Na forumu sem dokaj nov in to je moja prva objava, zatorej najprej pozdrav vsem od admiralov do 'malog od palube'. In sevda ena velika pohvala da je na kupu toliko morjeplovskih informacij. Naj živi ta forum!
Ker z birokracijo nisva najbolj 'na ti' imam konkretno vprašanje za poznavalce (in ljubitelje) predpisov.
Dobil sem ponudbo za nakup čolna (čoln+izvenkrmni motor+prikolica) iz tujine - Francija (FR zastava)
Zanima me kaj vse (od papirjev) potrebujem za registracijo v Sloveniji in kaj še vse moram plačati v SLO (kakšne še davke oz. kaj-vem-kaj-še)? Glede na to da je FR v EU upam da, ne bo potrebno plačat še kak DDV in carino.
Ker sem pred leti kupil avto v Nemčiji sem v Slo plačal t.i. DMV (davek na motorna vozila) in opravit homologacijo. Od prodajalca sem dobil kupoprodjano pogodbo (na osnovi zapisanega zneska so odmerili DMV), odjavo iz njihoivega registra (mislim da še kopijo prejšnjega prometnega dovoljenja) in avto pripeljal v SLO z začasnimi tablicami. Predvidevam, da je pri plovilih tudi kaj takega.
Vnaprej hvala za vsak nasvet.
p.s. če kdo napiše, da je o tem na forumu bilo že veliko napisano naj prosim pripne še link.