Sveta Katarina Ankaran nezakonito zaračunavanje spusta navoz

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
FURS
Desetnik
Kraj: Ljubljana

Sveta Katarina Ankaran nezakonito zaračunavanje spusta navoz

OdgovorNapisal/-a FURS » Po Mar 27, 2017 16:09

To da je v Sveti Katarini navoz za spuščanje čolna v morje, to verjetno vsi veste.
Kdor je uporabljal spust mu je bilo verjetno rečeno, da mora plačati članarino ribiškem društvu.

Ker so se pojavile špekulacije, da osebe ki zahtevajo plačilo članarine nimajo nobene povezave s spustom sem zadevo preveril.

V Sveti Katarini sem srečal Aljošo upravitelja komunalnih privezov (ki skrbi za občinske priveze) in predsednika sruštva ki običajno zahteva plačilo članarine za uporabo spusta.

Pristopil sem do njiju in vprašal jasno oba, čigav je spust.
Aljoša je rekel da je spust občinski.
Vprašal sem Aljošo komu jaz moram plačati, da lahko zapeljem čoln v vodo in Aljoša je jasno odgovoril DA NOBENEMU NE RABIM NIČ PLAČATI.
Pogledal sem predsednika društva ki pobira denar za spust in ga vprašal, čuj zakaj ti pobiraš potem denar za spust ?
Na kar mi je možakar odgovoril, da so oni popravljali in vzdževali spust.
Razložil sem mu, da tudi jaz pometem občasno ulico pred mojo hišo pa nimam pravice pešcem zaračunati da hodijo po ulici.
Vprašal sem predsednika ribiškega društva ali ga je kdo prosil, da popravi spust in je odgovoril da ga ni.
In je dal glavo dol in šel v svoj kontejner.

Čez čas sem se pozanimal in zvedel, da oni imajo v najemu le prostor kjer se nahaja kontejner in so zelo pokvarjeni in pohlepni za denar ter računajo pod prevaro za spust ki je na parceli s katero oni nimajo nebene zveze sploh.

Prekelta banda lopovska. Če še komu želi zaračunat uporabo spusta v vodo pokličete Aljošo 051 247 544 in policijo.
:evil: :evil: :evil: :evil: :!:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Sveta Katarina Ankaran nezakonito zaračunavanje spusta n

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Mar 27, 2017 16:22

FURS napisal/-a:Prekelta banda lopovska.

"Lopovska banda" v Sveti Katarini računa za letno članarino (ki vključuje neomejeno število spustov in dvigov po rampi) manj, kot marine za en sam spust in dvig. Ampak nekaterim je očitno še to preveč in iščejo dlako v jajcu :roll:
Uporabniški avatar
FURS
Desetnik

OdgovorNapisal/-a FURS » Po Mar 27, 2017 16:46

Lej, če ti 40€ ni dosti, dat nekomu po nepotrebnem, lahko jih daš meni, pa dobiš od menee dovoljenje da lahko hodiš po Dunajski cesti. :)

Ni problem plačat 40€, problem je da to nek lopov pobira in se zapija s tem denarjem k nima veze s spustom in ta denar ni vložil v spust. Če bi s tem denarjem gospodarno razpolagali, kupili visokotlačni čistilec kot ga imajo v koprski marini ali kupili viličar za dviganje plovil ali kamion s hiabom in križem, mogoče ma oni so ves denar porabili za alkohol, pa sej so vsakič nažgani ko pridem v Sceto katarino, pobirjoa denar vse pa zgleda kot pred tridesetimi leti. Članov pa imajo okog 500.

To ribiško društvo je tako kot uni romuni ki pobirajo denar po hišah za lačne otroke otroci pa vozijo mercedesa.

Drugače pa ni res, da lahko neomejeno spuščaš barko. Jaz sem več krat spuščal barko v vodo v enem mesecu, ker smo menjavali propeler in se je šerif našel in mi grenil dan, koliko krat sem že uporabil spust, da to je omejeno samo enkat na leto.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Mar 27, 2017 16:53

Takšni kot ti se na Hrvaškem kregajo s koncesionarji, da jim nimajo pravice računat priveza na bojah in rivah in mečejo slabo luč na vse Slovence. Potem se pa čudijo, zakaj Hrvati ne marajo Slovencev in Primorci "žabarjev^ :roll:
Uporabniški avatar
FURS
Desetnik

OdgovorNapisal/-a FURS » Po Mar 27, 2017 16:57

Primorci nas imajo radi. Kadar koli v katero koli pisarno pridem vedno dobim posrežen pršut. Verjetno je le strahospoštovanje ampak vseeno ugaja :)

Ne bom se spušal v Hrvaške boje, ne poznam situacije.
Uporabniški avatar
borh
Viceadmiral
Kraj: PO

OdgovorNapisal/-a borh » Po Mar 27, 2017 17:20

Sam pa rade volje plačam omenjeno članarino vsako leto ne glede čigava je rampa in zemljišče.Fantje iz društva jo redno vzdržujejo in samo bog ve kako bi bilo če bi čakali uradnega lastnika kadar so potrebna popravila.Omenjenemu gospodu pa rajši prinesem hladen pir in z njim podebatiram,kot da mu serjem po glavi z vprašanji o njegovih pravicah.Če te moti plačevanje pojdi v marine in plačuj kot ti je napisal H2o.Pa brez zamere to je samo moje osebno mnenje.
brane1
Kapitan korvete
Kraj: okolica Kopra

OdgovorNapisal/-a brane1 » Po Mar 27, 2017 17:36

jaz rade volje plačam članarino. za to dobim pranje barke če ni gužve, parkplac za avto in prkolico, urejeno drčo, vedno prijazno besedo in vsako leto piknik. če je kje na slovenski obali boljše in ceneje... kljub zakonom....lepo prosim. za en spust pa tudi ne komplicirajo s članarino. lepa beseda vedno lepo mesto najde.
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » To Mar 28, 2017 00:06

Kot prvo, to je Pomorsko društvo in ne ribiško. Imajo pa v društvu tudi ribiško sekcijo. Zame je samo piknik vreden te članarine. Ne vem kaj te muči, ali si kaj takega skadil ali kaj drugega, samo večina pomorcev ima s tem društvom samo pozitivne izkušnje. Lahko pa greš na druge plačljive rampe in ne boš več obremenjen z Pomorskim društvom. Bom nehal, ker takih ljudi res ne morem razumet.
Ljubitelj narave
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Mar 28, 2017 08:22

Pa dobr fantje. Kaj se zdej spravljate na modela.
Podal je korektno in preverjeno informacijo. Zame pride v poštev ta rampa mogoče enkrat na let. Ali naj zato postanem član, kar v resnici sploh ni potrebno. Še več, kot kaže zaračunavajo nezakonito oz. brez neke pravne podlage. Iz tega sledi, da zagovarjate falote.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Mar 28, 2017 09:16

Dimen napisal/-a:Podal je korektno in preverjeno informacijo.

Zmerjanje s prekleto bando lopovsko je zate korektno?
darkos
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a darkos » To Mar 28, 2017 11:21

Z enakimi očitki se srečujemo člani Brodarskega društva Ranca Ptuj. Občina kasira spustnino, vsa infrastruktura, pitna voda in elektrika pa je naša, za kar ne dobimo ničesar in smo vse zgradili z prostovoljnim delom. Ko takšnega nejevoljneža povabiš v društvo takoj vpraša kaj vse bo takoj dobil za 30€. Brez takšnih društev marsikje ne bi bilo ničesar!
minek
Kapitan fregate
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a minek » To Mar 28, 2017 13:02

Bi se kajakaši tudi morali včlaniti, ker zgleda, da so zdaj preseljeni na splav na koncu lesenega pomola? :-)
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » To Mar 28, 2017 23:03

Pisalo se je leto 2009. Naneslo je, da grem na letovanje na našo obalo. Letovali smo v okolici Ankarana in želel sem spustiti čoln v morje na drči v Sv. Katarini. Enkrat notri, enkrat ven. Rečem človeku, da dam za gajbo hladnega grenkega in roka. Ne, 40€, letna članarina:roll:. Pa sem mu odvrnil, da ne želim biti član društva. Je še naprej vztrajal. In sem se znašel po svoje. Gajba hladnega grenkega je šla po mojem grlu, pa še 40€ mi je ostalo. 10 dni plovbe pa smo si tudi privoščili.
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Mar 29, 2017 09:13

H2O napisal/-a:
Dimen napisal/-a:Podal je korektno in preverjeno informacijo.

Zmerjanje s prekleto bando lopovsko je zate korektno?

Ni korektno.
Je pa nekaj na tem. Tudi pisanje Wisdom-a to potrjuje. Očitno je, da računajo in si prisvajajo rampo brez pravne podlage.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Mar 29, 2017 09:15

Dimen napisal/-a:Tudi pisanje Wisdom-a to potrjuje.

Kaj potrjuje? Da je človek pač vztrajal na pravilih društva in se ni prodal za gajbo piva? A to se ti zdi nekorektno?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost