Vinjeta, plovno dovoljenje in Lista posadke
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Vinjeta, plovno dovoljenje in Lista posadke
Pozdrav,
Mislite, da bo po vstopu HR v EU omejitev vinjete, itd... ostala?
Hvala za vaša mnenja.
Mislite, da bo po vstopu HR v EU omejitev vinjete, itd... ostala?
Hvala za vaša mnenja.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
No malo več resnosti in debato sem pa pričakoval pri tej temi....
Bom malo razširil:
1. Ker gotovo imamo pri nas morjeplovce, ki plujejo med slovenijo in italijo bi najprej prosil, da opišejo ali je še potrebno napraviti odjavo v SLo in prijavo v ITA po vstopu v EU?
2. Ali poznate forume v tujini, ki se ukvarjajo s podobno tematiko in imajo teme na vinjete in podobno na hrvaškem...
3. Ker se mi zdi, da imamo tudi nekaj članov s hrvaške, bi nam lahko sporočili če je pri njih kaj novic ali podobnega o tem.
Bom malo razširil:
1. Ker gotovo imamo pri nas morjeplovce, ki plujejo med slovenijo in italijo bi najprej prosil, da opišejo ali je še potrebno napraviti odjavo v SLo in prijavo v ITA po vstopu v EU?
2. Ali poznate forume v tujini, ki se ukvarjajo s podobno tematiko in imajo teme na vinjete in podobno na hrvaškem...
3. Ker se mi zdi, da imamo tudi nekaj članov s hrvaške, bi nam lahko sporočili če je pri njih kaj novic ali podobnega o tem.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Pri plovbi med Slovenijo in Italijo se ni treba odjavljat in prijavljat odkar je Slovenija v Schengenskem območju... Hrvaška bo vstopila v EU, ne pa v Schengensko območje in bo imela še vedno (policijski) nadzor na mejah, torej se bo treba pri plovbi iz Slovenije na Hrvaško še naprej prijavljat.
Vinjete in popise oseb za državljane Evropske Unije jim bo po moje EU zminirala, razen če jih bodo uvedli tudi za Hrvate. EU ne trpi nobene diskriminacije... Državljani EU in Hrvatje bodo morali biti popolnoma enakopravni.
Vinjete in popise oseb za državljane Evropske Unije jim bo po moje EU zminirala, razen če jih bodo uvedli tudi za Hrvate. EU ne trpi nobene diskriminacije... Državljani EU in Hrvatje bodo morali biti popolnoma enakopravni.
brane40 napisal/-a:Pri plovbi med Slovenijo in Italijo se ni treba odjavljat in prijavljat odkar je Slovenija v Schengenskem območju... Hrvaška bo vstopila v EU, ne pa v Schengensko območje in bo imela še vedno (policijski) nadzor na mejah, torej se bo treba pri plovbi iz Slovenije na Hrvaško še naprej prijavljat.
Bili živi pa vidjeli
Mislim, da se Hrvati ne bodo kar tako odpovedali temu viru zaslužka. Res je, da na tak način, kot je to sedaj, po vstopu v EU ne bo več šlo, ampak, jaz se ne bojim, saj so zelo inovativni (znižan DDV in carina za uvoz plovil, koncesije, plačila privezov,....še bi lahko našteval) in bodo gotovo poiskali in uzakonili kakšno novo varianto, ali pa uvedli vinjete za vsa plovila, samo hrvaški državljani bodo imeli ob nakupu vinjete 99,99% popust, da se ne bi slučajno zgodila ulica 
Ne dvomim da bi lahko Hrvati poskusili izigrati EU, ampak moraš vedet, da je EU zelo občutljiva na vsakršno diskriminacijo njenih državljanov. Spomni se kaj se je zgodilo, ko so se Avstrijci pritožili, da so slovenske tedenske avtocestne vinjete (ki jih uporabljajo tujci) nesorazmerno drage v primerjavi z letnimi (ki jih večinoma uporabljajo domačini).
Še ena stvar, ki je diskriminatorna so tudi ribolovne dovolilnice saj jih ne prodajajo pod enakimi pogoji vsem ampak jih HR državljani lahko kupijo bolj ugodno kot ostali.
Od naše diplomacije bi pričakoval, da so te zadeve že izpostavili in jih rešili. Verjamem pa tudi, da bodo tuji navtični klubi pospešili zadevo.
Je pa res, da je HR birokracija zelo sposobna v izmišljanju novih načinov za pobiranje takšnih in drugačnih davkov in pristojbin.
Od naše diplomacije bi pričakoval, da so te zadeve že izpostavili in jih rešili. Verjamem pa tudi, da bodo tuji navtični klubi pospešili zadevo.
Je pa res, da je HR birokracija zelo sposobna v izmišljanju novih načinov za pobiranje takšnih in drugačnih davkov in pristojbin.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov