Turistična taksa

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Apr 29, 2010 22:40

No evo, meni so pa v marini izdali "potvrdu o prijavi i odjavi boravišta i prebivališta, odnosno prijavi promjene adrese" za vse štiri člane in to naj bi veljalo za 6 mesecev. Imam tudi potrdilo o plačani taksi 400hrk in to je to. Tako da smo sedaj začasni prebivalci lipe njihove. :roll:
Me pa prav zanima kaj bodo na to rekli policjoti ko me zaustavijo. Sicer pa sem zdaj tako "njihov"!!! :lol:
lp iz lipe moje,
začasni Hrvat Gregor.n
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Apr 29, 2010 23:07

Gregor, še mal pa boš dobil državljanstvo in putovnico,...... :lol: :lol: :lol:

LP
:wink:
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

Turistična taksa

OdgovorNapisal/-a DR.E » So Maj 01, 2010 21:56

Ja situacija je danes taka....

na luški kapetaniji nočejo imeti nič s tem in te odslovijo, lahko rešiš vse brez problema, prijaviš ljudi ampak o plačilu takse nočejo nič slišat...

je pa zanimivo tole:

- februarja smo dobili "ponudbe" za podaljšanje priveza v marini... vsebuje privez letni, carinske formalnosti in turistična taksa, torej vse enako kot lani. Cena 5000 € in drobiž---->

- Ker je potekla zadeva konec marca, sem plačal proti koncu meseca marca, potem pa 20.aprila dobim račun... znesek ok, kot je bilo vplačano, samo ni bilo postavke o turistični taksi.... eto to je to!!

Nategnili so me dvakrat... najprej so podražili za cca 10% letni privez glede na lansko leto, potem pa še izgine turistična taksa z računa in zdaj jo moram še enkrat plačat.

Taksa za 12-15m bo domnevno zanašala 1300 HRK, oziroma 3.1xtoliko kot prej, je pa res, da ti je ne bodo več računali na bojah in na drugih privezih... samo kaj nam to pomaga, če je cena priveza zdaj pač toliko višja...

Ampak... je pa marina vsaj 35% prazna...

Carji!!!!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Maj 01, 2010 23:06

Ampak... je pa marina vsaj 35% prazna...

Se ne čudim, sem iz nedelje na ponedeljek prespal pri vas pa me je guncalo ko vrag, sploh zgodaj zjutraj ko Jadrolinija šiba mimo, klinc pa pontoni. Da "orientacijskih, maratonskih pohodov" do WCjev ne omenjam. Glede na videno so cene res HUDE. :roll:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Maj 02, 2010 07:41

Gregor! Kakor si prišel v Zadar, si takoj Dr.E-ju popil tekočino iz kompasa :oops:

Predlagam vsem ostalim, da ob prihodu nas iz Zasavja, nastavite kakšen liter na krmno ploščad. V nasprotnem primeru scuzamo kar je pač pri roki :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Maj 02, 2010 13:18

Ja točno.. eden jo je spil. Verjetno si bil na tranzitnih pomolih.. E ali F, tam je zibanje prisotno. V notranjosti marine pa tega ni. Sicer pa predvidevam da si bil na malem baylinerju na koncu pomola E.

Wc-ji so pa ostali kjer so bili nekoč za kamp, so čisti ampak moraš preračunat kdaj iti na "pot" da prideš pravi čas. V osnovi bi morali biti narejeni na mrtvem delu morja med cesto in dohodnim pomolom... to bo drugo leto, ko bodo še nekaj povišali ceno, da bo ostalo za investicijo!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 02, 2010 15:12

No nehajte se sekirat zaradi vinjet, gregor.n jih bo pač naprintal pa še eno potrdilo skeniramo, pa je stvar ocvrta :twisted:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 02, 2010 16:25

.

Sicer pa predvidevam da si bil na malem baylinerju na koncu pomola E.

gregor.n kdaj si zamenjal barko?

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Maj 02, 2010 18:25

DR.E, že nekaj časa imaš zasebno sporočilo!
Pajer1, nisem zamenjal barke, bil sem z mojo banco, ki je sedaj s plaformo dolga 9,60 (pa ne okol govort) in široka 3 metre ter težka 4 tone, kolega pa z 12 metrskim in 12 tonskim železnim motorsailerjem pa ga je guncal še bolj kot mene. Valovi, ki jih naredijo Jadrolinijevi katamarani pa potujejo po celi marini, saj jih tisti pontonček pred vhodom ne zadržuje. Jaz sem videl zibanje prav vseh jamborjev v marini.
V glavnem jaz bom v bodoče, če bo potreba, raje prenočeval na nasprotnih otokih.
lpg
https://medisken.si
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Maj 11, 2010 13:41

Izgleda nič novega z takso :?:
Jaz plačujem paušal na vikendu, par krat v sezoni pa tudi prenočim, noč ali dve na čolnu. Našim vrlim sosedom sem poslal vprašanje, ali velja taksa, plačana za objekt na kopnem, tudi na plovilu, oz. moram poravnat takso 2X?
Kljub prošnji, urgenci, s strani njihovega ministrstva za turizem, nobenega odgovora.
Na osnovi njihove lanske razlage je enkrat plačana taksa veljala povsod, praksa pa je pokazala, da je vse v rokah lokalnih šerifov.
Po moje bo letos enako :oops:
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Maj 11, 2010 17:17

Še malo pa res več ne bodo vedli kaj zakasirat... Slišal sem še 2 "pogruntavščini" o kateri se pogovarjajo, da naj bi jih uvedli... In sicer:

- da bi se turistična taksa plačevala na osnovi tega, kje ste spali; gre za t.i. "elektronsko beleženje" - dobili bi kartico, na katero bi se beležilo kje ste se gibali (spali), vendar to pomeni da bi vsi privezi, boje, marine... morali imeti ta sistem (od kod bodo vzeli denar??? + boja z integrirano elektroniko v slani vodi?!?!) - s to kartico bi na koncu leta plačali TT (in dobili bi vpogled kje ste se gibali grrrrr) *po moje glede na trenutno stanje hrvaške neizvedljivo*

- ukinitev prostega sidranja oz t.i. "spanja na divje" - spali naj bi še samo v zalivih, ki imajo podeljeno koncesijo (mislim da je o tem že nekdo pisal)

Avtor slišanega je podpredsednik občine v okolici Biograda... Vsekakor nič kaj dobre informacije kaj jim gre po glavi...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Maj 11, 2010 21:48

Lastniki stanovanj pa smo letos z turistično takso na boljšem: tako kot lani se lahko prijavimo po pavšalu, ni pa več treba plačevati prijave vsakič ko prideš (10 kun po osebi)-to je sedaj zastonj. Pri moji 6 članski familiji je to kar nekaj, saj gremo večkrat dol le za vikend.
mirno morje
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Sr Maj 12, 2010 06:27

Roman 1 napisal/-a:Lastniki stanovanj pa smo letos z turistično takso na boljšem: tako kot lani se lahko prijavimo po pavšalu, ni pa več treba plačevati prijave vsakič ko prideš .

Lahko citiraš zakon ali pravilnik o tem. Jaz v Dugi uvali kot lastnik apartmana plačam samo četrtino dnevne takse, ko pa sem se pozanimal za pavšal sem dobil odgovor, da velja samo za njihove državljane in tujce s stalnim bivališčem (še nimam pogojev - še eno leto).....

Hvala za odgovor ( bi napisal na zasebna sporočila, pa verjetno še koga zanima).
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Maj 12, 2010 11:42

Že lani smo lahko tujci plačevali pavšal. Nek dober stric je poslal pritožbo nekam v Bruselj in v pristopnih pogajanjih so morali Hrvati izenačit pogoje svojih državljanov tudi za ostale članice EU. Tako lahko plačujemo od lani tudi državljani EU TT enako kot Hrvati, se pravi pavšal za celo sezono (po 60kn za prvi dve osebi in 25 za vsako nadaljno osebo). To velja samo za lastnike počitniških hiš ali apartmajev in njihove ožje družinske člane.
Seveda so to napravili potihoma, brez velikega pompa, da ja ne bi kdo izvedel, pa tudi v vsaki vasi delajo po svoje. Če vas še kje "peljejo žejne preko vode", se pobunite.
http://www.mint.hr/UserDocsImages/nn-139-boravisna-010.htm

Seveda pa je še vedno neodgovorjeno vprašanje, če ta plačana TT velja tudi za prenočevanje na plovilu :?: :idea:
Blaz
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Blaz » Če Jun 03, 2010 23:09

Zanimiv tale zakon. Men so v TZ Malinska rekli da je za prva dva člana 60kn za nadaljne pa 80kn. Bo treba sprintat tale zakon pa ga pokazat ob prijavi :roll: Prijavit se je treba od 15.6 do 15.7. Velja pa do konca avgusta.
LP Blaž

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta