Uničenje plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Uničenje plovila
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
Daki
Re: Uničenje plovila
Tega je očitno tako malo, da to nimamo zakonsko urejeno.
Drugače je pa tretja slika pred našo firmo
Drugače je pa tretja slika pred našo firmo
Moj odgovor bi bolje spadal v neko drugo temo
ampak najprej nekaj dejstev.
-Sprejeti na uničenje ti ga nobeden noče.
-Sam ga ne smeš uničiti, ker lahko odpadke predelujejo le tisti z okoljevarstvenim dovoljenjem za to. Pri nas je bil cel hudič, ko je možakar, ki izdeluje izdelke iz termoplastov kupil mlin, da bo mlel kar ostane pri brizganju in ponovno uporabil kot surovino, ampak, hop cefizelj, to je predelava odpadkov, za katero rabiš okoljevarstveno dovoljenje, pa soglasja sosedov itd.
Torej ti ostane le da poskusiš čoln popraviti. Odžagaš ga pol metra in vržeš v smeti. Če je preostanek še vedno razpokan, to nadaljuješ, dokler ga ne zmanjka.
Pa šalo na stran,
Če kdo to rabi, naj pokliče kakšnega izmed večjih, ki se ukvarjajo s poliestrom, npr. Regeneracija Lesce. Prav gotovo se jim kdaj kaj narobe strdi in morajo to nekomu (pro)dati. Mogoče bodo povedali kaj uporabnega.
ampak najprej nekaj dejstev.
-Sprejeti na uničenje ti ga nobeden noče.
-Sam ga ne smeš uničiti, ker lahko odpadke predelujejo le tisti z okoljevarstvenim dovoljenjem za to. Pri nas je bil cel hudič, ko je možakar, ki izdeluje izdelke iz termoplastov kupil mlin, da bo mlel kar ostane pri brizganju in ponovno uporabil kot surovino, ampak, hop cefizelj, to je predelava odpadkov, za katero rabiš okoljevarstveno dovoljenje, pa soglasja sosedov itd.
Torej ti ostane le da poskusiš čoln popraviti. Odžagaš ga pol metra in vržeš v smeti. Če je preostanek še vedno razpokan, to nadaljuješ, dokler ga ne zmanjka.
Pa šalo na stran,
Če kdo to rabi, naj pokliče kakšnega izmed večjih, ki se ukvarjajo s poliestrom, npr. Regeneracija Lesce. Prav gotovo se jim kdaj kaj narobe strdi in morajo to nekomu (pro)dati. Mogoče bodo povedali kaj uporabnega.
motorni
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Da se nepotrebno ne ponavljam: Podobno pred nekaj leti na Hrvaškem - takrat mislim da se je končalo z zaprtjem odlične firme in končanjem njene proizvodnje.
Na tisti povezavi je pajer1 med vzroki dobro omenil birokrate, pa je problem po mojem še malo širši.
Celotna zamisel zakonov in njihovega izvajanja ima kup pomanjkljivosti. Ena največjih med njimi - po mojem - je, da pred sprejetjem in uveljavitvijo niso stestirani.
In ta problem je najbrž globalen.
Na tisti povezavi je pajer1 med vzroki dobro omenil birokrate, pa je problem po mojem še malo širši.
Celotna zamisel zakonov in njihovega izvajanja ima kup pomanjkljivosti. Ena največjih med njimi - po mojem - je, da pred sprejetjem in uveljavitvijo niso stestirani.
In ta problem je najbrž globalen.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
pokličeš bager z kleščami,ali gozdarski hiap in ga zdrobiš,nato na deponijo,najlažje je zaobiti birokracijo ker spremenil je ne boš,tablico prodaš posebej.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Pred dvema mesecema sva s kolegom razrezala 2000 litrsko poliestersko cisterno od kurilca, peljala na zbirni center odpadkov na Viču-Lj.Sprejeli brez problema, čeprav so bili kosi kar veliki.V tvojem primeru bi čoln zrezal na cca meterske kose in peljal na Vič.Probat ni greh.
mašinfirer
Če je čoln s prikolico jaz prevzamem brezplačno v predelavo oziroma razgradnjo...
Das Ist Valter
-
Daki
Pametno. Poceni do prikolice 
Daki napisal/-a:Pametno. Poceni do prikolice
Ja ali pa do čolna odvisno od poškodbe.
Poliester gre v predelavo...
Das Ist Valter
Samo, da se ne bo nekoč iskalo zadnjega lastnika, ki bo odgovarjal kje je končal čoln. 
Dokler se bodo 40 let stare pasare prodajale po 4000 eur še ne rabimo takšnega odpada.
Ena slika za 1000 besed.

Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost