Prikolica za čolna - prodajna pogodba

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
marcus
Admiral

Prikolica za čolna - prodajna pogodba

OdgovorNapisal/-a marcus » Ne Feb 17, 2013 10:53

Prosim za mnenje, gre za prodajno pogodbo za prodajo prikolice za čoln in ali je nujna obveznost prodajalca, da overi svoj podpis na UE ali ni nujno

LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Feb 17, 2013 10:54

DA obvezno mora prodajalec overiti svoj podpis na upravni enoti :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Prikolica za čolna - prodajna pogodba

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 17, 2013 16:53

marcus napisal/-a:Prosim za mnenje, gre za prodajno pogodbo za prodajo prikolice za čoln in ali je nujna obveznost prodajalca, da overi svoj podpis na UE ali ni nujno

LP

Že kar smešno vprašanje!

:D :D :D :D

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Ne Feb 17, 2013 17:55

NAROBE! za prikolco ne rabis vec overjat pogodbe tako kot za avto ne!
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Ne Feb 17, 2013 18:30

pajer1 dobro če je smešno vprašanje, potem pa vsaj odgovori, ker za prodajo izvenkrmnega motorja sem prepričan, da je treba overiti.
Za prikolico za čoln z NDM 500 kg, ki je lahko priklopno vozilo z 3. tablico, pač nisem bil siguren.

LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Feb 17, 2013 18:35

Lej brez podpisa prodajalca in žiga upravne enote ne moreš dokazovat izvor prikolice :!: Če pa hočeš imeti težave, pol se pa igraj po svoje :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 17, 2013 18:49

marcus napisal/-a:pajer1 dobro če je smešno vprašanje, potem pa vsaj odgovori, ker za prodajo izvenkrmnega motorja sem prepričan, da je treba overiti.
Za prikolico za čoln z NDM 500 kg, ki je lahko priklopno vozilo z 3. tablico, pač nisem bil siguren.

LP

Prosim za mnenje, gre za prodajno pogodbo za prodajo prikolice za čoln in ali je nujna obveznost prodajalca, da overi svoj podpis na UE ali ni nujno

Veš kaj mi je smešno?

To, da sprašuješ če ne potrebuješ lastnika predmeta, za "prenos" lastništva.

LP

.
pajer 1

pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Ne Feb 17, 2013 19:00

lej jst sm zadnc prodal prkolo pa nismo nc overjal ampak je itak prisoten kupec na tehnicnem in se prenese nanga...overjat ni treba nic!
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 17, 2013 19:26

pero123 napisal/-a:lej jst sm zadnc prodal prkolo pa nismo nc overjal ampak je itak prisoten kupec na tehnicnem in se prenese nanga...overjat ni treba nic!

Ja, lastnik je bil poleg. OK!
Ne pa brez lastnika.

.
pajer 1

bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Ne Feb 17, 2013 19:45

No ne vem če je ravno tako. Jaz sem pred 4.leti kupil prikolico in mi je prodajalec zagotovil, da ne rabim nobenega prepisa. Malo sem bil skeptičen, da ga bom moral ob t.p. spet obiskati, da bom lahko registriral vendar so mi na teh.pregledu ob predložitvi njegove listine o teh. pregledu sve normalno reg. na moje ime.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Feb 18, 2013 00:19

Prepisi vseh vozil, se pravi avtomobilov, prikolic itd se sedaj urejajo na UE oziroma na za to pristojnih organizacijah. Pri prenosu lastništva morata biti prisotna tako prodajalec kot kupec. Pogoj da lahko kupec določeno vozilo prepiše na svoje ime je tudi da ima kupec veljavno vozniško dovoljenje kategorije za vozilo katero hoče registrirati nase.

V primeru da gre za prikolico ki je vozna z tretjo registrsko tablico in nima svojega prometnega dovoljenja se pač taka stvar ne prepisuje, vendar mora prodajalec izročiti kupcu potrdilo o tehnični brezhibnosti prikolice, ter homologacijo. Če ima prodajalec zraven še kakšen račun o nakupu nove prikolice, je pa to še bolje. Vsekakor pa bi jaz naredil z prodajalcem še kupoprodajno pogodbo in jo overil ali pri notarju ali na UE. To pa samo zaradi svoje varnosti.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 18, 2013 06:45

bojan11 napisal/-a:...
Pogoj da lahko kupec določeno vozilo prepiše na svoje ime je tudi da ima kupec veljavno vozniško dovoljenje kategorije za vozilo katero hoče registrirati nase.
...

Kot zelen mulo sem vozil babico, ki so jo že dajale noge, k maši. Ne s svojim avtom (bil je mamin).

Vzemimo, da ima zdaj dedek ali babica, ki nima(ta) več zdravstvenih pogojev za vožnjo (in vozniško dovoljenje) avto, s katerim bi ju vozil kak vnuk ali nečak. Ali da bi tak avto rad(a) nabavil(a) in registriral(a).

Po teh predpisih protizakonito?
Moram reči, da bi predpisodajalca tožil pred ustavnim sodiščem (neenakopravnost), če bi bil tak (in dovolj premožen) dedek.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Feb 18, 2013 09:54

Fantje, hvala za vaše komentarje in odgovore :lol:
Ker je zadeva malo dražja in ima tudi ime proizvajalca, mi pač overovitev pogodbe na UE ne predstavlja nobenega problema. Odločil sem se pač vprašati, saj zato imamo forum :!: :idea: :lol:
Zadeva "ad acta"

LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 18, 2013 21:08

Ker je prikolica z NDM 500kg "Predmet brez lastnika" overovitev podpisa NI potrebna in ne učite krive vere, če niste prepričani, nekateri pa ste že skoraj žaljivi.

P.S.
Je pa vsekakor zaželjeno, ker je potem pogodba bolj zaresna.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Feb 18, 2013 22:38

MM , lej vem da si doma v prikolicah, sedaj ti bom pa opisal moj primer.Imam od soseda sposojeno prikolico ( lahki priklopnik ndm 750Kg) in me prosi sosed, da mu jo grem registrirat oziroma podaljšat skratka na tehničnega.Pa ne me sedaj lovit za besede, če nisem prav napisal, saj vemo da moraš vsakih nekaj let se oglasiti na tehničnem pregledu.Se pripeljem na bazo AMZS-ja, postavim v vrsto , po kakšnih 20 minutah pridem na vrsto, me povpraša po lastništvu, mu pokažem neki kartonček, ki je seveda pisan na soseda, možakar se samo zasmeji in mi odgovori BO MORAL PA KAR TALE MOŽAKAR PRIDIT ZRAVEN NA PODALJŠANJE , zakaj??? Zato ker je na njega pisana prikola!!! Če bi pa imel pooblastilo, ali overjeno pogodbo, potem bi pa lahko vse naredil sam 8) pa verjemi mi, da jih kr dober poznam dece na bazi :evil: sam mi je rekel, da negre reskirat službo :!:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov