Kdor je uporabljal spust mu je bilo verjetno rečeno, da mora plačati članarino ribiškem društvu.
Ker so se pojavile špekulacije, da osebe ki zahtevajo plačilo članarine nimajo nobene povezave s spustom sem zadevo preveril.
V Sveti Katarini sem srečal Aljošo upravitelja komunalnih privezov (ki skrbi za občinske priveze) in predsednika sruštva ki običajno zahteva plačilo članarine za uporabo spusta.
Pristopil sem do njiju in vprašal jasno oba, čigav je spust.
Aljoša je rekel da je spust občinski.
Vprašal sem Aljošo komu jaz moram plačati, da lahko zapeljem čoln v vodo in Aljoša je jasno odgovoril DA NOBENEMU NE RABIM NIČ PLAČATI.
Pogledal sem predsednika društva ki pobira denar za spust in ga vprašal, čuj zakaj ti pobiraš potem denar za spust ?
Na kar mi je možakar odgovoril, da so oni popravljali in vzdževali spust.
Razložil sem mu, da tudi jaz pometem občasno ulico pred mojo hišo pa nimam pravice pešcem zaračunati da hodijo po ulici.
Vprašal sem predsednika ribiškega društva ali ga je kdo prosil, da popravi spust in je odgovoril da ga ni.
In je dal glavo dol in šel v svoj kontejner.
Čez čas sem se pozanimal in zvedel, da oni imajo v najemu le prostor kjer se nahaja kontejner in so zelo pokvarjeni in pohlepni za denar ter računajo pod prevaro za spust ki je na parceli s katero oni nimajo nebene zveze sploh.
Prekelta banda lopovska. Če še komu želi zaračunat uporabo spusta v vodo pokličete Aljošo 051 247 544 in policijo.