Cene dnevnih privezov in storitev v CRO

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Cene dnevnih privezov in storitev v CRO

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 23, 2015 06:59

V zadnjem času sem prejel precej informacij o strašanskih ODERUŠKIH povišanjih cen dnevnih privezov ali kako si "Evropo" predstavljajo na Hrvaškem, zato odpiram novo temo v kateri bomo navedli kraje katerim se je bolje izogniti in kraje katere Morjeplovci priporočamo.

V prvi vrstici prispevka dodaj s tiskanimi črkami PRIPOROČAM oziroma ODSVETUJEM.

ODSVETUJEM:
1.Mali Lošinj, 20.6.2015, privez - 10m!!!!!
..."Najnovije vijesti"
Lansko leto na M.Lošinju 180, letos 325kun. Pa to ne u marini ampak v mestu, kjer upravlja Lučka uprava. WC in kopalnica ni vključena v to ceno ampak dodatno 35kun! Plačuje se samo z gotovino, kartice ne pridejo v poštev! Poleg tega pa še tehno glasba na trgu da poskakuješ na postelji brez dodatne energije, glavo ti hoče pa razgnati.
Menda je tako povsod, kjer je Lučka uprava od letos dalje. Tudi to je Europa. Saj ni res, pa je, uživajte na Hrvaškem! Mene tukaj zanesljivo ne bo več. Iztok priloga primerna za Morjeplovca.
S.C.

Slika
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Jun 23, 2015 07:21

Vse napisano zgoraj drži, le tehno glasbe nisem slišal. Jaz sem poslušal rock izvajalca, ka je še celo dobro odigral Shine on you crazy diamond....
Slika

Ampak 265 kun za 6,1 m..... tako, da tarifa za 10 m malo manj boli...
https://vodovod-rh.si/
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jun 23, 2015 08:34

Parna lokomotiva pozna počasnejšo in hitrejšo verzijo pesmice med Pragerskim in Zagrebom. Prej ali slej bo to evropski hit, če že ni.
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » To Jun 23, 2015 09:45

novigrad- muring na pomolu za 6 m, 96kn/dan...
voda je na pomolu...

l.p.
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » To Jun 23, 2015 10:35

o fuck kere cene sej so bolani....
--Bodybanger--
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 23, 2015 10:39

Za primerjavo za 10m motorno barko septembra 2014 v Italiji.
Mestni privez Vieste - BREZPLAČNO
Mestni privez Brindisi - BREZPLAČNO
Marina Brindisi, voda elektrika, sanitarije, 24€/dan, letos 26€ (preračunano 195kun V MARINI!!) cenik 2015
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 23, 2015 10:41

Ja čist so popizdil tele hrčki. Madona bojo kmalu cenejše marine kot pa komunalci .... :twisted: :twisted: :twisted:
Nazadnje spremenil evovii, dne To Jun 23, 2015 11:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » To Jun 23, 2015 11:01

...naj jim bo danes, rajs kot bit zunaj, jugo zge za use soude! XD
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 23, 2015 11:05

Nisem hotel a ker je že avtor teme zašel v Italijo, bom pa tudi jaz skočil - kam drugam, kot pa v Grčijo seveda.

Cena priveza na boji: V GRČIJI BOJ NI!!!
Cena veza na rivi: VEČINOMA ZASTONJ a tudi tam se malo spreminja, kar pomeni, da lahko plačaš za barko do14m v povprečju 9eur. Da, devet evrov. Elektrika in voda nista nujno vključeni a vodo ni problem dobiti (500litrov za 3 eur npr...).

Jasno, večini je Cro blizu in ne gredo dalj ampak tisti, ki se pustite na Cro lupiti je prav, da veste, da te NORE cene niso SAMOUMEVNE po Mediteranu!

Da o cenah v gostilni ne govorim.

Ampak ja... saga na CRO se bo nadaljevala.
Kako pravi Metallica: Fuck'em!

In v slabem vremenu se je treba navaditi zaupati sidru ne pa vedno v marine!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 11:21

Mah, CRO je čisto ok in pač nekateri se pustijo lupiti nekateri pa ne. Ampak, da bi zaradi tega, ker je nekaj nekje drago, odpisal cel vzhodni Jadran, pa se mi precej kratko razmišljanje. Stvar ni črno bela, tudi v CRO se da normalno dopustovati ob upoštevanju nekaterih specifik, ki jih na srečo razkrivamo tukaj na forumu. Če se pustiš motit vaškim šerifom pač tvoj problem.
Če se odločim, da bom na sidru, sem na sidru, đabe in uživam v vsem kar sidro ponuja. Če se odločim, da bomo v marini in na štantih in razvajeni potrošniki, pač vzamem sabo tošl in ne pizdim na vsakega, ki bi mi kaj rad prodal, zaračunal.
Je manj stresno, verjami ali ne.
Če dam za barko 5-7k na leto bom pa še tistih 0,5k investiral v kakšen štrik ali lepo sosedo v marini, ki so mimogrede v večini precej dobro urejene in ponujajo marsikaj (sosede in marine :lol: ) . Pa tudi restavracije so pogosto bolj na nivoju in cenejše, kot v nekih kao dobrih konobah.

Seveda je najboljša varianta brezplačen privez pred konobo.

Grčija pa še čaka name, nekoč sigurno, pa ne zaradi denarja ali odnosa.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 23, 2015 12:44

A moje razmišljanje ti je "kratko"?

No kakorkoli.
Malo teoretiziraš. Podkrepi z dejstvi (tudi dobrimi). Torej lastne izkušnje s cenami itd... Sidranje je povsod zastonj razen na Cro, kjer tudi to ni več povsod zastonj.
Dejstvo ali se pustiš jebati vaškim šerifom ali ne sploh žal ni več stvar izbire v lepih, varnih zalivih ali rivah. Tega v Grčiji ni. Torej primerjajmo med seboj primerljivo.

To kar je prilimal NT je rop in nič drugače.

Marina je stvar izbire in ni kaj dosti cenejša v Grčiji (cxa 40m za od 13 do 14m; oz 20eur v Patrasu).l res pa je da cro cen marin ne poznam najbolj.

Dokler boš plul le na CRO boš pač imel takšno mnenje. A ravno prijaznost je velika prednost Grkov.

Zelo napačno, subjektivno in rahlo vzvišeno je mišljenje, da jadramo v Grčijo, ker je ceneje.

Meni se pač zdi noro plačevati parking po taki ceni. Ves denar raje spičim v taverni.
Predvsem me pa nihče ne "jebe".

Kar me pa moti zadnje čase na Cro (kjer imam sicer barko čez leto in hodim za vikende) je očiten nacionalizem. Ustaški zanos je najbrž tudi povezan s Kolindo...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 13:03

AL nisem hotel provocirat. Oglasil sem se, ker so samo negativne izkušnnje lahko izkjučujoče do ostalih in zato govorim, da stvar ni črno bela, ampak vsaj siva, če ne barvita. Kakor si kdo naredi. Lahko imaš na Jadranu precej samoten teden, lahko pa greš v gužvo. Povsod pa najdeš šerife in verjamem (ne vem), da jih je zaenkrat v Grčiji manj, kot v CRO.
Moti me pa, da smo, v tvojim podobnih zapisih, bedaki tisti, ki dopustujemo na hrvaškem jadranu in potemtakem pametnjakoviči odplujete v Grčijo in nas ves čas prepričujete v to edino resnico. Ker do dol in nazaj porabiš tistih mojih 500€, ki jih jaz zapravim v marinah ali privezih, si naj vsak misli svoje.
Vprašanje Grčija ali Hrvaška sploh ni point ampak je, vsaj zame, vprašanje ali sem v dveh urah na barki in se odpeljem čez Kvarner do kamorkoli mi paše. Redki imate razkošje časa, da ste na barki dva meseca skupaj, tako da nas ne prepričevat, da je to fajn, ker ni opcija, za večino nas :wink:
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » To Jun 23, 2015 13:09

Marchi napisal/-a:AL nisem hotel provocirat. Oglasil sem se, ker so samo negativne izkušnnje lahko izkjučujoče do ostalih in zato govorim, da stvar ni črno bela, ampak vsaj siva, če ne barvita. Kakor si kdo naredi. Lahko imaš na Jadranu precej samoten teden, lahko pa greš v gužvo. Povsod pa najdeš šerife in verjamem (ne vem), da jih je zaenkrat v Grčiji manj, kot v CRO.
Moti me pa, da smo, v tvojim podobnih zapisih, bedaki tisti, ki dopustujemo na hrvaškem jadranu in potemtakem pametnjakoviči odplujete v Grčijo in nas ves čas prepričujete v to edino resnico. Ker do dol in nazaj porabiš tistih mojih 500€, ki jih jaz zapravim v marinah ali privezih, si naj vsak misli svoje.
Vprašanje Grčija ali Hrvaška sploh ni point ampak je, vsaj zame, vprašanje ali sem v dveh urah na barki in se odpeljem čez Kvarner do kamorkoli mi paše. Redki imate razkošje časa, da ste na barki dva meseca skupaj, tako da nas ne prepričevat, da je to fajn, ker ni opcija, za večino nas :wink:

saj na to bližino hrvatje računajo.........nič se bat vse imajo naštudirano.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 13:29

ELAN666 napisal/-a:saj na to bližino hrvatje računajo.........nič se bat vse imajo naštudirano.

Zgleda so hrvati odkrili novo formulo neokapitalizma, bližina potrošnika. Edini, prvi na svetu. :lol:

Z veseljem jadram po Jadranu :wink: Plačam bojo Neviu, pa Stipetu pa še komu, ki je prijazen in ima urejene priveze in lepo okolico. Pa Janeza obiščem na Žutu pa Edija in Mirota na Kornatih pri Andriji in druge "ljudine", jih je kar nekaj. Včasih mi zadiši sveži kruh, ki ga pipelje starček z vnukom v batani na sidrišče in z veseljem zapravim neverjetnih 10kn, ker ta starček nima vile in letalonsilke ampak maržo nižjo od vsakega kapitalista ;) Pa še fotko stisnem, ker bo grela v zimskih dneh :wink:
Živelo morjeplovstvo, kjerkoli! Še mal pa odrinemo.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 23, 2015 13:31

To da si začutil, da si bedak je najbrž zato, ker vidiš, da so samo na Cro tako nore cene in to plačuješ.
Jaz nikogar ne okličem za bedaka. Še enkrat- barko imam na Cro bazirano.

Sam si razvil teorijo Grčija vs Cro.
Prednosti Cro so nam vsem znane (bližina od doma, lep akvatorij- lepši kot Jonsko morje btw. preberi moje zapise tukaj in videl boš, da ne hvalim Grčije v nedogled).

Prednosti Grčije delimo tukaj z vami tisti, ki tam jadramo. In meni je popolnoma vseeno koliko ti zapraviš in koliko časa imaš oz. nimaš.
Jaz le pišem o dejstvih zato, da ne bo vsak, ki ima škaf, veselo odprl denarnico lokalnemu nacionallistu, ker je skočil za eno uro na kavo na rivi.
Torej povem, da ni povsod tako, kot je na Cro. To je moj point.
Ljudje tega ne vedo, ker je edina izkušnja od malega- CRO.

Sicer ne vem kje ti vidiš 500 eur za gor in dol ampak, če je že tako, kot ti praviš dam raje denar za to in jadram/krmarim na odprtem, kot pa da gledam sosedov drek na boji in to še plačam...
Torej so to osebne preference in zopet to ni za primerjati.

Tisti, ki me poznajo vedno, da je moj tošel odprt, kot od Texa babe v navtika&bejbe. In za to še enkrat: v Grčijo ne hodimo šparat ampak zapravljat. Ampak dejstvno je, da jaz plačam kilo divjaka brancina pod 20eur, ti pa bojo 25 in gojeno orado ...ne vem. .. nekaj že a ne?

Bilo bi dobro, da pišeš o stvareh, ki jih poznaš.

Mimogrede: vez na rivi na Visu je za mojo barko 82 eur, če se ne motim. Če je to normalno... ne vem...

Vsi ki jadramo na CRO se moramo sprijazniti, da je CRO pač charter poligon in vse oscilira na to populacijo. Lastniki bark smo kolateralna škoda.
Žal mi je samo toliko, da imam vedno manj prostora na barki, kjer se lahko svobodno (brez da plačam) sidram. Barka mi pa ravno to predstavlja- svobodo.
Res pa je, da ni povsod toliko in tudi lani sem pregural cel Jadran navzgor brez plačevanja veza in sem imel krasno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov