Ali se kaj obeta na temo črnih privezov (CRO).

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

mrdaco
Kontraadmiral

Ali se kaj obeta na temo črnih privezov (CRO).

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Sr Mar 20, 2013 10:01

Ker ste tukaj sami znalci, jaz pa začetnik bi postavil par vprašanj.

1.
Ali se kaj obeta na temo črnih privezov na Hrvaškem morju? Namreč ob naši plaži je precej boj in ker si želim kupiti gumenjaka me zanima če se mi splača lokalcu plačevat par 100 eurov da mi naredi betonski kvader in ga vrže v morje.
Gre pa za kraj Mandre, kjer imamo kao lokalno lučico a je itak polna, tako da pričakovati da bi tam dobil privez je utopija.

2.
Če čoln kupim in ga peljem na Hrvaško po 1.6.13 in ga doli registriram, bo tukaj kakšen problem?
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Če Apr 11, 2013 18:54

Če ti bo privez naredil lokalec za nekaj 100 eur, ne bo zato nič bolj legalen, kot če ga narediš sam. V obeh primerih je to nedovoljen poseg v naravo, zato ne vidim razloga da bi nekomu plačeval. Takšne priveze imajo tudi domačini, zato se jih do neke mere dopušča, so neka siva cona.
V lokalni lučici na privez, tako kot si rekel, pozabi. Sploh če gre za manjši čoln in za dva meseca na leto. So pa mandre povsem odprte na skoraj vse vetrove, zato pazi da boš privez naredil tako kot treba.
tomaz_slo
Admiral

Re: Ali se kaj obeta na temo črnih privezov (CRO).

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Apr 11, 2013 19:52

mrdaco napisal/-a:2.
Če čoln kupim in ga peljem na Hrvaško po 1.6.13 in ga doli registriram, bo tukaj kakšen problem?

Bo problem, zato raje počakaj do 1.7.2013.
kolarmodelar
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a kolarmodelar » Po Jun 17, 2013 19:21

Bom Kar tukaj vprašal :)

Kako je s privezom gumenjaka?

Imam Maestrala 9, ali ga lahko čez noč pustim kar privezanega za pomol?

lp, Metod
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 17, 2013 19:48

Mate srečo, da je Tex na dopustu.
Ful rad ima namreč takšna vprašanja :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jun 17, 2013 20:06

@kr en
    Tex bi si mislil, da je butasto vprašanje in kaj naložil, jaz pa mislim, da je butasto ne vprašati, če ne veš (ker potem še naprej ne veš).
@kolarmodelar
    O tem je milijon različnih zgodb. Od tega, da je kdaj šlo (praviloma izven sezone in/ali z dogovorom z lokalci), mimo priveza pred kakim gostiščem, ki za goste gre in je brezplačno, pa preko zaračunavanja priveza kje - do odvezovanja vrvi, da čoln odnese - pa nekajkrat tudi do prerezanih tubusov.

Da ne bo treba preveč ponavljati, ne bo škodil kakšen išči (na vrhu strani foruma), tam pa 'privez gumenjak' in klik na išči po vseh izrazih (okrog trideset zadetkov o tem), pa morda še enkrat išči za 'vandalizem' v iskalnem polju

Plavo debelo 'išči' je povezava na iskalnik, ki je sicer itak na vrhu strani foruma.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost