Kdaj se prijaviti na suhi vez, oddati papirje...

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

Kdaj se prijaviti na suhi vez, oddati papirje...

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jun 24, 2014 09:14

Čoln imam četro leto na hrvaškem, po prvem šraufanju se mi je mehanik iz marine ponudil, da bo on shranil čoln čez zimo pri njemu doma. Prvi dve leti vse tiptop.
Drugo leto, lansko leto pa je bilo treba še par malenkosti postoriti in zato je ostal v marini. Od oktobra do maja so delali 2 luknji z navoji, ampak čoln je bil pred delavnico v marini. Ker niti pred nosom niso pazili kaj se s čolnom dogaja se je nabralo toliko vode, da se je zlomilo steklo in mojstri so rekli da je njihova krivda in da bojo zamenal. Niso nasli stekla... Zamenjal sem sam, prenovil sem še vse tepihe in to delal na moji prikolci, pol pa še na podstavku od marine antifauling. Ko sem to zakljucil in je šel čoln v vodo mi je mojstr reku naj se javim se na recepciji.

Niso vedeli ne kako ne kaj, iskali po papirjih, racunalniku, ampak nic našli in rekli že v redu...

Preživim sezono 2013, sem večkrat tudi v marini, stik z mojstrom, vse tiptop. Moja prikolica pa je kar med čolni v marini celo poletje. Oktobra 2013 damo čoln vn pustim mojstru, da ga pripravi za zimo in odpelje k sebi domov. Do pomladi oz. začetka sezone 2014 nisem nič povprašal kako in kaj.

Mojstr mi v juniju 2014 pove, da je manjši zaplet z marino, ker mu niso pustili čolna odpeljat saj sm neki dolžan za lani. Ok, naj povejo kolk, če sm bil gor in delal 4 vikende bi to biu kak mesečni vez... Baje okol 1000hrk, no včeraj obiščem recepcijo, spet ne vedo nič, razen da naj prinesem papirje od barke..., da za lani nisem nič dolžan je že ok, za letos pa ima nekdo tretji zapisano...

Še kar ne vem kaj in koliko sem dolžan, plačal bi kar je prav, ampak zdi se mi da bi oni mene zdaj ocurili za obdobje oktober do junij, seveda je čoln bil v marini a ne po moji krivdi, niti v dogovoru z mano, niti nimam pogodbe (verjetn bi mogu kej met), niti mi pogoji niso znani, niti...

Kako je to ponavadi, kakšne so cene in v končni fazi iz tega če kaj plačam še kaj drugega dobiš npr. kartico za wc, ne plačaš parkinga, lahk se stuširaš, lahk je kej zavarovano...?
Wellcraft 2600 Martinique

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov