sem nov tu na forumu, tudi še relativno mlad (30 let) ampak že od nekdaj sanjam, da bom nekoč postal tudi sam morjeplovec. Trenutno je windsurfanje maximalno kamor sežejo moje finance in čas, za zrela leta pa sanjam o trimaranu ker ima kar nekaj prednosti proti jadrnicam, edina slabost je pomanjkanje notranjega prostora in nosilnosti. In tukaj se mi zaplete.
Želim, da je trimaran "trailerable" oz drugače povedano, da ga lahko po koncu sezone odpeljem domov oz. da grem lahko z njim na katerikoli konec Evrope in ga tam spustim v vodo. Primer takega trimarana ima Dragonfly in sicer njihova 28ka je maks pri njih. Največji "trailerable" trimaran, ki sem ga zasledil pa je Farrier F32a, ki spada znotraj vseh okvirov za prevoz (njegova zložena širina je 2,5m). Obstaja pa še Farrier F32ax verzija (x=extra size), ki je širši in ima posledično več prostornosti in nosilnosti. Je pa širok 2,9m in tukaj me zanima kako je s prevozom kadar plovilo presega max širino (teža ni problematična saj ni balasta, tehta cca 1300-1600kg).
Vem da bi v tem primeru potreboval dovoljenja zato sprašujem tiste, ki imajo izkušnje kako v praksi poteka tak izredni prevoz širšega plovila.
Če ni preveč komplikacij bi v takem primeru raje sanjal
Hvala za vse informacije.