Dovoljeno število različnih oseb na slovenski barki na Hrv

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Jun 15, 2010 21:17

No. 1 napisal/-a:no kaj pa debata o zbrisljivem kemičnem svinčniku in tebi pustijo pripisat pa napišeš tri punce, naslednjič pa zbrišeš in nove tri... samo ne vem kako in kaj vnašajo v računalnik, ker na listu se da vse "urediti".

Ne misli samo na to kako bi goljufal.. vsak vpis, ki je opravljen je fotokopiran in kasneje vpisan v računalnik.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jun 15, 2010 23:29

Ma sej men ni za goljufanje, ker ne bom zdej nek "crni čarter", ampak s svojim čolnom pa res nimam slabga občutka če peljem tistga k želim...
Kaj si mislu, da fotokopirajo na čolnu, ko delajo pregled kaj si mel napisano?
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jun 16, 2010 03:01

Zdeja pe res ne razumem :?:

Stokrat vam človek (ki na morju preživi nekaj mesecev) napiše kako in kaj. Vi pa še vedno nabijate z neumnimi vprašanji :twisted:
Ja z Edigs-om boš brisal popis. Ne vem kako boš izbrisal iz strežnika kapetanije :roll:

To o kratenju pravice uporabe privatne lastnine pa je že Nikola Tesla lepo napisal. Ampak tako je. Tukaj s "pametovanjem" ne bomo nič spremenili. Naredte tako, kot zahtevajo in kot to počno pametni in izkušeni morjeplovci, pa ne bo težav ! :!:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jun 16, 2010 07:31

kr en napisal/-a:Zdeja pe res ne razumem :?:

Ja z Edigs-om boš brisal popis. Ne vem kako boš izbrisal iz strežnika kapetanije :roll:

Z veseljem razložm, sej ravno to sprašujem, pa mogoče nisi sledil vsemu in še 1x. Na kapetaniji vpišem 6 kom, pustijo prazno in lahko dopišem. Se vsedemo v čoln in dopišem 3 in to je to, nobene kontrole nič... zbrišem te tri pa ne z edigsom, ampak tako da se ne vidi, naslednjič dodam druge tri in me npr. ustavijo... verjetno ne fotokopirajo, da sem dodal še 3?

To je zdaj vprašanje a lahko to večkrat nardim al pa mogoče res fotokopirajo oz. prepišejo?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 16, 2010 07:50

No. 1 napisal/-a:
kr en napisal/-a:Zdeja pe res ne razumem :?:

Z veseljem razložm, sej ravno to sprašujem, pa mogoče nisi sledil vsemu in še 1x. Na kapetaniji vpišem 6 kom, pustijo prazno in lahko dopišem. Se vsedemo v čoln in dopišem 3 in to je to, nobene kontrole nič... zbrišem te tri pa ne z edigsom, ampak tako da se ne vidi, naslednjič dodam druge tri in me npr. ustavijo... verjetno ne fotokopirajo, da sem dodal še 3?

To je zdaj vprašanje a lahko to večkrat nardim al pa mogoče res fotokopirajo oz. prepišejo?

fotokopirajo in oz. vpišejo v računalnik
ti pa še povem, da vsaj patruljna ladja policije iz Rijeke MARINO ima računalnik povezan z bazo
mene se tako kontrolirali in sem na lastne oči videl kako je preko vinjetne številke pregledal popis oseb
hvala bogu je pri meni bil odgovor: Hvala i sretno!

samo v razmislek, če pa imaš par taužnt kun preveč v tošlu pol pa piši-briši
jura87
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a jura87 » Sr Jun 16, 2010 10:32

Mene pa zanima, če kdo ve na kateri kapitaniji na pagu, ti izpolnijo obrazec za popis oseb tako, da ti ni potrebno za vsako osebo, ki je prišla naknadno, posebej hoditi na kapitanijo le te prijavljat?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 16, 2010 10:35

jura87 napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve na kateri kapitaniji na pagu, ti izpolnijo obrazec za popis oseb tako, da ti ni potrebno za vsako osebo, ki je prišla naknadno, posebej hoditi na kapitanijo le te prijavljat?

če boš v naprej vedel imena in priimke potem jih vpišeš SAM na licu mesta
seznam kapetanij na Pagu(ata google)
drugače pa MORAŠ za vsak dodaten vpis iti ponovno na kapetanijo ali izpostavo
jura87
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a jura87 » Sr Jun 16, 2010 12:50

Ne ni res, da je potrebno vedno hodit na kapitanijo za novo osebo...
Ker sem se pogovarjal z dosti folka in se nardi, da ti na nekaterih kapitanijah od max. devoljenega števila oseb naeprej potegnejo črto in lahko vpisuješ do tiste črte osebe po mili volji, tako da ti ni treba za vsako pizdarijo hodit tja.
zato me je zanimalo če kdo ve...
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jun 16, 2010 12:53

E vidiš, pa mamo vprašanje, kaj je res a morš hodit al ni treba al... to je to kar sprašujem.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jun 16, 2010 13:44

Dragi Jura, tudi jaz sem se včeraj peljal skozi Domžale 100 na uro, pa me ni nihče štrafal. Če bi bil pa radar, bi se pa mal useknu !
Ampak glede na zadovoljstvo ob tvojem odgovoru, naj bo po tvoje.

MareC, DR.E in ostali, ki smo napisali dejstva iz dolgoletnih izkušenj, smo pač šalabajzerji.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » Sr Jun 16, 2010 13:52

jura87 napisal/-a:Ne ni res, da je potrebno vedno hodit na kapitanijo za novo osebo...
Ker sem se pogovarjal z dosti folka in se nardi, da ti na nekaterih kapitanijah od max. devoljenega števila oseb naeprej potegnejo črto in lahko vpisuješ do tiste črte osebe po mili volji, tako da ti ni treba za vsako pizdarijo hodit tja.

Napisal bom samo to s čimer sem imel osebno opravka in ne kaj pravijo kolegi, znanci,...
Na nekaterih kapitanijah (meni konkretno v Umagu to počno že odkar so vinjete) ti pri max. št oseb naredijo črto. Naredijo ti pa tudi zaviti oklepaj, ki zajema osebe, ki si jih vpisal takrat. Npr. 4 osebe napišeš takoj in ti pri strani z zavitim oklepajem označi te osebe. Poleg napiše še datum in pritisne žig. Ostala prosta mesta lahko dopolnjuješ po mili volji, ampak moraš iti do uradnika po tri stvari: žig, datum in zaviti oklepaj :wink:
"MareC" in ostali šalabajski imamo/jo nedvomno prav!

LPU
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 16, 2010 14:21

kr en napisal/-a:Dragi Jura, tudi jaz sem se včeraj peljal skozi Domžale 100 na uro, pa me ni nihče štrafal. Če bi bil pa radar, bi se pa mal useknu !
Ampak glede na zadovoljstvo ob tvojem odgovoru, naj bo po tvoje.

MareC, DR.E in ostali, ki smo napisali dejstva iz dolgoletnih izkušenj, smo pač šalabajzerji.

jaz kot šalabajzer zaključujem to temo, ker se mi zdi, da sem vse napisal
vse skupaj sem v celem letu minimalno 6 mesecev na morju in tako lai drugače plujem
s sabo nosim cel fascikel dovljenj, listov, in vse druge pi....matr.....e
ki jo naši prijatelji zahtevajo
brez skrbi bil sem tudi že pri policajih, sodnikih za prekrške, plačeval kazni
a sem na koncu ugotovil(sedaj ko sem starejši :lol: ) da se najbolj SPLAČA imeti vse dokumente od A do Đ PORIHTANE
:wink: :wink:
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Jun 16, 2010 14:38

jura87 napisal/-a:Ne ni res, da je potrebno vedno hodit na kapitanijo za novo osebo...

potem naj ti pa tisti folk še pove za kapetanijo :twisted:
tukaj so ti lepo iz lastnih izkušenj razložili zadevo ....... tisto črto potegnejo na večini kapetanij ....... pomemben je tudi štempelj ki ga udarijo čez datum vpisa/dopisa dodanega potnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov