Certifikat o skladnosti po izdelavi

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

matejofski
Viceadmiral

Certifikat o skladnosti po izdelavi

OdgovorNapisal/-a matejofski » To Jan 31, 2017 11:27

Zdravo,

kupili smo samogradnjo, ki jo dokončujemo in za registracijo so na kapitaniji rekli, da zraven ostalega rabimo certifikat o skladnosti po izdelavi plovila. Ali je to potrebno za vsako samogradnjo? Pozna kdo koga, ki to ureja oz. kakršnekoli informacije v zvezi s tem so zelo dobrodošle :)

Hvala, LP.
Matej
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Jan 31, 2017 12:00

kotanktiraj germanischer lloyd slovenija d.o.o,gospod Jože Starešinić
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Jan 31, 2017 12:55

Pa je kdo kdaj detajlno pregledal standarde?

Izjave o lastnostih (o skladnosti jih ni več, že kar nekaj let!) potrebujejo proizvodi, ki so izdelani kot celota.
Za vse proizvode, ki jih nekdo sestavi sam, potrebuješ certifikate in izjave o lastnostih, ter nek projekt. Sedaj pa še nekoga, ki je pooblaščen za kontrolo gradnje (tu pa ladjedelništvi ne bi vedel, kdo je to??). Certificiran zavod lahko nato na koncu izda potrdilo (tu mi bo tudi manjkalo, ker je v mojem fohu to uporabno dovoljenje).

Skratka, velikokrat tudi tisti, ki zahtevajo dokumentacijo in furajo visokozveneče nazive, nimajo pojma o standardizaciji, ki je osnova za vse njihove zahteve.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Jan 31, 2017 13:00

Roberth1 napisal/-a: Certificiran zavod lahko nato na koncu izda potrdilo (tu mi bo tudi manjkalo, ker je v mojem fohu to uporabno dovoljenje).

A si tudi ti gradbinc??? :o

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta