Motor iz Italije
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Motor iz Italije
Lep pozdrav,
zanimam se za nakup motorja iz Italije, čoln imam registriran na Hrvaškem. Za vpis motorja so mi na kapetaniji rekli, da rabim kupoprodajno in potrdilo o izpisu ali račun (če kupim od pravne osebe), pa me zanima kako je v primeru Italijanov (fizičnih oseb), ki čolnov nimajo registriranih, kaj potrebujem da bi motor lahko vpisal?
zanimam se za nakup motorja iz Italije, čoln imam registriran na Hrvaškem. Za vpis motorja so mi na kapetaniji rekli, da rabim kupoprodajno in potrdilo o izpisu ali račun (če kupim od pravne osebe), pa me zanima kako je v primeru Italijanov (fizičnih oseb), ki čolnov nimajo registriranih, kaj potrebujem da bi motor lahko vpisal?
Kupil sem 4t Mercurry, ki ga je prejšnji lastnik pripeljal v SLO iz Italije na čolnu, vendar pri nas ni bil nikoli vpisan, saj ga je dal dol in na čoln dal drug motor peeden je zadevo registriral pri nas. Ko sem poslal kupoprodajno z potrdilom o zavarovanju in kopijo osebne v Piran, so me obvestili, da jim je potrebno dostavit tudi potrdilo o izbrisu, saj brez tega ne morejo vpisat motorja. Moram pa povedat da za spremebo je bil dečko zeloooooo vljuden in prijazen in da se je uredilo vse v zelo kratkem času.
A se je uredilo ali se ni?
Italijani plovil <10m nimajo vpisanih v register, zato pri nas zadošča kopija zavarovalne police, iz katere je razvidno, da je bil motor že v uporabi. Potrebuješ pa poleg tega in kupoprodajne še tovarniško listino motorja, ki jo dobi kupec zraven z novim motorjem. Če tega nimaš, jo na podlagi tovarniške številke poskušaj pridobiti pri proizvajalcu oziroma zastopniku.
Italijani plovil <10m nimajo vpisanih v register, zato pri nas zadošča kopija zavarovalne police, iz katere je razvidno, da je bil motor že v uporabi. Potrebuješ pa poleg tega in kupoprodajne še tovarniško listino motorja, ki jo dobi kupec zraven z novim motorjem. Če tega nimaš, jo na podlagi tovarniške številke poskušaj pridobiti pri proizvajalcu oziroma zastopniku.
Mogoce sem se tudi jaz narobe izrazu in jim dal premalo podatkov in napacne. Moram se enkrat poklicat na drugo kapitanijo, da jih ne razdrazim prevec.
Pravno formalno mora ustrezat. 1.lastnistvo razvidno od prvega lastnika naprej, 2. Izjava o skladnosti motorja, emisije, davki odvedeni in to je po moje vse kar rabijo, librete pa ne more imet, ce ni bil vpisani.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost