Pregled SLO plovila za podaljšanje reg. na HR

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

al

Pregled SLO plovila za podaljšanje reg. na HR

OdgovorNapisal/-a al » To Maj 13, 2014 13:50

Sori. Nisem našel teme in odpiram...

Torej na CRO imam barko in moram podaljšati "registracijo".
Kako to lahko naredim najceneje?
Lučki kapetani to kao ne želijo delati in če že, potem rabiš prevod v SLO.

Pred leti sem se poslužil opcije, da je prišel pregled opravit iz SLO. Drago me je to stalo!

Hvala.
Aja. Barka je na Krku, če kdo koga pozna, ki bi mi to sklanfal.
bostjanpar
Kapitan fregate
Kraj: Lj-Črvar

OdgovorNapisal/-a bostjanpar » To Maj 20, 2014 11:19

Naše kapetanije upoštevajo originalni hrvaški zapisnik o tehničnem pregledu, tako da prevoda ne rabiš. Mislim tisti zapisnik, ki ga izdela hrvaški luški kapetan. Sami smo to že dvakrat naredili.

Je pa res, da nekateri hrvaški kapetani to neradi počnejo. Se pa da dogovoriti, tako da velja poskusiti .....
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Maj 20, 2014 12:33

v šilu je bil pred leti mladen in ja za par evriču naredu marsikaj......
probaj se pozanimat če je še...... :lol:
Logo
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Logo » To Maj 20, 2014 13:03

Zivijo,

v delovnih dolznostih luskih kapetanov je tudi tehnicni pregled bark! (Se posebno sedaj, ko so tako pikolovski glede (zakljucka) zacasnega uvoza plovil iz EU - Slovenuje na teritorij CRO. Odgovor iz prve roke - Luske kapetanije Opatija.) To pa, ali se posameznemu luskemu kapetanu ljubi ali ne, pa je zal stara zgodba, katera se je nemalokrat, tudi v prejsnjih letih, navadno dokaj uspesno resevala z prijaznimi besedami in s flaso malce boljsega slovenskega vina. Dvomim, da se resitev s taksnim pedigrejem ne bi obnesla se danes. Vendar pozor: Navkljub "vazeljinu" se ne bos ognil placilu storitve, torej pregleda colna!

Kar se tice CRO papirjev o tehnicnem pregledu je res, kar je napisal ze predhodnik, da ni potrebnega prevoda v slovenscino. Na domacih - slovenskih izpostavah (KP, PI, IZ) zapisnik upostevajo in ti na njegovi podlagi podaljsajo plovno dovoljenje. Kaj pa je na barki neispravnega oz. kaj ti je navkljub se tako temeljitemu pregledu uspelo pregoljufati in ti res manjka, pa ves najbolje sam... Priporocam, da samo deznik in tecna "teta", katerih vsekakor ne bos pogresal.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Maj 20, 2014 17:26

Dvakrat se že opravil ta pregled v hr.Konec je bil vedno uspešen ,vendar nikoli ni šlo brez težav.Vedno sem prej-nekaj dni-klical in se kao najavil ,seveda če bi gospodin imel takrat čas.Kot veš ,imajo vedno VELIKO dela.Ponižna prijaznost pa gre.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Maj 20, 2014 18:00

Imaš ZS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti