Pozdrav,
Mi lahko kdo svetuje.
Gumon 380 in motor 10 KS.
Zavaroval bi ga rad pri Allinz. Mi pa agentka pravi, da zavarovanja za Hrvaško morje sploh ne potrebujem, ker ima motor manj kot 15kW.
Kako potem plačam "vinjeto" na hrvaški kapetaniji?
Pa ne me kregata če je to že kje napisano.
P
plačilo naknade
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Bom še enkrat napisal, čeprav sem v eni temi že.
Obvezno zavarovanje plovil na hrvaškem se razlikuje od slovenskega.
Slovensko zavarovanje ti vključuje odgovornost upravljalca plovila za povzročene nematerijalne škode (telesne poškodbe) tretjim osebam, ravno tako tudi potnikom na plovilu.
Hrvaško (obavezno) v osnovi ki je obvezna krije samo telesne poškodbe povzročene drugim. Če so zajeti tudi potniki na plovilu ne vem, bi moral prebrati pogoje.
V nadgradno "obaveznega" pa lahko vključiš tudi "dobrovoljno" ki krije tudi materialno škodo povzročeno drugim.
Obvezno zavarovanje plovil na hrvaškem se razlikuje od slovenskega.
Slovensko zavarovanje ti vključuje odgovornost upravljalca plovila za povzročene nematerijalne škode (telesne poškodbe) tretjim osebam, ravno tako tudi potnikom na plovilu.
Hrvaško (obavezno) v osnovi ki je obvezna krije samo telesne poškodbe povzročene drugim. Če so zajeti tudi potniki na plovilu ne vem, bi moral prebrati pogoje.
V nadgradno "obaveznega" pa lahko vključiš tudi "dobrovoljno" ki krije tudi materialno škodo povzročeno drugim.
jandrej napisal/-a:Slovensko zavarovanje ti vključuje odgovornost upravljalca plovila za povzročene nematerijalne škode (telesne poškodbe) tretjim osebam, ravno tako tudi potnikom na plovilu.
Običajno tudi za povzročene materialne škode na opremi in plovilih tretjih oseb, kar pa Hrvaška "obavezna" ne vključujejo, zato imajo tudi nižjo ceno
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost