Pozdravljeni!
Pred leti sem na mejnem prehodu s Hrvaško naletel na težavo in sicer zaradi tablet ki mi jih je predpisal moj osebni zdravnik. Na meji so me pridržali,nato sem odšel še hrvaškemu sodniku za prekrške, ki mi je določil kazen v višini 2100 hr.kun. Po vrnitvi v Slovenijo sem se pritožil a pritožba ni uspela.
Do danes nisem plačal kazni, tudi odločbe,ki sem jo dobil iz Hrvaške ne nejdem več in sedaj me zanima na koga se lahko obrnem, oziroma kje bi lahko to kazen plačal in v kakšni višini, ter ali je možno, da je kazen,ki sem jo dobil že zapadla (ker je od tega dogodka preteklo že nekaj leta ali pa zaradi vstopa Hrvaške v EU).
Zanima me ali vi poznate odgovor na moje vprašanje, v nasprotnem primeru pa vas naprošam za naslov kamor se lahko obrnem.
LP Mitja
težava pri prestopu meje s Hrvaško
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Idi na hrvaško veleposlaništvo, pa jih tam vpraši.
http://si.mfa.hr/?mh=272&mv=1523
Drugače pa mislim, da te ne bodo več našli, vsaj na meji sigurno ne več.
Sicer pa nevemo točno kako pizdarijo si ušpicu, si vozil pod vplivom tetragonikov?
http://si.mfa.hr/?mh=272&mv=1523
Drugače pa mislim, da te ne bodo več našli, vsaj na meji sigurno ne več.
Sicer pa nevemo točno kako pizdarijo si ušpicu, si vozil pod vplivom tetragonikov?
Hvala na razumevanju
A si vozil avto ali si bil potnik
Če si vozil pod vplivom tablet ( so te testirali ?) na katerih je označeno, da ne smeš voziti, si jo še poceni odnesel... če si bil pa samo kot potnik in si jih imel s seboj in to z receptom zdravnika.. tu ne bi smelo biti težav...
In če si dobil odločbo in se pritožil pa to ni uspelo je verjetno odločba postala pravnomočna in prekršek ni zastaral... glede zastaranja plačila nekaj let stare kazni v RH nisem siguren kako je, ma pri nas tisti, ki niso plačali, dobivajo odločbe od davčne tudi za par let nazaj... bolje da res vprašaš na konzulat ali direktno na policijo oz. mejni prehod, kjer so te obravnavali... imajo zadevo 100% v arhivu...
In če si dobil odločbo in se pritožil pa to ni uspelo je verjetno odločba postala pravnomočna in prekršek ni zastaral... glede zastaranja plačila nekaj let stare kazni v RH nisem siguren kako je, ma pri nas tisti, ki niso plačali, dobivajo odločbe od davčne tudi za par let nazaj... bolje da res vprašaš na konzulat ali direktno na policijo oz. mejni prehod, kjer so te obravnavali... imajo zadevo 100% v arhivu...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov