HR izpit za barko pod HR zastavo?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Sr Dec 17, 2008 17:09

atilone napisal/-a:Nikakor pa ne prenašam ljudi, katere je Zagreb poslal v Istro in Dalmacijo na ključna mesta, ker so njihovi. In ravno tile ljudje, po direktivi iz Zagreba, so razprodali tujcem vašo obalo in se niso ozirali na to ali boste imeli službo ali ne.
Istra in Dalmacija sta vedno bile neke vrste avtonomne pokrajine in to je šlo Zagrebu najbolj v nos. Mislim , da ti kot bivši policaj tudi dobro veš , kdo je napredoval po činih, kdo pa ne.

Na katere osebe iz Zagreba mislis?
Jaz ne poznam nobenega ki je v Istro prisel iz ZG in je tukaj prodaval zemljo??
Po zadnjih statistikah samo 40% zemlje v Istri je ostalo za prodati, torej ni prodano.
Ce prides v Premanturo ali Medulin vidis da je vse prodano in da so povsod slasticarne in apartmanizacija. Potem pa domaci grintajo da so jih zajebali. :roll:
Nisem bil samo policaj, sem bil tudi v JNA in HV. Napredovanje po cinih je slo kako je kome odgovarjalo in je samo u domeni interesa. Enako kot politicarima.
Pa se nekaj, kako sem se pogovarjal z katerimi iz Slovenije so vsi imali enako teorijo o meji na morju, nobeden pa ni zastopil tematiko, vse so nabiflali iz cajtungah. (cisto za info, jaz sem na faxu imel predmet "medunarodno pravo mora" se davnih osemdesetih let)
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » Sr Dec 17, 2008 17:53

Vsi imate po malem prav, vsi nekaj veste o pravilih, zakonih itd..... a tisti pregovor da, psi lajajo karavana pa gre naprej, še kar drži. Brez zamere!!!

Ste se pa malo oddaljili od postavljenih vprašanj v začetku.
Mene pa zanima nekaj drugega - kako je s plovbo po hrvaškem morju, ko bi mi kot tujcu, hrvaški ribič (domačin), dovolil oziroma posodil manjši čoln (pasaro...)za ...recimo eno vožnjo iz Fažane do Stenjaka, Brionov in nazaj. Je to sploh dovoljeno oziroma kakšne so omejitve? Sem nekaj bral hr. pomorski zakon, pa očitno piše bolj na koncu....
Veliko vetra in mirno morje
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Dec 17, 2008 19:31

opus napisal/-a:
atilone napisal/-a:Nikakor pa ne prenašam ljudi, katere je Zagreb poslal v Istro in Dalmacijo na ključna mesta, ker so njihovi. In ravno tile ljudje, po direktivi iz Zagreba, so razprodali tujcem vašo obalo in se niso ozirali na to ali boste imeli službo ali ne.
Istra in Dalmacija sta vedno bile neke vrste avtonomne pokrajine in to je šlo Zagrebu najbolj v nos. Mislim , da ti kot bivši policaj tudi dobro veš , kdo je napredoval po činih, kdo pa ne.

Na katere osebe iz Zagreba mislis?
Jaz ne poznam nobenega ki je v Istro prisel iz ZG in je tukaj prodaval zemljo??
Po zadnjih statistikah samo 40% zemlje v Istri je ostalo za prodati, torej ni prodano.
Ce prides v Premanturo ali Medulin vidis da je vse prodano in da so povsod slasticarne in apartmanizacija. Potem pa domaci grintajo da so jih zajebali. :roll:
Nisem bil samo policaj, sem bil tudi v JNA in HV. Napredovanje po cinih je slo kako je kome odgovarjalo in je samo u domeni interesa. Enako kot politicarima.
Pa se nekaj, kako sem se pogovarjal z katerimi iz Slovenije so vsi imali enako teorijo o meji na morju, nobeden pa ni zastopil tematiko, vse so nabiflali iz cajtungah. (cisto za info, jaz sem na faxu imel predmet "medunarodno pravo mora" se davnih osemdesetih let)

Nisi razumel ali nočeš. S prodajo Istre in Dalmacije sem mislil na turistično infrastrukturo. Kdo pa je lastnik Stelamarisa, Katoro , Lanterna in še na stotine apartmajskih naselij. Američani, Nemci, Italijani.
Vaš gospod Sanader je pravkar pri poročilih dal izjavo; Ne bomo se pustili izsiljevat Slovencima in kupovat vstop v EU z našo zemljo. Sedaj pa jaz tebe sprašujem, na katero vašo zemljo je to mislil. Odgovor bi bil verjetno; To moraš vprašat njega kaj je mislil. Drugi odgovor bi prišel prav.
Ja pregovor drži Burjovc. Samo če pes ne bi lajal , ne bi nihče videl da karavana gre dalje , na SEVER.
LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Dec 17, 2008 22:08

Mislim da je pozejdon nekaj ve o tem če se ne motim. Ne vem če lahko to,
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Če Dec 18, 2008 00:35

Ja Burjovc, če sem razumel start te debate, če nimaš HR izpita nimaš šans in še človeka, ki ti je barko posodil spraviš v kočljiv položaj, saj po pomorskem zakonu on odgovarja za barko in posledično za nekatera tvoja dejanja. Če se ti kaj zalomi in - bog ne daj - komu ali čemu z njegovo barko kaj po nesreči narediš in zraven še nimaš HR izpita... jao!

In to spet spada v področje spodobnosti hrvaške države...

Mimogrede: Sem glih poslušal, kako so z veliko težavo dobili kredit za plače državnih uslužbencev!
Ampak, v cajtengih bo prva vest kako so Slovenci grdi, ker ne dovolijo v EU. In folka, ki ima težave s preživetjem, očitno ne zanima, zakaj ni denarja... jih pa zelo zanima zakaj so Slovenci...
In tako gre kravana dalje. Politiki in kamarilja okoli njih trpa denar v žepe, folk pa o zajebanih Slovencih razmšlja, namesto, da bi se vprašali zakaj ni denarja za plače državnih uslužbencev.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Če Dec 18, 2008 00:48

Opus pravi: "Pa se nekaj, kako sem se pogovarjal z katerimi iz Slovenije so vsi imali enako teorijo o meji na morju, nobeden pa ni zastopil tematiko, vse so nabiflali iz cajtungah. (cisto za info, jaz sem na faxu imel predmet "medunarodno pravo mora" se davnih osemdesetih let)"

Pa saj ne gre samo za mejo na morju. Cela vrsta reči je, ki kar kličejo po sodišču. Od na novo postavljenega bujskega katastra dalje.
Mejo na morju bodo postavili strokovnjaki in ta gotovo ne bo rešena še nadaljnjih 10 let. Vmes pa bo tema zelo koristila Sanaderju pri odvračanju pozornosti ljudstva od propadajoče hrvaške države in gospodarstva.

Kako je že Tito rekel? "Sve će to narod da pozlati!"
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Dec 18, 2008 09:14

Hrvaška, kot tudi vse ostale bivše republike, južno od nas, so bile že v stari jugi poglavje zase. Pod "zakon" se je vedno razumela volja oz. interes tistega, ki je imel moč in oblast. V središčih, v notranjosti (Zagreb, Varaždin, Osijek,.....) se je to čutilo nekoliko manj, ob morju pa bolj. kar pa se je dogajalo v neobljudeni notranjosti, pa tako nikogar ni zanimalo. Tam so prevladovali zakoni lokalnih klanov.
Saj ne govorim, da je bilo totalno brezvladje, ampak to, kar je država sprejela kot "zakon", si je vsak tolmačil po svoje in tako tudi počel.
Ta sindrom se, normalno "vleče" tudi naprej, to ne moreš zamenjat kar čez noč. Žal so Hrvati, od samega vrha navzdol še vedno močno podvrženi korupciji, ki je tam vedno cvetela. Saj ni bilo veliko odmevnih afer. Whiski, 100 maraka, koji drugi poklon,........ Tako poceni, kot se (je) dalo kupit uradnike na Hrvaškem, verjetno ni primere v Evropi.
Poskušajte najet odvetnika iz zagreba, da vas zastopal na sodišču v Šibeniku, zadru, Splitu,....... ali obratno. Nima šans, da bi uspel. Samo lokalni lobi.....
Ja, to je naša lepa CRO :twisted:
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Če Dec 18, 2008 09:55

Ja in zato prihaja do anomalij ala popis potnikov za male čolne za čez celo leto, dvojno plačevanje davka pa vse do veljakov tipa Fiorenzo Pinezić.
Tudi vojna za osamosvojitev je pustila neizbrisljive posledice v hrvaški družbi.
Sve će to narod da pozlati!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Dec 18, 2008 10:02

Uh fantje, ste me razveselili, ker po reakcijah nekaterih , sem že čisto zares začel mislit, da je z menoj kaj narobe, da sem prenapet do južnih sosedov.
Sedaj pa vidim, z zadovoljstvom, da še obstajajo ljudje, kateri razmišljajo z svojo glavo in rečejo bobu , bob in vidijo dejansko stanje v HR.
Dobro ostale tudi razumem, imajo spodaj svoja posestva in druge interese, zato hočejo ostati nevtralni. Ampak kako ostati nevtralen, ko ti nekdo ukrade zemljo na koncu pa reče , da si mu jo ukradel ti. To je ali bolano ali do korenin pokvarjeno.
Tu bi še morali vprašat za mnenje Slovencev, kateri so imeli spodaj hiše, plačali vse dajatve, dobili hišne številke, potem pa so morali še sami podirat svojo lastnino. To me zelo spominja na Hitlerjevo gonjo proti Židom, pa naj reče kdo kar hoče. Elementi postopka so identični.
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Če Dec 18, 2008 11:06

atilone napisal/-a:Nisi razumel ali nočeš. S prodajo Istre in Dalmacije sem mislil na turistično infrastrukturo. Kdo pa je lastnik Stelamarisa, Katoro , Lanterna in še na stotine apartmajskih naselij. Američani, Nemci, Italijani.
Vaš gospod Sanader je pravkar pri poročilih dal izjavo; Ne bomo se pustili izsiljevat Slovencima in kupovat vstop v EU z našo zemljo. Sedaj pa jaz tebe sprašujem, na katero vašo zemljo je to mislil. Odgovor bi bil verjetno; To moraš vprašat njega kaj je mislil. Drugi odgovor bi prišel prav.
Ja pregovor drži Burjovc. Samo če pes ne bi lajal , ne bi nihče videl da karavana gre dalje , na SEVER.
LP

Jaz tebe zastopim. To kar so prodali turisticne firme strancem ne pomeni da so prodali zemljo, ker so te firme in hoteli se naprej na hrvaskem teritoriju in placajo davek hrvaski. Prodaja zemlje je ena kategorija (kot je prodana Aljaska), prodaja firme je pa druga. Upam da zastopis razliko.
Lahko pa ti odgovorim tudi za prodajo za katero vem da je niso prodavali iz ZG, in to je Arenaturist ki je prodan od IDS-a za 2 mil. DM. (to itak ni problem Slovenije, kaj ne)
Sanader je mislil kot mislijo vsi (na Hr in SLO) na teritorij ki je v sporu med dve drzave. Ne odstopa HR, ne odstopa SLO in kaj naprej? Vojna? Status quo, do gdaj?
Ko smo ze v razgovoru o teritoriju kateri se "kupuje", mi lahko nastejes kako hrvaska uzima SLO teritorij in kje je to javno obznanila?
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Dec 18, 2008 11:31

Nikjer nisem rekel, da HR "kupuje" teritorijo SLO, rekel sem, kot je bilo povedano v torek pri glavnih poročilih, da HR "odkupuje" parcele (zemljišča ) katera so v lasti SLO državljanov in tudi Istranov HR državljanom, za golf igrišče.
Zanima pa me kdaj bodo državljani HR spoznali, da vas sedanja vlada Izkorišča za dosego svojih ( tudi privat ) ciljev in da uporablja Slo samo za to da vam meče pesek v oči. Kaj res mislite, da se gre Sanaderju za teh par litrov slane blatne vode v Piranskem zalivu ko pa ima celi Jadran, ali pa za močvirje, katero ni niti za agrarno obdelavo, ob reki Muri , v Hotizi.
Če prej ne boste sprevideli tega, potem ob vstopu v EU, in verjami mi , da Sanaderju še ni do tega vstopa, ker ne bo imel več nobenega grešnega kozla, na katerega bi porinil krivdo za svojo početje. Evropa pa si tega ne bo dovolila tak kot smo si mi zaradi majhnosti in nepravilno vodene politike.
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Če Dec 18, 2008 22:18

atilone napisal/-a:Nikjer nisem rekel, da HR "kupuje" teritorijo SLO, rekel sem, kot je bilo povedano v torek pri glavnih poročilih, da HR "odkupuje" parcele (zemljišča ) katera so v lasti SLO državljanov in tudi Istranov HR državljanom, za golf igrišče.
Zanima pa me kdaj bodo državljani HR spoznali, da vas sedanja vlada Izkorišča za dosego svojih ( tudi privat ) ciljev in da uporablja Slo samo za to da vam meče pesek v oči. Kaj res mislite, da se gre Sanaderju za teh par litrov slane blatne vode v Piranskem zalivu ko pa ima celi Jadran, ali pa za močvirje, katero ni niti za agrarno obdelavo, ob reki Muri , v Hotizi.
Če prej ne boste sprevideli tega, potem ob vstopu v EU, in verjami mi , da Sanaderju še ni do tega vstopa, ker ne bo imel več nobenega grešnega kozla, na katerega bi porinil krivdo za svojo početje. Evropa pa si tega ne bo dovolila tak kot smo si mi zaradi majhnosti in nepravilno vodene politike.
LP

Hoces reci da Sanader v sodelovanju z slovensko vlado stopira vhod RH v EU samo da bi lahko neopazeno izglasovali zakon o golfu in cez njega kupil terene?
Potem pa sploh nimas pojma kaj ljudi mislijo o Sanaderu in vhodu v EU, prav tako pa tudi o "par litrov slane blatne vode" kjerkoli na RH.
Ko si ze zacel z Sanderom, nobeden ne verjame da so politicati na vlasti samo da bi narodu naredili boljse (to je samo mimogrede), pa tudi Pahor ni drugaci (lahko nastejem tudi druge). :roll:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Dec 18, 2008 23:38

Prosim nehajte tukaj s to politično temo, enkrat sem jo že razdelil... Nadaljujte tukaj
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1892

Hvala in LP
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » So Jan 10, 2009 17:22

DR.E napisal/-a:
Roman 1 napisal/-a:Ko sem lani iskal imformacije o pogojih za nakup plovila pod hrvaško zastavo, me je kapetan opozoril, da potrebujem hrvaški izpit, če hočem voziti pod njihovo zastavo. Torej to drži, če letos ni spremembe v zakonu.

Pa od kod vam to?? Kaj potem če si na rent a caru sposodim avto s hrvaško registracijo potrebujem tudi hr izpit??? Pa dajte ga no srat. To ne bo nikoli držalo!!!!

ne potrebuješ hrvaški ampak mednarodni izpit.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Jan 12, 2009 11:42

Sklepam, da potem ni težav, saj je dovoljenje za voditelja čolna, ki ga izdaja RS, mednarodno dovoljenje.
A kdo ve ali kaj takega piše kje v HR zakonih - mislim to, o mednarodnem izpitu?
Sve će to narod da pozlati!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti