zlatko83 napisal/-a:Plovilo imam registrirano pod USA zastavo, plovilo sem prijavil davčni, z pripisom pod opombe, da plovilo ni registrirano oz. ni v uporabi. Zaenkrat še ni položnice

Tole sem zapisal pred par meseci. Očitno so na tem forumu tudi dacarji, kajti pred kratkim sem zasledil dopolnitev k razlagi davka na plovila, kdo s(m)o zavezanci za plačilo, ki je v začetku ni bilo:
* plovil daljših od petih metrov, katerih lastniki oziroma lastnice so rezidenti Republike Slovenije in izpolnjujejo tehnične pogoje za vpis v evidence plovil iz prejšnje alineje, vendar v njih niso vpisana
Očitno bomo morali stopit v ilegalo
Lahko pa poiskusimo še eno zadevco: začnemo si prodajat plovila med seboj, naprej ženi, potem otrokom, pa staršem in spet zavrtimo krog. Vsake pol leta napišemo kupoprodajno pogodbo in pošljemo odjavo/prijavo davčni. Tile dacarji se bodo 107% izgubili
Prepisa v registru pa ne bomo izvedli, ker so pogodbe tako v familiji
Saj vem, da me je sama zloba

, ampak, ko gledam, kaj počne ta država z našim davkoplačevalskim denarjem, mi gredo lasje pokonci. Če bi se obnašali malce bolj racionalno in ne bi polnili žepov raznim podjetjem, ki so v lasti sorodnikov in znancev politikov in državnih uslužbencev in drugih privilegirancev, bi bili brez teh neumnih davkov, pa še osnovni davki bi bili sigurno nižji. Soočiš se z državno upravo, potrebuješ nek njihov dokument ali soglasje, zanj potrebuješ neko kvazi študijo, pa tu kar "priporočajo" kdo zna tole napravit "tako kvalitetno", da bo šlo pri njih skozi brez problemov. Če pa se odločiš za "svojo" varianto, pa se prične križev pot z uradniki
Mislim, da je zadnji čas, da nekje poči.......