Zdravo.
Zanima me samo, če bom čoln kupil v SLO in ga registriral na Hrvaškem, ali me bo bremenil pri ostalih socialnih transferjih, ala otroški dodatek, ali pri plačilu vrtca itd, skratka tam kjer se upošteva skupno premoženje.
Hvala,.
Čoln regstriran na HR, ali ga upošteva naša davčna..
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Čoln regstriran na HR, ali ga upošteva naša davčna..
Davek na vodna plovila se plača, če boš ostal lastnik plovila ... iz tega sklepam, da se računa v skupno premoženje. To je moje mnenje, se boš pa moral drugje prepričati.
Kdo pa davčni preda podatke o nakupu čolna? Tegovina menda ne, ali pač?
Aha berem zakon:
(1) Če plovilo izpolnjuje pogoje za vpis v evidenco plovil, vzpostavljeno na podlagi zakonov, ki urejajo plovbo po morju in celinskih vodah, a v tej evidenci ni vpisano, mora davčni zavezanec davčnemu uradu sporočiti podatke, ki se vodijo v davčni evidenci, prijaviti mora tudi vsako spremembo v povezavi s plovilom, zaradi katere se njegova davčna obveznost spremeni, in spremembe vseh drugih podatkov, ki se vodijo v davčni evidenci, če jih ni prej sporočil organu oziroma organizaciji, ki vodi evidenco plovil.
Torej tudi če ne registriram bi moral prijavit. Bo pa plovilo pod 5m. Bi ga vseeno prijavljal?
(1) Če plovilo izpolnjuje pogoje za vpis v evidenco plovil, vzpostavljeno na podlagi zakonov, ki urejajo plovbo po morju in celinskih vodah, a v tej evidenci ni vpisano, mora davčni zavezanec davčnemu uradu sporočiti podatke, ki se vodijo v davčni evidenci, prijaviti mora tudi vsako spremembo v povezavi s plovilom, zaradi katere se njegova davčna obveznost spremeni, in spremembe vseh drugih podatkov, ki se vodijo v davčni evidenci, če jih ni prej sporočil organu oziroma organizaciji, ki vodi evidenco plovil.
Torej tudi če ne registriram bi moral prijavit. Bo pa plovilo pod 5m. Bi ga vseeno prijavljal?
Ok spet berem dalje:
Davek od plovil se plačuje od plovil, ki so daljša od petih metrov in so vpisana v evidencah vzpostavljenih na podlagi zakonov, ki urejajo plovbo po morju in celinskih vodah (razen plovil v gradnji), od plovil, ki so daljša od petih metrov, katerih lastniki so rezidenti Republike Slovenije in izpolnjujejo tehnične pogoje za vpis v evidence plovil, vendar v njih niso vpisana ter od plovil, ki so daljša od petih metrov, katerih lastniki so rezidenti Republike Slovenije in izpolnjujejo tehnične pogoje za vpis v evidence plovil, vendar v njih niso vpisana, ker so registrirana v tujini.
Torej vseeno sklepam, da čolniča krajšega od 5m ne rabim prijavljat.
Davek od plovil se plačuje od plovil, ki so daljša od petih metrov in so vpisana v evidencah vzpostavljenih na podlagi zakonov, ki urejajo plovbo po morju in celinskih vodah (razen plovil v gradnji), od plovil, ki so daljša od petih metrov, katerih lastniki so rezidenti Republike Slovenije in izpolnjujejo tehnične pogoje za vpis v evidence plovil, vendar v njih niso vpisana ter od plovil, ki so daljša od petih metrov, katerih lastniki so rezidenti Republike Slovenije in izpolnjujejo tehnične pogoje za vpis v evidence plovil, vendar v njih niso vpisana, ker so registrirana v tujini.
Torej vseeno sklepam, da čolniča krajšega od 5m ne rabim prijavljat.
Eno je davek na plovila, drugo pa kaj upošteva socialna glede vrtca.
Meni čoln upoštevajo pri oceni premoženja, davka pa ne plačujem, ker je 4.98m.
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Eno je davek na plovila, drugo pa kaj upošteva socialna glede vrtca.
enako tudi meni, torej je tako...ko je sin dal vlogo za štipendijo, sem moral dopolnit s podatki o vrednosti čolna, kljub temu , da je 4,98 m...tudi avto moraš dat v vlogo, če je vreden več kot 8000 EUR, tako info sem jaz dobil...hvala bogu imam same stare gare, 10 in več let
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Še vedno mi ni jasno od kod jim podatki o premoženju (v tem primeru čolnu). Jih dobijo iz trgovine? Ker vrtci in socialni transferji jih jemljejo iz davčne.
Davka ne plačaš niti pri 5 metrskem plovilu ker se štejejo plovila daljša od 5m.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti