na pol potopljena, kolko carinikov in miličnikov poznaš, in še in še .......................
Veste kaj, vse skupaj je eno veliko sranje. Da se bom dal "posiljevat v nos" zato, da jim bom prinesel par jurjev EUR-ov na leto pa tud k.. gleda. Je že dost, da nas naš JJ posiljuje s svojimi bedastimi ukrepi. Bom pač šel dol, ko bodo meje normalno prehodne, do takrat pa si naj svoje prošnje o sklenitvi nove pogodbe za leto 2021 nekam vtaknejo.
Gartner napisal/-a:Ja Alesjo, lepo slišati in saj ti nisem fauš.
pa sej to je največji problem...da namesto da greš uživat in se sprostit, greš z neko bojaznijo da delaš nekaj narobe in da te bodo dobili...in potem si živčen in gledaš samo to...
mah...upamo da bodo malo omilili to do pomladi, da bomo lahko šli zbrusit školjke dol
mah...upamo da bodo malo omilili to do pomladi, da bomo lahko šli zbrusit školjke dol
Vsak mesec sem enkrat na barki, do sedaj. Izlet čez Kras do barke in nazaj.
Danes ko je v Italiji malo sproščeno grem čez Fernetiče.
Na meji ob 9.30.
Totalna kontrola, full vojske in policije. Vsakega na stran edino tovornjaki se nemoteno kotalijo mimo.
Kam grem?
Na barko delat nujna vzdrževalna dela.
Policistka ne zna angleško kamoli slovensko.
Pristopi nek civil z značko zataknjeno v žepu kavbojk, govori SRHR.
Ne možete na brod. Gdje to piše u pravilima.
Nič o testu a ga imam ali ne.
Sem mu rekel, da načeloma ljudje uveljavljajo to izjemo in da je do sedaj bila ok.
Pa tudi sicer, da je Friuli Julia odprta celo za turiste idr. in da grem samo za nekaj ur.
Ne može i kazna je 400 € .
in je čist ven padu. Jaz sem se pa kar malo zabaval, ker je akcija prekinila koronsko depresijo
Samo za 400€ se bom pa še malo boril
Potem je pristopila policistka in vzela prometno, vzoniško, osebno.
Čez 10 minut pride tretji policaj, prijazen in me vpraša po testu in mu dam potrdilo o prebolevnosti (januarja) in je skoraj skafander oblekel. "Pozitiven"!!! Je stopil korak nazaj in sem mu razložil, da sem prebolevc in da me lahko kušne kamorkoli
. Vem da ta test ni ustrezen po IT pravilih ampak se mi ni dalo 2 uri stati v vrsti v LJ za hitri test, zdej pa mam
.
In je bil prijazen in rekel, prinesi negativen test in greš lahko na barko.
Ok, ne gori barka, 400€ sem ubranil. Sem pa potem neuspešno skušal narediti hitri ali kakeršenkoli test v Sežani in Postojni. Vse zaprto.
Več sreče prihodnjič!
Kras bo pa tudi še počakal.
Via LJ.
Ne samo Hrvati ali Slovenci, tudi na italijanski meji zna biti precej texas vse skupaj. Še dobro da se niso med sabo skregali in zakurblali tistih šmajserjev, ki jih bogato razkazujejo in s katerimi strašijo ovce. Drugič bom spet šel na izlet čez Kras. Zakaj bi rinil volku direkt v gobec.

Danes ko je v Italiji malo sproščeno grem čez Fernetiče.
Na meji ob 9.30.
Totalna kontrola, full vojske in policije. Vsakega na stran edino tovornjaki se nemoteno kotalijo mimo.
Kam grem?
Na barko delat nujna vzdrževalna dela.
Policistka ne zna angleško kamoli slovensko.
Pristopi nek civil z značko zataknjeno v žepu kavbojk, govori SRHR.
Ne možete na brod. Gdje to piše u pravilima.
Nič o testu a ga imam ali ne.
Sem mu rekel, da načeloma ljudje uveljavljajo to izjemo in da je do sedaj bila ok.
Pa tudi sicer, da je Friuli Julia odprta celo za turiste idr. in da grem samo za nekaj ur.
Ne može i kazna je 400 € .
in je čist ven padu. Jaz sem se pa kar malo zabaval, ker je akcija prekinila koronsko depresijo
Potem je pristopila policistka in vzela prometno, vzoniško, osebno.
Čez 10 minut pride tretji policaj, prijazen in me vpraša po testu in mu dam potrdilo o prebolevnosti (januarja) in je skoraj skafander oblekel. "Pozitiven"!!! Je stopil korak nazaj in sem mu razložil, da sem prebolevc in da me lahko kušne kamorkoli
In je bil prijazen in rekel, prinesi negativen test in greš lahko na barko.
Ok, ne gori barka, 400€ sem ubranil. Sem pa potem neuspešno skušal narediti hitri ali kakeršenkoli test v Sežani in Postojni. Vse zaprto.
Več sreče prihodnjič!
Ne samo Hrvati ali Slovenci, tudi na italijanski meji zna biti precej texas vse skupaj. Še dobro da se niso med sabo skregali in zakurblali tistih šmajserjev, ki jih bogato razkazujejo in s katerimi strašijo ovce. Drugič bom spet šel na izlet čez Kras. Zakaj bi rinil volku direkt v gobec.
Jaz sem naročil sedaj podaljšano verzijo scubapro vlečne podmornice za veeeeeč aku placa.. in ponton za sončne celice ter specialno 12 mm podvodno obleko.Grem za vikend kr s tem pod vodo u Umago...
Danes 27.2 sva sla z kolegom ob cca 6.00 v Italijo/Livorno. Ob prestopu meje na Vrtojbi It policaj hotel samo osebne, voznisko in prometno. Cez slabih 5 min prinese vse nazaj in grazie. Ob cca 18.30 sva se isto vracala cez Vrtojbo, nikjer nobene kontrole.
bojan11 napisal/-a:Danes 27.2 sva sla z kolegom ob cca 6.00 v Italijo/Livorno. Ob prestopu meje na Vrtojbi It policaj hotel samo osebne, voznisko in prometno. Cez slabih 5 min prinese vse nazaj in grazie. Ob cca 18.30 sva se isto vracala cez Vrtojbo, nikjer nobene kontrole.
Za kamjoniste je itak vedno tako
alesjo napisal/-a:bojan11 napisal/-a:Danes 27.2 sva sla z kolegom ob cca 6.00 v Italijo/Livorno. Ob prestopu meje na Vrtojbi It policaj hotel samo osebne, voznisko in prometno. Cez slabih 5 min prinese vse nazaj in grazie. Ob cca 18.30 sva se isto vracala cez Vrtojbo, nikjer nobene kontrole.
Za kamjoniste je itak vedno tako
Sva bila z osebnim avtom
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta