Pozor, vsi Slovenci po nova dovoljenja za upravljanje čolna
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Pozor, vsi Slovenci po nova dovoljenja za upravljanje čolna
Slučajno sem opazil ta kar dolg članek... sicer je iz 2016 (mogoče je bil že celo tu objavljen) .. gre pa za nova potrdila za upravljanje čolnov in še nekaj razlage kako "naši" po načelu vzajemnosti kontrolirajo Italijane brez izpitov za čolne, nekaj statistike in nekaj o pravilih pri nas in v RH. Zanimivo.. kogar zanima... http://siol.net/avtomoto/zgodbe/pozor-v ... lna-421863
-
Daki
...bil vceraj na kapitaniji v izoli, ker sem delal prepis plovila in hkrati še povprašal glede dovoljenj....sploh še ni bil sprejet niti zakon, tako da če bo sprejet letos se predvideva, da bo stopil v veljavo s sezono 2018, s tem, da bomo imeli lastniki starih dovoljenj sigurno še neko vmesno obdobje, po besedah uradne osebe je to ponavadi 3-5 let....tako, da se ne bo še mudilo 
s
sem ga naredil v hrvatiji.........vidim da je bla to ok poteza 
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tuda jaz z Hrvaškim, 6 let nazaj sem moral še delat izpit za VHF postajo, na kapetaniji v Šibeniku,tako,da sem dobil novo dovoljenje, vse uradno, brez žepnine.Nisem pa še zasledil ali se lahko vozim tudi po naših vodah.Nekaj časa to ni bilo dovoljeno, sedaj ko pa je EU pa nevem JA ali NE.
mašinfirer
Jaz mislim da je prav da italijani lahko vozijo coln brez izpita do 40km.
Lahko vozijo tudi motor do 125 z b kategorijo.
Lahko delas kar ti pase pri njih.
Samo pri nas sama neka pravila...sami neki izpiti...samo placaj placaj in nikoli konca. Ce ne razmisljas ravno isto kot tisti sluznji iz severne slovenije ki dobesedno lizejo rit nemcem si takoj ovira
Lahko vozijo tudi motor do 125 z b kategorijo.
Lahko delas kar ti pase pri njih.
Samo pri nas sama neka pravila...sami neki izpiti...samo placaj placaj in nikoli konca. Ce ne razmisljas ravno isto kot tisti sluznji iz severne slovenije ki dobesedno lizejo rit nemcem si takoj ovira
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Kdo naj pride???NOVI FOSIL napisal/-a::D
Tak pač mamo. Zadnji čas da kdo pride in naredi red v lepi naši.
Poln kufer imam ljudi, ki samo jamrajo, ne naredijo pa nič kot aktivni državljani.
Piši, zahtevaj odgovore in predlagaj. Lahko pa tudi zbereš krog podobno mislečih in greš na volitve. Če nimaš volje/časa/denarja/(vstavi po želji) se udeleži vseh volitev in pametno izberi.
Narod ima vedno točno take oblastnike, kot si jih zasluži!!!!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Ne pristajam na take teze! Tudi če so bom naredil vse, da čim večje število ljudi aktiviram da gredo na volitve. Nisem politik, ne kandidiram na nobenih volitvah (z izjemo 1x pred leti v svet KS, pa nisem bil izvoljen).
Izjemno me moti, da gre na volitve cca. 30-35% potem pa relativni zmagovalec dobi 10-15% glasov in sestavi vlado. To dejansko pomeni, da dobrih 10% volilcev lahko reče, da so "naši" zmagali. Normalno? Nikakor!
Najprej moramo VSI na volišča, pa se zares preštejmo. Naj tisti, ki uspe zbrati vsaj 40% podpore volilnega telesa tudi vlada. Na ta način bo vlada z dovolj velikim potencialom kompetentna. Sedanje igrice z nastavljanjem "novih obrazov" so vsaj za razumnega človeka čisto nategunstvo.
Skrajni čas je, da se nekomu da mandat za spremembe z dovolj široko podporo. Pa četudi postane potem politični mrtvec.
Sindikati, javna uprava in sodstvo so 3 teme z dovolj "materiala" za 4 leta.
Samo, ljubi bog, naj nas v gospodarstvu pustijo da delamo vsaj 1 njihov mandat po nespremenjenih pravilih.
Izjemno me moti, da gre na volitve cca. 30-35% potem pa relativni zmagovalec dobi 10-15% glasov in sestavi vlado. To dejansko pomeni, da dobrih 10% volilcev lahko reče, da so "naši" zmagali. Normalno? Nikakor!
Najprej moramo VSI na volišča, pa se zares preštejmo. Naj tisti, ki uspe zbrati vsaj 40% podpore volilnega telesa tudi vlada. Na ta način bo vlada z dovolj velikim potencialom kompetentna. Sedanje igrice z nastavljanjem "novih obrazov" so vsaj za razumnega človeka čisto nategunstvo.
Skrajni čas je, da se nekomu da mandat za spremembe z dovolj široko podporo. Pa četudi postane potem politični mrtvec.
Sindikati, javna uprava in sodstvo so 3 teme z dovolj "materiala" za 4 leta.
Samo, ljubi bog, naj nas v gospodarstvu pustijo da delamo vsaj 1 njihov mandat po nespremenjenih pravilih.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
sem javni uslužbenec in še nikoli nisem dobil navodil. v bistvu nisem nikoli volil tistih, za katere tisti iz "gospodarstva" menite, da ukazujejo JU in običajno tudi zmagajo.
novi fosil, tvoje razmišljanje o tem področju je žal pod nivojem, osnovnošolsko.....sicer pa rad preberem kar napišeš....samo politiko pusti.
novi fosil, tvoje razmišljanje o tem področju je žal pod nivojem, osnovnošolsko.....sicer pa rad preberem kar napišeš....samo politiko pusti.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 11:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov