Turistična taksa - pavšal
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Turistična taksa - pavšal
Al pa lahko bi dal 100eur po postlah v barki sam pol bi bli spet eni prizadeti ker majo po 8 lezisc na 9m spi jih gor pa 12....
Dej ze nehejte komplicirat... a davek na plovila je posten ?
Dej ze nehejte komplicirat... a davek na plovila je posten ?

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kaj pa je pošteno? A to da lastnik ene 12 m barke plača enak znesek TT kot lastnik 64 vikendov ste zdi pošteno? Mislim, da moraš imet pod palcem veliko več denarja, da si privoščiš lastnih 64 luksuznih vikendov na HR obali. Meni ni problem plačat realno ceno. V marini Portorož sem leta plačeval 100 EUR paušala TT. Zadnji 2 leti 120 EUR. Na Hrvaškem do zdaj 147. Primerljivo in sprejemljivo. Kaj pa mi naenkrat več ponudijo za 775 EUR.
Imam svojo premičnino v kateri spim tako kot avtodomarji ali prikoličarji v avtokampu čez ograjo marine, koristim skupne sanitarije ravno tako tako kot v oni v avtokampu (ne bi rekel, da gre za nek luksuz sedet na WC školjki na kateri je pred tabo sedelo vsaj pet tipov s kosmato ritjo). Plačam pa 10x več. Se ti to zdi pošteno????
Imam svojo premičnino v kateri spim tako kot avtodomarji ali prikoličarji v avtokampu čez ograjo marine, koristim skupne sanitarije ravno tako tako kot v oni v avtokampu (ne bi rekel, da gre za nek luksuz sedet na WC školjki na kateri je pred tabo sedelo vsaj pet tipov s kosmato ritjo). Plačam pa 10x več. Se ti to zdi pošteno????
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
...
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Pe Dec 15, 2017 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
Ampak TULE res piše,da moraš plačati turistično takso pred izplutjem, če prenočuješ v "luki navtičnega turizma". Če torej spiš na sidru je ni treba? Sicer je člen 2 zelo jasen, ampak dobro bi bilo dobiti uradno razlago tega, ker BO tole vsak lokalni šerif razlagal po svoje.
motorni
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Tole si čisto napačno predstavljaš. Prav takrat, ko nisi na stalnem privezu bodo izvajali kontrole. Na sidru je še najbolj verjetno, kar je pokazala tudi praksa in prav takrat MORA biti plačana TT.
Za 1.11. bom šel ribe lovit in kupit letno TT, saj me bo to prišlo ceneje kot naslednje leto plačat samo za 30 dni. Potem bomo pa že vidli. Vsekakor bom pa dobro premislil kako v bodoče.
Za 1.11. bom šel ribe lovit in kupit letno TT, saj me bo to prišlo ceneje kot naslednje leto plačat samo za 30 dni. Potem bomo pa že vidli. Vsekakor bom pa dobro premislil kako v bodoče.
Mislim da si zadnji stavek čisto prav predstavljam.
motorni
motorni napisal/-a:Mislim da si zadnji stavek čisto prav predstavljam.
Ti ja, samo lokalni šerif si ga pa ne bo.V praksi rabiš, če spiš na barki (prenočuješ) plačano TT.
Amen
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Ja, res nas želijo opalit. Jaz priznam, sem, bil do sedaj kar šlampast in sem plačeval TT ja in ne. Če sem že šel mimo kapetanije, sem jom plačal, če pa me pot ni zanesla, pa se tudi nisem trudil.
Pa še nekaj iz izkušenj, doživel sem kar nekaj kontrol v pristaniščih in sidriščih, vedno so me preskočili. Osredotočili so se na tuje zastave (jaz imam Hrvaško
) in čarterske barke (registracija se prične s številko in konča z črkami-lastnik firma), jaz nikoli nisem bil tarča pregleda. Seveda to ne pomeni, da bo tako tudi naprej pravilo, ampak "domače" so nekako pustili pri miru.
Je pa predlog NikloaT verjetno še res najboljši, plačati TT še letos za eno leto, potem pa bomo videli, kako naprej
Je pa ta hrvaška iznajdljivost, pok(rast)asirat vse, kar se da in to po načelu plačaj, potem pa se pritožuj, edinstven primer in tudi njihov nacionalni šport, od države naprej. Seveda se tudi mnogi podjetnikim obnašajo po vzoru države.
Mogoče bo potrebno poskusit z kakšno tožbo na Evropsko sodišče, saj nam ne omogočajo plačila TT za dejanski čas bivanja na barki, kar pa je gostom na kopnem omogočeno
Pa še nekaj iz izkušenj, doživel sem kar nekaj kontrol v pristaniščih in sidriščih, vedno so me preskočili. Osredotočili so se na tuje zastave (jaz imam Hrvaško
Je pa predlog NikloaT verjetno še res najboljši, plačati TT še letos za eno leto, potem pa bomo videli, kako naprej
Je pa ta hrvaška iznajdljivost, pok(rast)asirat vse, kar se da in to po načelu plačaj, potem pa se pritožuj, edinstven primer in tudi njihov nacionalni šport, od države naprej. Seveda se tudi mnogi podjetnikim obnašajo po vzoru države.
Mogoče bo potrebno poskusit z kakšno tožbo na Evropsko sodišče, saj nam ne omogočajo plačila TT za dejanski čas bivanja na barki, kar pa je gostom na kopnem omogočeno
A je višina TT svobodna izbira vsake države ali sorazmernost v EU regulira tudi komisija? Moralo bi biti podobno kot pri vinjetah, kjer si ne more ena država zmislit ne vem kako visoke tarife ampak mora biti sorazmerna. Če so stopirali mobilne operaterje ki imajo moč in kapital, ni hudič da ne bi tudi ene podivjane, na pol bankrotirane balkanske države. Ker TT je kategorija prostega pretoka ljudi in blaga in bivanja na ozemlju EU, tako da ne more nekdo omejevat to "svobodo" z noro takso. Spet je tudi tu vprašanje, koriščenja privatne lastnine, ki je v tem primeru močno ovirana itd. No ja, mene boli k, ker sem se preselil severneje že nekaj časa nazaj, ampak vseeno mi gre na jetra ta svojeglavost in prepotentnost HR politike. Ah ja. 
Treba nas je jebat,,,ker dobre ljudi je treba jebat,da se razmnožujemo in da nas je pol več..
Nekaj mi ni jasno,ko je toliko govora o tej TT. Kdo to TT mora plačevat-turist v HR,domačin če se naloži v barko s kabino pa se gre kopat,a tisti ki ima barko v marini,ali kdo pač??
Ker ni mi namreč jasno,da bi moral domač človek,če "ide na kupanje,pa prespava" plačat TT,kakor mi tudi ne gre v glavo,npr.lastnik apartmaja ali gost v hotelu ali campu,ki so TT že plačali-ali so le-ti jo dolžni še enkrat plačevati? Al kako?
Pa ne me zdaj napast,da si naj preberem prejšnje objave.
Ker ni mi namreč jasno,da bi moral domač človek,če "ide na kupanje,pa prespava" plačat TT,kakor mi tudi ne gre v glavo,npr.lastnik apartmaja ali gost v hotelu ali campu,ki so TT že plačali-ali so le-ti jo dolžni še enkrat plačevati? Al kako?
Pa ne me zdaj napast,da si naj preberem prejšnje objave.
Nac, kaj plačaš ti, ko greš v hotel v Portorož?
Ja,OK. Torej če gre Šime negdje iz zaleđa(ali pa Janko iz LJ) v Opatijo v hotel-tam plača TT,povabi ga Ante v Punat v kamp,tam se napijejo in prespi-plača TT,drugi dan ves zmačkan sreča v Punatu Josipa,ki ga povabi na barko in če prespi- mu bodo še tam pobrali,če mu bodo še imeli kaj. A tako je to? Ali kako?
nac napisal/-a:Ja,OK. Torej če gre Šime negdje iz zaleđa(ali pa Janko iz LJ) v Opatijo v hotel-tam plača TT,povabi ga Ante v Punat v kamp,tam se napijejo in prespi-plača TT,drugi dan ves zmačkan sreča v Punatu Josipa,ki ga povabi na barko in če prespi- mu bodo še tam pobrali,če mu bodo še imeli kaj. A tako je to? Ali kako?
Točno tako...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost