težava pri prestopu meje s Hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

mitja1234

težava pri prestopu meje s Hrvaško

OdgovorNapisal/-a mitja1234 » Pe Avg 02, 2013 09:47

Pozdravljeni!

Pred leti sem na mejnem prehodu s Hrvaško naletel na težavo in sicer zaradi tablet ki mi jih je predpisal moj osebni zdravnik. Na meji so me pridržali,nato sem odšel še hrvaškemu sodniku za prekrške, ki mi je določil kazen v višini 2100 hr.kun. Po vrnitvi v Slovenijo sem se pritožil a pritožba ni uspela.
Do danes nisem plačal kazni, tudi odločbe,ki sem jo dobil iz Hrvaške ne nejdem več in sedaj me zanima na koga se lahko obrnem, oziroma kje bi lahko to kazen plačal in v kakšni višini, ter ali je možno, da je kazen,ki sem jo dobil že zapadla (ker je od tega dogodka preteklo že nekaj leta ali pa zaradi vstopa Hrvaške v EU).
Zanima me ali vi poznate odgovor na moje vprašanje, v nasprotnem primeru pa vas naprošam za naslov kamor se lahko obrnem.

LP Mitja
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » Pe Avg 02, 2013 14:07

Zakaj so komplicirali??Zaradi vrste tablet ali zaradi količine???
mitja1234

OdgovorNapisal/-a mitja1234 » Pe Avg 02, 2013 14:21

Od vrste. To pa trenutno ni pomembno, zanima me samo kam se lahko obrnem v tem primeru. Ali sem na meji pri vstopu v hrvaško še zabeležen v računalniku. Kje lahko plačam kazen, kdo je za to pristojen ali je vse skupaj ze zastaralo, kje se lahko preveri ali je kazen še odprta.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Pe Avg 02, 2013 17:51

Idi na hrvaško veleposlaništvo, pa jih tam vpraši.

http://si.mfa.hr/?mh=272&mv=1523

Drugače pa mislim, da te ne bodo več našli, vsaj na meji sigurno ne več.

Sicer pa nevemo točno kako pizdarijo si ušpicu, si vozil pod vplivom tetragonikov?
Hvala na razumevanju
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Avg 02, 2013 18:41

A si vozil avto ali si bil potnik :?: Če si vozil pod vplivom tablet ( so te testirali ?) na katerih je označeno, da ne smeš voziti, si jo še poceni odnesel... če si bil pa samo kot potnik in si jih imel s seboj in to z receptom zdravnika.. tu ne bi smelo biti težav...

In če si dobil odločbo in se pritožil pa to ni uspelo je verjetno odločba postala pravnomočna in prekršek ni zastaral... glede zastaranja plačila nekaj let stare kazni v RH nisem siguren kako je, ma pri nas tisti, ki niso plačali, dobivajo odločbe od davčne tudi za par let nazaj... bolje da res vprašaš na konzulat ali direktno na policijo oz. mejni prehod, kjer so te obravnavali... imajo zadevo 100% v arhivu...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov