zavarovanje.

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

zavarovanje.

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Jul 08, 2013 17:15

Po informacijah, ki so mi jih dali v eni zavarovalniški hiši na hrvaškem me pride tam krepko ceneje zavarovanje kot pri nas. Ima morda kdo izkušnje kako je s slovensko zastavo zavarovanje pa na hrvaške. Nastajajo morda tu kaki problemi.
Lep dan
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: zavarovanje.

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Jul 08, 2013 17:22

ljubo napisal/-a:Po informacijah, ki so mi jih dali v eni zavarovalniški hiši na hrvaškem me pride tam krepko ceneje zavarovanje kot pri nas. Ima morda kdo izkušnje kako je s slovensko zastavo zavarovanje pa na hrvaške. Nastajajo morda tu kaki problemi.
Lep dan

Allianz Zagreb brez problema tudi s SLO zastavo in občutno ceneje
preverjeno za 40% cenejši kasko kot v SLO

za generali Croatia isto SLO zastava bp, pa 34% ceneje kot SLO

za ostale ne vem a meni je zadostovalo
MikaSlo
Kapitan

OdgovorNapisal/-a MikaSlo » Po Jul 08, 2013 17:47

Pozdrav.

Tudi sam sem slednje opazil, vendar mi je zavarovalni agent povedal, da pri nas zavarujemo že pri odgovornosti bistveno več, torej tudi škodo, ki jo povzročimo tujemu plovilu, pri čemer pri Hrvatih samo osebe. Pri nas gre
preko Lloyd`s.

No, to mi je bilo povedano od strani mojega agenta, preverjat pa nisem šel...
Beneteau Antares 7.80
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Jul 15, 2013 23:52

Meni so odgovorili, da ne morem SLO zastave zavarovat v HR, čeprav je full ceneje:

Zavarovalnica:
Pri zavarovanju plovila pa je zavarovanje odgovornosti lastnika plovila vezano na čas veljavnosti registracije. To pomeni, da v kolikor imate plovilo registrirano v R SLO, morate tudi zavarovanje imeti sklenjeno pri eni izmed SLO zavarovalnic, ne glede na to ali plovilo uporabljate ali ne. Na HR res opravijo (zaenkrat še) to zavarovanje, vendar pa je njihovo zavarovanje, glede na SLO zahteve neustrezno in s tem neveljavno. V kolikor zavarovanja ne obnovite pri nas, mora zavarovalnica sporočiti na Upravo za pomorstvo, da zavarovanje (vezano na registracijo plovila) ne velja, skladno s tem pa Uprava sproži postopek izbrisa plovila iz registra.
V vašem primeru predlagam, da premijo v SLO poravnate, kljub že plačani premiji na HR, ali pa registrirate plovilo na HR zastavo (o tem nas obvestite, da skladno s predpisi prekinemo zavarovanje

Uprava za pomorstvo:
Spoštovani,
za čoln, kateri je vpisan v Vpisniku morskih čolnov R Slovenije, morate
imeti zavarovanje odgovornosti sklenjeno pri eni od slovenskih
zavarovalnic. Za morebitna dodatna vprašanja smo dosegljivi vsak delavnik
med 9 - 14 h, na tel.št. 05/6632105.
Lep pozdrav!

Pa še Mrjeplovci na FB, čemu razlika v vrednosti:
Slovenske zavarovalnice krijejo materijalne in nematerijalne škode, oseba na čolnu v katerega ste se zaleteli pa je tretja oseba in dobi morebitno odškodnino izplačano.Po Hrvaškem zakonu pa se zavaruje samo nematerijalna torej osebna škoda, in še to oseba na ćolno v katerega smo se zaleteli se ne smatra za tretjo osebo, torej osebe po naši polici če je HR ne dobijo nič, čoln pa tudi ne ker so materijalne izklučene. Kriti so dejansko samo kopalci !

Meni ostane samo plačilo Adriaticu, ker nasledn tedn poteče...
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Jul 16, 2013 09:41

No.1 ti si brez skrbi če drugemu narediš škodo, kaj pa tisti ki zavarujejo v hr?
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jul 16, 2013 09:53

zgleda, da ne, samo ne vem kako jim rata... meni ne rata s slo zastavo zavarovat v HR
Wellcraft 2600 Martinique

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov