iz SI na HR zastavo
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
iz SI na HR zastavo
Mogoče bo prišla informacija prav komu, ki ima plačane vse davke in slovensko zastavo.
To je uraden odgovor:
Poštovani gospodine .........,
preupis Vaše brodice u neki od hrvatskih očevidnika brodica u mogućnosti ste izvršiti podnošenjem zahtjeva za upis. Uz zahtjev za upis dužni ste priložiti.
- potvrdu o brisanju Vaše brodice iz slovenskog upisnika (uz ovjereni prijevod na hrvatski jezik),
- potvrdu o hrvatskom osobnom identifikacijskom broju (OIB), koji možete dobiti u bilo kojoj ispostavi Porezne uprave,
- dokaz o vlasništvu,
- kopiju prethodne dozvole za plovidbu,
- policu osiguranja od odgovornosti, ukoliko brodica ima ugrađen motor snage 15 kW ili više.
Ukupni troškovi preupisa (naknade, takse i dr.) će iznositi do 1.500 kn, ovisno o dužini brodice i snazi motora.
S poštovanjem,
Samostalna služba za odnose s javnošću
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
Zagreb, Prisavlje 14
tel. 01/ 3784 594
fax. 01/3784 521
e-mail: info@mppi.hr
web: www.mppi.hr
To je uraden odgovor:
Poštovani gospodine .........,
preupis Vaše brodice u neki od hrvatskih očevidnika brodica u mogućnosti ste izvršiti podnošenjem zahtjeva za upis. Uz zahtjev za upis dužni ste priložiti.
- potvrdu o brisanju Vaše brodice iz slovenskog upisnika (uz ovjereni prijevod na hrvatski jezik),
- potvrdu o hrvatskom osobnom identifikacijskom broju (OIB), koji možete dobiti u bilo kojoj ispostavi Porezne uprave,
- dokaz o vlasništvu,
- kopiju prethodne dozvole za plovidbu,
- policu osiguranja od odgovornosti, ukoliko brodica ima ugrađen motor snage 15 kW ili više.
Ukupni troškovi preupisa (naknade, takse i dr.) će iznositi do 1.500 kn, ovisno o dužini brodice i snazi motora.
S poštovanjem,
Samostalna služba za odnose s javnošću
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
Zagreb, Prisavlje 14
tel. 01/ 3784 594
fax. 01/3784 521
e-mail: info@mppi.hr
web: www.mppi.hr
Sam sem pred kratkim opravil prehod iz SLO zastave na HR.
Zgoraj opisani postopek popolnoma drži. Najprej si pridobite odjavo iz Slo registra plovil,nato naredite uradni prevod tega dokumenta in pridobite OIB številko na davčnem uradu.Pred odhodom na kapitanijo si uredite še zavarovanje plovila. Z vsemi papirji,tudi s staro vinjeto jo mahnete do kapitana in ta vam vse hitro uredi.
Evo,zdej sem pa kockasti
Zgoraj opisani postopek popolnoma drži. Najprej si pridobite odjavo iz Slo registra plovil,nato naredite uradni prevod tega dokumenta in pridobite OIB številko na davčnem uradu.Pred odhodom na kapitanijo si uredite še zavarovanje plovila. Z vsemi papirji,tudi s staro vinjeto jo mahnete do kapitana in ta vam vse hitro uredi.
Evo,zdej sem pa kockasti
Pozdrav iz Srca Slovenije!
Živijo,
skoraj prepričan sem, da je bilo to že predebatirano, pa vseeno na kratko; Ves čas se sprašujem, če se mi to splača narediti ali ne, kajti:
-Čoln 5,5m imam na Hrvaškem samo čez poletje, potem ga vozim domov
-Popisa oseb doslej nikoli nisem rabil izpolniti do konca (14 oseb)
-Vsako leto sicer kupim vinjeto, ki pa stane tudi vsako leto manj (popusti)
-Ribolovno dovolilnico pa moram kupiti sedaj in bi jo moral tudi potem
Verjetno se mi pri tej formuli prehod na HR zastavo ne izplača, kaj mislite?
Hvala in lepo se imejte! Aja, pa srečnega in zdravega 2014
skoraj prepričan sem, da je bilo to že predebatirano, pa vseeno na kratko; Ves čas se sprašujem, če se mi to splača narediti ali ne, kajti:
-Čoln 5,5m imam na Hrvaškem samo čez poletje, potem ga vozim domov
-Popisa oseb doslej nikoli nisem rabil izpolniti do konca (14 oseb)
-Vsako leto sicer kupim vinjeto, ki pa stane tudi vsako leto manj (popusti)
-Ribolovno dovolilnico pa moram kupiti sedaj in bi jo moral tudi potem
Verjetno se mi pri tej formuli prehod na HR zastavo ne izplača, kaj mislite?
Hvala in lepo se imejte! Aja, pa srečnega in zdravega 2014
Green to green or red to red, safely go ahead!
Mislim, da res pravega razloga za prepis ni, sploh če ne izpolniš letne kvote posadke. Počasi se bodo vse pravice in dolžnosti vseh EU zastav izenačile, tako da tudi to ne bo problem. Verjetno pa bo trajalo kakšno leto ali dve, da HR skapira kje je.
Edina prednost, trenutno, je ta, da lahko s HR zastavo pobereš in pelješ vsako "Angelco", ki jo srečaš na samotnem otoku in jo ni treba nikamor prijavljat. Pa še eno, pa še eno
Lani sem prvič peljal prijatelje, ki smo jih nenačrtovano srečali v Zadru, na kopanje. Vkrcaš in pelješ. Do sedaj pa sami izgovori "ne smem" ali pa "samo do sosednjega zaliva, pa bolje da ste pod palubo" itd.
Je pa tako, da ko se boš enkrat odločil za prepis, boš najprej moral narediti izpis, potem pa boš pri preregistraciji presenečen nad tem, kaj vse dodatnega si lokalni kavboji izmislijo. Recimo uraden prevod slovenskega dokumenta, je že ena od teh stvari. Vsi jeziki v EU so enakovredni in ni potrebe po prevodu ipd. Na koncu vseeno narediš kot zahtevajo, ker je to hitrejša pot.
Če nimaš pravega razloga in ne uživaš ravno v birokraciji, potem odločitev ne bo težka.
Edina prednost, trenutno, je ta, da lahko s HR zastavo pobereš in pelješ vsako "Angelco", ki jo srečaš na samotnem otoku in jo ni treba nikamor prijavljat. Pa še eno, pa še eno
Lani sem prvič peljal prijatelje, ki smo jih nenačrtovano srečali v Zadru, na kopanje. Vkrcaš in pelješ. Do sedaj pa sami izgovori "ne smem" ali pa "samo do sosednjega zaliva, pa bolje da ste pod palubo" itd.
Je pa tako, da ko se boš enkrat odločil za prepis, boš najprej moral narediti izpis, potem pa boš pri preregistraciji presenečen nad tem, kaj vse dodatnega si lokalni kavboji izmislijo. Recimo uraden prevod slovenskega dokumenta, je že ena od teh stvari. Vsi jeziki v EU so enakovredni in ni potrebe po prevodu ipd. Na koncu vseeno narediš kot zahtevajo, ker je to hitrejša pot.
Če nimaš pravega razloga in ne uživaš ravno v birokraciji, potem odločitev ne bo težka.
Da še enkrat preverim, ker smo imeli zadnjič eno debato, pa še vedno ni bilo vsem čisto jasno: ali je potreben kakršenkoli popis oseb, če koga na novo vrkcaš oz. pelješ en krog? Jasno nam je bilo, da ni več omejitve števila oseb, kaj pa t.i. crew lista?
Vem da je bilo to že nekajkrat napisano, a izkoriščam priložnost, ko je tema spet o tem
Vem da je bilo to že nekajkrat napisano, a izkoriščam priložnost, ko je tema spet o tem
hrošč napisal/-a:Da še enkrat preverim, ker smo imeli zadnjič eno debato, pa še vedno ni bilo vsem čisto jasno: ali je potreben kakršenkoli popis oseb, če koga na novo vrkcaš oz. pelješ en krog? Jasno nam je bilo, da ni več omejitve števila oseb, kaj pa t.i. crew lista?
Vemo kaj je Crew lista, mednarodni dokument in kaj je Popis osoba, hrvaški izum.
Crew lista je še zmeraj temeljni dokument o potnikih na barki pri prestopu državne meje.
Kdor želi biti popolnoma po PS-u, bo Crew listo zmeraj ažuriral, ko bo izplul na morje. Zaradi lastne varnosti in varnosti potnikov v primeru nesreče, ker se takrat že na daleč ve koliko potnikov je potrebno reševat.
Popis osoba pa je sedaj odpadel kot "knof" od gat in ni več obvezen. Kdor pa hoče imeti evidenco naj si zapisuje potnike in njihove žejne potrebe, ter na koncu naredi graf.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
slan napisal/-a:Zanimivo, da ni zahteve po dokazilu o plačanem ddv. Očitno je to samo finta, da bi jih čim več preregistriralo barke na HR.
V kapetaniji sem dobil odgovor,da njim zadošča vpisni list čolna,ki dokazuje tudi plačilo ddv in carine(govorim za slo registracijo in lastnika).
Po besedah kapitana,so sami opozarjali svojo carino,da so v zmoti glede zahtevanja omenjenega obrazca T2L. A kaj ti to pomaga,ko ga kljub temu hočejo imeti v marini,ker so preplašeni od carine!
Temu bi naši sosedje lahko rekli: "J... lud zbunjenog".
Pozdrav iz Srca Slovenije!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov