Carinski Pomol

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

shipman
Desetnik
Kraj: Maribor

Carinski Pomol

OdgovorNapisal/-a shipman » Sr Jul 30, 2008 11:23

Pozdravljeni!

Letos sem se prvič z barko odpravil v hrvaške vode. Prvič sem se vezal na na carinski pomol ko sem urejal formalnosti za vstop na hrvaško.
Sedaj pa me zanima, v katerih primerih lahko vežem barko na ta carinski pomol, ali samo takrat ko vstopim v tujo državo in urejam papirje, ali lahko tam vežem v primeru slabega vremena, v primeru skoka v trgovino ali česa podobnega. Sem vezal barko na prost carinski pomol v Puli, drugo je bilo vse zasedeno, pa so me policaji skoraj zaprli, ko sem jim rekel da grem samo v trgovino.

lep pozdrav
Sebastijan
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jul 30, 2008 11:30

Carinski pomol je pač pomol za urejanje zadev s carino, za šoping boš moral pa na komunalni pomol ali v marino. Sicer sem pa jaz v Puli ponavadi privezal kar na pomol med vhodom v Uljanik in Aci marino, kjer so ponavadi manjši ribiški čolni. Vendar samo na hitro, ker ti lahko "prijazni" domačini čoln tudi odvežejo.
lpg
https://medisken.si
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » To Avg 05, 2008 11:02

Mene so lansko leto ustavili policaji sredi marine v Umagu, ker sem se peljal čez kao CARINSKO OBMOČJE :?: :?: :?: :?: Pa je bilo cca 400 m od carinskega pomola.

Po njihovo sem moral iti naokoli (približno kot 90 stopinj), da sem prišel do komunalnih privezov.

Logike ne vidim?

LP Klemen

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov