DOKUMENTI ZA HRVAŠKO

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

DOKUMENTI ZA HRVAŠKO

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Maj 30, 2008 21:07

Kupujem plovilo ki je dolžine 5.6m :D ,ki ga bom registriral na mojega očeta,(ker je že penzjonist,mene pa bi stvar motila pri raznih drugih dajatvah :oops: )pa me zanima kakšne vse dokumente rabim,da lahko kupim plovno dovoljenje na Hrvaškem in da me pustijo policisti ko plujem po njihovem morju primiru! Že vnaprej hvala lepa, in lep dolenjski pozdrav. :roll:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Maj 30, 2008 21:11

Če si napisan na popisu oseb načelno ne potrebuješ nič, bi ti pa vseeno priporočal, da z očetom skupaj stopita do enega notarja na hrvaškem, kjer uverita pooblastilo, ki ti ga napiše oče in ti z njim daje polno pooblastilo za uporabo in razpolaganje s plovilom... Nekako tako...

LP
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Maj 30, 2008 21:19

Ja na popisu oseb bom bil pisan,samo plovilo bo imelo pač drugega lastnika. Zakaj pa do hrvaškega odvetnika :?: :cry: ,kaj nebi to stvar mogel urediti prinas?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Maj 30, 2008 21:20

NE, če nočeš imeti problemov. Pooblastilo mora biti v hrvaščini in overjeno pri hrvaškem advokatu... Potem je vse uradno, načelno pa ne rabiš nič, če se nihče ne spotakne...

LP
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Maj 30, 2008 21:29

Kaj pa vse rabim za varno plovbo,(od dokumentov), kajti lansko leto ko sem bil na morju sem poslušal neko oddajo na hrvaškem radiju in me je presenetil odgovor radiskega napovedovalca,da mora imeti tujec,ki pluje po njihovem morju kar osem dokumentov na krovu!Sam sem jih imel prisebi samo pet!Več jih nikakor nisem našel.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jun 01, 2008 21:59

Jah vprašanje, kaj so mislili s temi osmimi dokumenti... Če malo poštudiram, kaj bi to lahko bilo je: vpisni list, polico zavarovanja, spisek oseb, crew listo, izpit za voditelja čolna, izpit za VHF GMDSS, tvoj osebni dokument, pri tebi še pooblastilo. Jah kaj več se pa ne spomnim... Vprašaj na kapitaniji, tam zagotovo vedo vse...

LP
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Po Jun 02, 2008 07:33

Lep pozdrav!

Kar se tiče dokumentov...
V soboto sem na kapetaniji v Poreču dobil informacijo, da na plovilih pod tujo registracijo ne potrebujemo več crew-liste. Med plovbo je na plovilu potrebno imeti le še popis osoba.

Upam da sem dobil pravo informacijo, ampak glede na to, da sem jo dobil na kapetaniji, bo že držala ...
še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 02, 2008 15:46

Hudiča??? Tole je pa zanimivo slišat, čeprav ne verjamem... No to leto je za mano že cca. 700 do 800 milj, vendar vedno pod CRO zastavo... Tudi prečkaja meje so bila, crew lista pa vedno... Bi bil pa zelo srečen, če je tole res.

LP
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

Ne verjemi na slepo

OdgovorNapisal/-a morski volk » Po Jun 02, 2008 21:29

Mislim da je bilo enako že preteklosti v kolikor si mejo prehajal v Novigradu. V kolikor si mejo prehajal v Umagu pa so bile zadeve popolnoma drugačne, pač odvisne od dobre volje izjemno prijazne (če verjameš) uradnice, ki se je s svojim početjem marsikomu zamerila. CRO zakonodaja pravi, da v kolikor prehajaš morsko mejo s plovilom in ne boš plul dlje kot do Funtane ne potrebuješ vinjete torej en obrazec avtomatsko odpade. V kolikor pluješ dlje ali menjaš sopotnike pa se stvari zakomplicirajo in vinjeta ti ne gine ali pač odvisno od dobre volje piz..nke za šaltarjem.
Sem bil pa letos opozorjen, da zaradi ERC ne smem več priplut v Novigrad in se tam pofočkat. Novigrajsko osebje je v primerjavi z Umaškim zakon.
Sam sicer nisem preverjal opozorila, ampak se mi zdi da ob kombinaciji schengen in ERC res ne ostane drugega kot Umag v kolikor pluješ iz Slovenije. Je ta usodna kombinacija komu bolj znana?
Mi je pa znan primer ko sta si fanta letos februarja zaradi podobne neumnosti pri prehodu morske meje (s plovilom) prislužila 2 leti izgona.
Izgon po hitrem postopku odredi komandir policijske postaje, na odločbo se lahko pritožiš vendar hrvatje nimajo predpisanega roka obravnave pritožbe. Se mi pa zdi, da Janeze ne obravnavajo prednostno.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 02, 2008 23:10

Pa ne se jeb**!!! A ne smeš v Novigrad? No jaz sem letos bil tam že natanko 5x, od tega 4x na relaciji Novigrad-Piran, in 1x na relaciji Novigrad-Izola. Nikoli problemov, no k sreči, kakor vidim... Kdo je pa te tvoje kolege kontroliral? So jih ustavili na morju, predno sta priplula v Novigrad? Mene v Novigradu niso nikoli opozorili, da sem šel predaleč...???

LP
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

novigrad

OdgovorNapisal/-a morski volk » To Jun 03, 2008 20:27

Ne vem če ne smeš v Novigrad. Moje kolege so kontroliral Hrvatje na vodi oziroma takoj po tem ko sta se privezala.
Lahko pa povem, da mi je hrvaška odvetnica ki mi je letos pripravila sveže pooblastilo v mailu z rdečo pripisala "kad doplovite iz Slovenije se prijavite jedino i samo u Umagu".
Glede pooblastila.
Napisan je v hrvaščini, overjen pa je na občini v Lj. V soboto je šel gladko skozi pri prijavi v Umagu.
Jaz sem sledil navodilu čeprav bi šel raje do Novigrada.
Bi bilo pa lepo če bi kdo zadevo mal preveru. Kaj naprimer pravijo naši policjototi.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jun 03, 2008 20:30

Mislim, da se našim policajem fučka, kaj zahtevajo Hrvatje in verjetno ne vedo nič... Mislim, da je pred nekaj dnevi šelv Novigrad tudi Gobbi, pa ni imel problemov. Kdo je še plul do Novigrada in ne do Umaga?

LP
markomkm
Štabni praporščak
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a markomkm » Sr Jun 04, 2008 10:55

Pri prehodu meje je tako:

Če nameravamo vpluti v notranje morske vode druge države, moramo vpluti v najbližje pristanišče, kjer je mednarodni mejni prehod .Pri prijavi predložimo vse potrebne listine, ki jih ta država zahteva.
Običajno so te listine potni listi, vpisni list plovila, zavarovalna polica, potrdilo o usposobljenosti za upravljanje čolna, če je čoln opremljen s pomorsko radio postajo, pa potrdilo o usposobljenosti za delo s
postajo.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 04, 2008 22:07

Ja to je res, tako piše v zakonih, samo do sedaj ni bil nikoli problem, če si se prijavil šele v Novigradu, seveda pa pred tem ne smeš na obalo... Ampak očitno se je nekaj premaknilo in so začeli težiti... No če malo taktiziram... Kaj bodo potem Hrvatom sploh mejni prehodi??? Itak moramo vsi priti v Umag, tako iz SLO kot tudi iz IT... Kaj bodo potem z mejnim prehodom v Puli?

LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Če Jun 05, 2008 09:58

admin napisal/-a:Ja to je res, tako piše v zakonih, samo do sedaj ni bil nikoli problem, če si se prijavil šele v Novigradu, seveda pa pred tem ne smeš na obalo... Ampak očitno se je nekaj premaknilo in so začeli težiti... No če malo taktiziram... Kaj bodo potem Hrvatom sploh mejni prehodi??? Itak moramo vsi priti v Umag, tako iz SLO kot tudi iz IT... Kaj bodo potem z mejnim prehodom v Puli?

LP

Lahko reces da si plul u mednarodnim vodam pred Pulo in da si po nakrajsoj poti prisel v najblizi mednarodni prehod ker je prav Pula. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti