Pozdravljeni!
Ali ima kdo kakšne informacije glede možnosti nezgodnega zavarovanja sklenjenega za kapitana (skiperja) in vse člane posadke.
Ali je imel kdo kdaj težave, da bi zaradi poškodbe (npr. zaradi zlomljene roke, udarca v glavo....) član posadke zahteval odškodnino.
Jaz takšnega primera sicer nisem imel, če se lahko zavarujem kot skipper v primeru poškodb članov posadke. Kolikor vem, so najete jadrnice zavarovane, a verjetno vsak ponudnik jadrnice opravi le obvezno (minimalno zahtevano) zavarovanje.
Verjetno zavarovanje ne velja, če jadrnica nima vse obvezne opreme?
Hvala za kakršnokoli informacijo ali izkušnjo. Bom tudi jaz v prihodnjih dneh povprašal na kakšno zavarovalnico, kako je s tem.
Hvala in lep pozdrav!
NEZGODNO ZAVAROVANJE
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
AlesDimnik
- Štabni praporščak
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
- Kraj: LJUBLJANA
Jaz sem kadar sem vozil kakšen čarter imel sestavljeno ločeno pogodbo na kateri se je moral vsak član podpisati, da je seznanjen z nevarnostim in da pluje na lastno odgovornost. Sicer ne vem kako bi zadeva izpadla če bi prišlo do kakšne neumnosti.... je pa res, da sem se jaz počutil bolje
Predvsem je zoprno, ker je običajno prisotno veliko alkohola in lahko hitro pride do nesreče pa čeprav ne zaradi tebe si ga lahko ti kot skipper najebal.... Npr en skoči na glavo iz barke na napačno stran barke in pristane na pomolu potem si pa ti kot skipper odgovoren pa čeprav bi mu zelo težko kaj takega preprečil

Veter v laseh, travarca v zobeh 
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
evovii napisal/-a:Jaz sem kadar sem vozil kakšen čarter imel sestavljeno ločeno pogodbo na kateri se je moral vsak član podpisati, da je seznanjen z nevarnostim in da pluje na lastno odgovornost. Sicer ne vem kako bi zadeva izpadla če bi prišlo do kakšne neumnosti.... je pa res, da sem se jaz počutil bolje![]()
Predvsem je zoprno, ker je običajno prisotno veliko alkohola in lahko hitro pride do nesreče pa čeprav ne zaradi tebe si ga lahko ti kot skipper najebal.... Npr en skoči na glavo iz barke na napačno stran barke in pristane na pomolu potem si pa ti kot skipper odgovoren pa čeprav bi mu zelo težko kaj takega preprečil
![]()
![]()
![]()
![]()
evovii se stinjam s tabo, to je zelo priporočeno če ne celo obvezno narediti saj tako zavaruješ sebe in še ostale
LP
Mariborska ZM ima to možnost...nezgodno zavarovanje potnikov na čolnu. Sam sem ga sklenil za svoje čolnarjenje, stalo me je pa za 7 potnikov na čolnu, a za čoln brez motornega pogona, 14 EUR, vendar so nizke zavarovalne vsote.
Primož
p.s. Meni je svetoval g. Simon Leber na ZM.
Mariborska ZM ima to možnost...nezgodno zavarovanje potnikov na čolnu. Sam sem ga sklenil za svoje čolnarjenje, stalo me je pa za 7 potnikov na čolnu, a za čoln brez motornega pogona, 14 EUR, vendar so nizke zavarovalne vsote.
Primož
p.s. Meni je svetoval g. Simon Leber na ZM.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
jaz sem se danes pozanimala glede zavarovanja.
Če se oseba poškoduje ja plovilu, potem se poškodba krije iz obveznega zavarovanja np. če skipper prehitro spelje in se potnik poškoduje potem je opravičen do odškodnine. Glavna poanta je, da se mora barka premikat. poškodovanec mora imeti pravno podlagi ki temelji na civilnem pravu.
Primer: jaz sem se ta vikend poškodovala ko sem hotela iti na barko. Ne morem zahtevati odškodnine zaradi stoječe barke in zato tudi nimam pravne podlage.
Tako sem jaz razumela, ko sem klicala in sicer na Zavarovalnico Triglav, kjer imava zavarovano barko.
Upam, da sem bila vam kaj v pomoč
Če se oseba poškoduje ja plovilu, potem se poškodba krije iz obveznega zavarovanja np. če skipper prehitro spelje in se potnik poškoduje potem je opravičen do odškodnine. Glavna poanta je, da se mora barka premikat. poškodovanec mora imeti pravno podlagi ki temelji na civilnem pravu.
Primer: jaz sem se ta vikend poškodovala ko sem hotela iti na barko. Ne morem zahtevati odškodnine zaradi stoječe barke in zato tudi nimam pravne podlage.
Tako sem jaz razumela, ko sem klicala in sicer na Zavarovalnico Triglav, kjer imava zavarovano barko.
Upam, da sem bila vam kaj v pomoč
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov