Spanje na čolnu/plažah

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

tris00
Praporščak
Kraj: Po svetu

Spanje na čolnu/plažah

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 15:18

Letos sem dobil eno tako pustolovko idejo da bi šela (sva dva) malo po otokih rab, cres krk... in bi spala pod milim nebom.
Štos je v tem da bi šela z malo večjim gumenjakom 6m+ (ni še odločen) in pač gor nimaš kabine, kar pomeni da bi spala na čolnu ali pa pač šotor. Šlo bi pa za take zalivčke ko pač se hodi tja z čolnom, da si bolj na samem.

Pa me zdej zanima kaki so kaj zakoni na hrvaškem glede tega.
Nekaj sem bral o nekih vinjetah pa da lahko to delaš samo na čolnih z kabino, pa da so kar visoke kazni, sam je blo kar stara objava.
Sem pa slišal da sta dva šla tudi z 5m gumico pa sta gor spala brez kakih problemov.

Če mogoče kdo ve kaj je na tem a se lahko to sploh dela, še posebaj šotor na plaži.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Spanje na čolnu/plažah

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Feb 09, 2017 15:28

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:55, skupaj popravljeno 1 krat.
tris00
Praporščak

Re: Spanje na čolnu/plažah

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 15:30

H2O napisal/-a:
tris00 napisal/-a:Če mogoče kdo ve kaj je na tem a se lahko to sploh dela, še posebaj šotor na plaži.

Ne sme se. Če vaju dobijo, bosta plačala kazen, v najboljšem primeru vama bodo pa težili.

A to misliš za šotor, al za use skupaj tut na čolnu?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Feb 09, 2017 15:35

:D to sem jaz počel pred leti ko sem z malo jadrnico 4,50m prejadral cel jadran in vsako noč nekje postavil šotor, seveda tako, da nisem bil preveč viden. Ni dovoljeno tako kampirat kjerkoli, ampak se da, pa tudi lepo je blo. 8) :D
tris00
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 15:41

alesjo napisal/-a::D to sem jaz počel pred leti ko sem z malo jadrnico 4,50m prejadral cel jadran in vsako noč nekje postavil šotor, seveda tako, da nisem bil preveč viden. Ni dovoljeno tako kampirat kjerkoli, ampak se da, pa tudi lepo je blo. 8) :D

A če pa sipš na čolnu pa lahko al je tut tu kaj določen da mora imet kabino al kaj takega?
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Feb 09, 2017 15:46

V šotoru je divje kampiranje, na čolnu je dovoljeno, kupiti pa moraš vinjeto za nočenje na barki. Če ti jo prodajo za čoln brez kabine nevem.....jaz vsake toliko prespim na manjšem čolnu z kabino, pa me še nikoli nihče ni vprašal za vinjeto (se mi ne zdi logično, da bi 2x plačeval turistično takso, ker sem prijavljen v apartmaju......morda bom kdaj zvedel koliko tako razmišljanje košta :roll:
Aja, pa kakšno cerado za pokrit čoln vzemita, ker zna bit rosa (jaz sem prvič vzel kar zimsko cerado od čolna in prek biminija pokril...)
mirno morje
tris00
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 15:55

Roman 1 napisal/-a:V šotoru je divje kampiranje, na čolnu je dovoljeno, kupiti pa moraš vinjeto za nočenje na barki. Če ti jo prodajo za čoln brez kabine nevem.....jaz vsake toliko prespim na manjšem čolnu z kabino, pa me še nikoli nihče ni vprašal za vinjeto (se mi ne zdi logično, da bi 2x plačeval turistično takso, ker sem prijavljen v apartmaju......morda bom kdaj zvedel koliko tako razmišljanje košta :roll:
Aja, pa kakšno cerado za pokrit čoln vzemita, ker zna bit rosa (jaz sem prvič vzel kar zimsko cerado od čolna in prek biminija pokril...)

Ja ta vinjeta se meni zdi tudi nelogična ker vsako leto plačam pavšal za sezono...zakaj bi potem 2x plačeval turistično takso, razen če ta vinjeta vključuje ša kako drugo takso.

Za cerado sem itak gruntal da bi kar tko da povežeš bimini z cerado pa na premec pa maš luštno strehco. Od zadaj pa bi mogoče tut zapru.

Sej spanje na plaži bi blo sam v primeru da bi blo morje malo bolj razburkano pa se nebi dalo spat na čolnu.
tris00
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 15:55

Roman 1 napisal/-a:V šotoru je divje kampiranje, na čolnu je dovoljeno, kupiti pa moraš vinjeto za nočenje na barki. Če ti jo prodajo za čoln brez kabine nevem.....jaz vsake toliko prespim na manjšem čolnu z kabino, pa me še nikoli nihče ni vprašal za vinjeto (se mi ne zdi logično, da bi 2x plačeval turistično takso, ker sem prijavljen v apartmaju......morda bom kdaj zvedel koliko tako razmišljanje košta :roll:

Ja ta vinjeta se meni zdi tudi nelogična ker vsako leto plačam pavšal za sezono...zakaj bi potem 2x plačeval turistično takso, razen če ta vinjeta vključuje ša kako drugo takso.

Za cerado sem itak gruntal da bi kar tko da povežeš bimini z cerado pa na premec pa maš luštno strehco. Od zadaj pa bi mogoče tut zapru.

Sej spanje na plaži bi blo sam v primeru da bi blo morje malo bolj razburkano pa se nebi dalo spat na čolnu.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Feb 09, 2017 16:16

:) nič komplicirat, spi, kjer se ti zdi primerno in uživaj kar se da, pa k..c gleda še zakone kaj lahko in kaj ne, le enkrat se živi :wink:
tris00
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 17:00

alesjo napisal/-a::) nič komplicirat, spi, kjer se ti zdi primerno in uživaj kar se da, pa k..c gleda še zakone kaj lahko in kaj ne, le enkrat se živi :wink:

hahah maš po en stran prou.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 09, 2017 17:55

Ma, ja...enkrat se živi, res je!
Tega se drži, le izpostavljat se res ni treba...prej si oglej kak zaprt zaliv, tik pred nočjo dobro sidraj, pokrij čoln, whiskey, pir čez poplakn dauš laži spal...

zna bit težava v sezoni... vse polno čolnarjev okoli...predsezona ali posezona, to bi bolj priporočal...če seveda znese takrat...če pa ne, pa nič...pozoren bodi kolko je tebi podobnih, da se neb v istem zalivu drenal 8)
tris00
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 18:08

hvala za nasvete mogoč potem takrat objavim kaka je bla dogodivščina
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Feb 09, 2017 18:11

tris00 napisal/-a:hvala za nasvete mogoč potem takrat objavim kaka je bla dogodivščina

:D OBVEZNO, da ne pozabiš :!:
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Feb 09, 2017 20:20

Še moje izkušnje z vinjeto. Imeli smo fisherman 6m s cerado iz tyvek folije. V mestu Krk so mi enkrat prodali turistično takso za "nočenje na brodici". V Orebiču je luški kapetan razložil, da so me v Krku nategnili s tisto takso in da v pravilniku lepo piše da se plača taksa za barko z VGRAJENIMI ležišči. Če tega čoln nima, takse ne plačaš. Ko sem še malo težil, kaj če si policaji to razlagajo drugače, je na list napisal svojo številko in rekel naj ga v tem primeru pokličem. Potem pa bodi pameten :D
Smo pa velikokrat prenočevali v zalivih na sidru (ti nobeden nič ne more), nikoli pa na obali (te lahko oskubijo za kampiranje na črno)
Praporščak

OdgovorNapisal/-a tris00 » Če Feb 09, 2017 20:32

Kolko pa drugače stane taka vinjeta? Verjetno odvisno od tega kako barko imaš?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost