Susak koncesionar

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

Susak koncesionar

OdgovorNapisal/-a boss » Ne Jun 09, 2013 16:46

Sem odprl novo temo, upam, da je ok. Slaba novica.

Bil v soboto na Susku, na plitvini, kjer je že bilo ogromno napisanega okoli boj. Spredaj so v višini rta proti mestu na novo postavljeni dve rumeni boji, ki označujejo "zaščiteno področje" oziroma splošno prepoved sidranja. Sem bil pameten, se zapeljal notri in kot vsako leto zasidral na plitvini, kmalu je prišla še ena jadrnica, Ni minilo pol ure, je že bil pri meni z izkaznico, me vprašal, če vem kaj pomenijo rumene boje, me podučil ;) (sem se naredil malo butastega, pa se ni bilo treba preveč pretvarjat ;)))), da je sidranje prepovedano v celotnem zalivu in da naj grem na njihove boje, proti plačilu. Ja pa ja...
In sem se odpeljal drugam. Na Susku je torej konec... Verjetno bo še kje enako
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Če Avg 01, 2013 13:20

Rumenih boj ni več na vidiku (ne vem od kdaj), tako da se ponovno da lepo sidrati v zalivu. Očitno so hitro ugotovili, da so ga zaje... in ponovno vrnili vse v prvotno stanje.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Pe Sep 06, 2013 12:42

Jaz sem bil v sredini avgusta na Susku in prav tako nisem videl nobenih rumenih boj. Lahko pa povem, da tako lepe in bolj simpatične inkasantke še nisem videl. :oops: Če bi hotela bi ji dvakrat plačal. :lol: :lol:
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 06, 2013 14:18

Ko jo jeb... lepa gor al dol, meni je srala, da rabim plačat tudi za pol ure vezanja na boji... ( seveda sidrat se ni smelo, samo boja ) sem rekel samo skopamo se pa gremo, "može ali to naplačujemo 10eu ! "

Naslednjič spustim sidro, pa naj kliče kapetanijo al pa policijo, me zanima kdo se bo vozil zaradi 100kun...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Sep 06, 2013 16:34

Ja Tex, kaj pa goniš gobec, prav ti je.

Ko sem prišel jaz za teboj sem bil deležen lepega pozdrava in nasmeška, pomagala pa mi je tudi pri privezovanju na bojo, da nisem sam vlekel tistega štrika skozi rinko.

Povrhu tega pa je imela še oprijeto majčko :D :D

Če mi nebi bil Susak tako brezvezen otok, bi šel naslednjič spet tja, tako pa ne grem.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Sep 09, 2013 08:39

Na Susku smo se vedno radi ustavili za zadnje kopanje pred prečkanjem Kvarnera. Lani smo se tam na hitro okopali in nadaljevali pot čez Kvarner z "lepimi" pozdravi koncesionarja. Na Susku se ne počutimo več zaželjeni, zato ne hodimo več v mesto po nakupih, bife, ali v mestni mandrač. Tudi za jadranja izven poletja sem Susak črtal. Zakaj bi zapravljal tam, kjer sem nezaželen?

Pred časom pa sem s kolegom prišel na Susak z motornim plovilom pod hrvaško zastavo in sidral na istem mestu kot takrat s svojim, ko me je nateral. Tokrat nihče ni nič težil. :? Ne vem, ne vem zakaj?
LP NT
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Po Sep 09, 2013 09:31

S kolegom sva letos maja našla v plitvini sredi Spiaze eno bojo in nanjo privezala jadrnico. Potem sva odpešačila na obalo. Nihče se ni pritoževal. Bila je edina jadrnica v zalivu, po dveh urah sva odplula. Verjetno koncesionirajo le v špici sezone?
Mirno morje in široko obzorje.
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » Po Sep 09, 2013 09:44

Sem še bil dvakrat na Susku in sem šel zanalašč malo provocirat na Bok...

Prvič sem sidral premočrtno proti mestu, po gps malo manj kot 300 m od zadnje boje, ene 50 od obale, skrajno desno gledajoč s s strani morja ("300 m prema pučini" ne more iti, ker sem bil proti obali - mestu), tu smo bili ene 4 barke. Znak za prepovedano sidranje pa je bil desno, za rtom, se ga ne vidi pa tudi drugače je več kot 300 m do znaka. In je koncesionar "teral" vse - barke, ki so bile za nami v malo globljem vendar znotraj 300 m proti Srakanam, kot tudi tiste levo na plitvini bližje bojam. Nas (4) je pustil pri miru.

Drugič, sredi avgusta, zjutraj, okoli 11h, takoj po slabem vremenu, nikjer nikogar samo ena barka na bojah in se hočem sidrat na isto mesto. Preden pade sidro v mivko, je že bil pri meni, čist prijazen, me pošlje na bojo z besedami, da lahko ostanem ves dan za kopanje in mi ne bo treba nič plačat. ob ene 2h še pride mimo, vpraša, če je vse ok, se malo brani piksne piva, pozdravi in gre z besedami, da za kopanje čez dan naj se vedno vežem na bojo in mi ne bodo kasirali...

Mogoče pa so se malo "unesli"...
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Sr Okt 16, 2013 07:13

Pozejdon napisal/-a:Lahko pa povem, da tako lepe in bolj simpatične inkasantke še nisem videl. :oops: Če bi hotela bi ji dvakrat plačal. :lol: :lol:

Slika

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov