Vpis plovil do 12m na Hrvaškem

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

zlatko83
Admiral

Vpis plovil do 12m na Hrvaškem

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Maj 03, 2013 09:56

Carinjenje smo temeljito obdelali. Sedaj pa vpis plovila pri Lučki upravi. Sicer imajo "jasna navodila", ampak, ko sem šel na Lučko kapetanijo Pula, nisem izvedel NIČ. Rekli so, donesite papire, pa čemo videt. Nobenih pojasnil, napotkov,.....
Da bi se izognili nepotrebnim potovanjem, predlagam, da izmenjamo izkušnje.
V njihovem ZAHTJEV ZA PRVI UPIS BRODICE U OČEVIDNIK BRODICA piše, katere dokumente potrebujemo:

1) POTVRDA O OIB-u VLASNIKA/KORISNIKA-jasno
2) PUTOVNICA ILI DRUGA IDENTIFIKACIJSKA ISPRAVA VLASNIKA/KORISNIKA-jasno
3) IZVADAK IZ REGISTRA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA (ZA PRAVNE OSOBE)-za fizične osebe ne velja
4) UGOVOR O LEASINGU-nimam leasinga-se nisem ubadal s tem
5) POTVRDA O BRISANJU PLOVILA IZ STRANOG UPISNIKA-jasno
6) STRANA DOZVOLA ZA PLOVIDBU ILI IZVADAK IZ STRANOG UPISNIKA PLOVILA-jasno-izbris iz tujega registra
7) DEKLARACIJA O SUKLADNOSTI S DIREKTIVOM 94/25/EC-v njihovi publikaciji (MPPI) piše: Deklaracija o sukladnosti s Direktivom 94/25/EZ ili potvrda o tehničkoj prihvatljivosti ili
potvrda o uplati naknade po prijavi jahte ili brodice (vinjeta); ali to pomeni, da skladnost lahko uveljavljamo z veljavno vinjeto? na kapetaniji mi niso dali odgovora (donesite papire, pa čemo videt)

8.) POTVRDA O TEHNIČKOJ PRIHVATLJIVOSTI RADI PRVOG UPISA U OČEVIDNIK BRODICA-je potreben pregled plovila, ali velja, da za plovila z vinjeto ni potreben pregled? (spet brez odgovora na kapetaniji)
9) POTVRDA O UPLATI NAKNADA PO PRIJAVI JAHTE ILI BRODICE (VINJETA)-jasno
10) JEDINSTVENA CARINSKA DEKLARACIJA O PODMIRENIM CARINSKIM I POREZNIM OBVEZAMA-jasno
11) DOZVOLA ZA UPORABU RADIOFREKVENCIJSKOG SPEKTRA NA PLOVILU-za plovila do 12m za lastne potrebe radijska postaja ni obvezna, postajo demontirati (jo imeti na črno) ali zaprositi za dovoljenje?
12) POLICA OSIGURANJA OD OBVEZNE ODGOVORNOSTI-jasno
13) SPECIJALNA PUNOMOĆ ZA ZASTUPANJE VLASNIKA
14) PUNOMOĆ ZA PRIMANJE PISMENA-moramo imeti naslov na Hrvaškem za sprejemanje pošte?
15) DOKAZ O UPLAĆENOJ NAKNADI ZA UPIS
16) DOKAZ O UPLAĆENOJ UPRAVNOJ PRISTOJBI

NAPOMENA:

SVI DOKUMENTI SE PRILAŽU U IZVORNIKU ILI OVJERENOJ PRESLICI. ISPRAVE NA STRANOM JEZIKU MORAJU SE PREVESTI NA HRVATSKI JEZIK KOD SUDSKOG TUMAČA
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak
Kraj: Porat, RAb

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 16:56

7) vinjeta je uredu.
8 ) za uhf ne rabiš če je nimaš na plovilu.
14) ne rabiš imet naslov na hrvaškem. saj te bo čakaa na kapetaniji prometna.

v naši kapitaniji je blo v treh dneh zrihtan.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Maj 06, 2013 17:12

Se mi zdi, da v Puli najbolj komplicirajo. Mislim, da bo edina in najhitrejša pot, da prideš tja z vsemi papirji, ki jih imaš in ti bodo takrat povedali kaj je ok in kaj ne. Vse kar boš zvedel tu, je uporabno pogojno, pa ne zato, ker bi mi širili izmišljotine ampak zato, ker kot si že ugotovil, teksas rulz ;)
Jaz sem zaenkrat uspešno čez carino, pa sem moral (v Puli), predložiti ama vse papirje, ki so bili kjerkoli omenjeni. Nič niso spregledali. Še fotke trupa in številke motorja, klub veljavni vinjeti in vsem CE certifikatom (Bavaria EU).
Zdaj pa čakam na izpis iz DE registra, kar je pa nova zgodba, ki traja že skoraj mesec dni in še bo.
Sem pa kolegici, ki mi ureja registracijo pri kapetaniji, pustil vse predpisane papirje in pravi, da so ok in da čakajo samo še izpisnico iz DE z apostilom.
Dobila je celo že rezervacijo reg. številke, da bo lahko med tem uredila registracijo VHF.
Dal sem ji pooblastilo za zastopanje in za prejemanje pošte. Toliko zaenkrat.
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 17:16

ojoj.
jest sem imel v 4 delovnih dneh vse urejeno(carina, pdv registracija).
vse skupaj me je prišlo 1200€ za 11.000€ vreden gliser.
teres špedicija se je potrudila- Majda je bla pa gospa ki je res vse uredila v zelo hitrem času.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Maj 06, 2013 17:17

urby79 napisal/-a:ojoj.
teres špedicija se je potrudila- Majda je bla pa gospa ki je res vse uredila v zelo hitrem času.

Iz DE zastave?
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 17:20

Marchi napisal/-a:

Iz DE zastave?

ja

izpisnico iz de sem uredil preko maila.
v enem tednu sem dobil pošto iz delaware (izpisnica). apostol zgleda zahtevajo samo v puli kar je živa traparija. (uradno potrdilo od potrdila o izpisu iz registra).

pa sej ti ga ni treba glih v puli registrirat sej ga lahko v drugi kapitaniji. če maš v morju plovilo ga premakni v tisto luko oz območje kjer je druga kapetanija ki ima raje denar kot pula.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Maj 06, 2013 17:26

urby79 napisal/-a:
Marchi napisal/-a:

Iz DE zastave?

ja

izpisnico iz de sem uredil preko maila.
v enem tednu sem dobil pošto iz delaware (izpisnica). apostol zgleda zahtevajo samo v puli kar je živa traparija. (uradno potrdilo od potrdila o izpisu iz registra).

pa sej ti ga ni treba glih v puli registrirat sej ga lahko v drugi kapitaniji. če maš v morju plovilo ga premakni v tisto luko oz območje kjer je druga kapetanija ki ima raje denar kot pula.

Kaj zdaj, ja ali ne? DE je nemška zastava, USA je pa Delaware.
Bravo zate, da si uredil tako hitro, čeprav dvomim, da si v 4 dneh dobil potrdilo iz USA.

Zaupaj še ostalim, na kateri kapetaniji si urejal zadeve, da osrečiš še kakšnega srečneža. Jaz sem se zapičil v K Pula in upam, da bom do zime vse uredil. :roll:
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 17:39

USA ne DE
sem zastopil kot DElaware sorry.
potrdilo iz Delaware sem dobil v enem tednu.

ko sem to dobil sem poslal vse papirje po mailu na špedicijsko službo teres in so mi oni vse uredili v 4 dneh. ampak je sedaj velika gneča. mi je rekla Majda iz špedicije da so sedaj naenkrat dobili toliko povpraševanja da se bo cel mesec urejalo.
na kapitaniji v Malinski je blo v dveh dneh urejeno.
kolega je pa sam nesel papirje so mu pa tudi v treh dneh uredili.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Maj 06, 2013 17:41

Pa si imel uradne prevode ?
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 18:08

vse so na špediciji zrihtal.

jest sem jim dal kopijo potnega lista
kopijo registracije (delaware)
kopijo zavarovalne police,
slike barke,motorja,
izbrisnico iz registra usa
aja pa vinjeto
to je to
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Maj 06, 2013 19:09

za carinjenje že, kaj pa za vpis v register ? To ti je tudi delala špedicija ?
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 19:40

vse so mi oni zrihtal.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Maj 06, 2013 21:30

Kako dolgo je trajalo vse skupaj?
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Maj 07, 2013 18:03

Carinjenje opravljeno :idea:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=11164&start=450

Na kapetanijo v Puli. Kot je že dejal Marchi, za izpis iz nemškega WSA registra zahtevajo apostille. Tukaj pa se pojavi problem, saj na izpisnico z apostille (overitev državnih dokumentov) iz Nemčije čakaš dober mesec dni. Sicer dobiš izpisnico v slabem tednu. Vsekakor predolgo, da bi čakal na plovbo do sredine junija :roll:
Razmišljam, kaj napravit, ali se narediti norega in grem tja z izpisnico brez apostille in z kavo, ali pa na drugo kapetanijo, kjer ne komplicirajo z apostille (mogoče Labin, Raša, Rovinj, Poreč,....) Neznanka je edino, kaj bodo rekli za pregled plovila, ko bom prijavljal recimo v Poreču, plovilo pa v Puli :?:
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a urby79 » Sr Maj 08, 2013 18:26

sej ga ne bodo pregledovali.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov