izpit za čoln - anketa, diplomant pomorstva
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
izpit za čoln - anketa, diplomant pomorstva
Na Fakulteti za pomorstvo in promet UL bom v zaključnem delu študijskega programa navtike analiziral licenciranje voditeljev čolna v evropskih državah.
Prosim vas vse, ki ste opravili izpit za voditelja čolna, da izpolnite kratko anketo (2min), s katero mi boste pomagali odgovoriti predvsem na vprašanje, kako ocenjujete licenciranje voditeljev čolna (t.j. izpit za voditelja čolna).
Zbrane podatke, ki bodo verjetno zanimivi, bom objavil tudi na Morjeplovcu.
Hvala za pomoč.
Jernej Arh
Anketa se nahaja na spletnem mestu:
https://www.1ka.si/a/36484
Prosim vas vse, ki ste opravili izpit za voditelja čolna, da izpolnite kratko anketo (2min), s katero mi boste pomagali odgovoriti predvsem na vprašanje, kako ocenjujete licenciranje voditeljev čolna (t.j. izpit za voditelja čolna).
Zbrane podatke, ki bodo verjetno zanimivi, bom objavil tudi na Morjeplovcu.
Hvala za pomoč.
Jernej Arh
Anketa se nahaja na spletnem mestu:
https://www.1ka.si/a/36484
-
dijo_porko
- Kapitan bojne ladje
Hvala vsem, ki ste si vzeli čas. Anketa se še vedno izvaja. Delni rezultati so v nekaterih pogledih precej zanimivi; več sledi, ko bo baza podatkov večja.
Sicer je pa zanimivo, da izpit za čoln ni obvezen v vseh evropskih državah. Tako recimo Angleži, ki jih uvrščamo med zelo razvite pomorske narode (kar tudi so) ne poznajo izpita za plovbo z malimi plovili.
Sicer je pa zanimivo, da izpit za čoln ni obvezen v vseh evropskih državah. Tako recimo Angleži, ki jih uvrščamo med zelo razvite pomorske narode (kar tudi so) ne poznajo izpita za plovbo z malimi plovili.
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
če bo diploma temeljila na taki anketi, bo sicer mogoče kakšna zadeva zanimiva, sicer pa bo diploma zelo kilava. ne vem kateri mentor je potrdil tako anketo oz. ne vem kakšni so nameni diplomske naloge in postavljene hipoteze.
glede na sam anketni vprašalnik pa menim, da je zadeva zelo skromno zastavljena.
glede na sam anketni vprašalnik pa menim, da je zadeva zelo skromno zastavljena.
weta napisal/-a:če bo diploma temeljila na taki anketi, bo sicer mogoče kakšna zadeva zanimiva, sicer pa bo diploma zelo kilava. ne vem kateri mentor je potrdil tako anketo oz. ne vem kakšni so nameni diplomske naloge in postavljene hipoteze.
Me veseli, da z mano na čelu tudi drugi pričakujete zanimive rezultate ankete. Sicer pa za anketo ni potrebno nobenega potrdila mentorja; odgovornost za napisano anketo je izključno moja. Mentor oz. Komisija za študentske zadeve potrdi in sprejme le naslov diplomskega dela.
Motiv za pisanje diplomskega dela s tako vsebino je predvsem v tem, da se v zadnjih letih bolj ali manj burno razpravlja o smiselnosti praktičnega preverjanja znanja na izpitih za plovbo s čolni za osebne namene. Iz tega lahko razberete tudi kanček cilja diplomskega dela.
Veliko pomislekov sem imel, kakšno anketo objaviti. Glede na specifičnost ankete (anketiranci so samo voditelji čolna) sem se zavedal, da bo težko zajeti veliko potencjalnih anketirancev. Zato anketa mogoče daje vtis, da je skromna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost