Prijava spusta čolna na luški kapitaniji

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

Prijava spusta čolna na luški kapitaniji

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Apr 27, 2009 15:54

Pred kratkim sem spustil čoln na drči v "Zlatorogu" v Palegrinu pri Umagu.
Domačin na vespi je ob spustu prišel do mene in me spraševal, če sem prijavil spust v luški kapetaniji v umagu, ker da bom lahko imel nevšečnosti, če tega ne naredim.
Čoln sem pripeljal prek meje na prikolici in imam letno vinjeto in vsa dovoljenja za plutje. Je res potrebno vsak spust prijavit kapetaniji, ali so dovolj vsa zahtevana dovoljenja?

LP PACEK
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Apr 27, 2009 16:13

.

Ja, je nekaj logike v tem, da naj bi kapetanija vedela koliko plovil ima v vodi.

Mož, ki te je opozoril ima prav.

Tako je to!

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Apr 27, 2009 16:36

torej je potrebno vsakič, ko splaviš čoln javljanje na lučki kapetaniji in opisati, kje nameravaš pluti in skozi katera morja, katerih lučkih kapetanij, kajti med plovbo sem prečkal vse kapetanije in izpostave do Pule? Mislil sem da vinjeta velja za celotno hrvaško morje, neglede kje se z čolnom nahajaš?
LP PACEK
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Apr 27, 2009 16:46

.. samo še nekaj, kar mi ni logično, ko sem bil na luški kapetaniji v Rabcu ali pa denimo v Slanem pri Dubrovniku, me ob izdaji vinjete ni noben od kapetanov luških kapetanij vprašal, kje bo čoln sidran oziroma v katerem ekvatoriju se bom z njim vozil........?
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Po Apr 27, 2009 18:20

Zanimivo, da te nič niso spraševal, kje boš sidran-vezan ali se nahajal. Mene naprimer so me vedno na Krku-baška, Zadru in na Ugljanu. Sigurno pa ne bom hodu na kapetanijo in jim govoru, kdaj bom dal čoln v vodo..........
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Apr 27, 2009 18:34

Ponavadi je izdaja vinjete s strani neke kapetanije tudi prijava, saj je nekako logično, da vinjeto nabaviš tam, kjer daš čoln v vodo. Če pa daš čoln v vodo drugje, pa verjetno prijaviš spust v tej kapetaniji, ne pa tudi kasnejše vplutje v ekvatorij neke druge kapetanije-to ne bi imelo smisla.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Apr 27, 2009 18:35

verjetno me niso spraševali, ker čoln ni bivalni ampak gumenjak.
Lani so mi v zalivu Raše pri Labinu naredili kontrolo policaji na morju in jih tudi ni zanimalo, ne kje sem sidran, ne kje sem spustil čoln v vodo, zato se mi zdi nenavadno, da bi moral javljati luški kapetaniji, kje se bom nahajal z čolnom, kajti če bi to počeli vsi lastniki čolnov, bi bila gneča na kapetanijah nepopisna......... . PACEK
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Apr 27, 2009 18:49

PACEK napisal/-a:verjetno me niso spraševali, ker čoln ni bivalni ampak gumenjak.
Lani so mi v zalivu Raše pri Labinu naredili kontrolo policaji na morju in jih tudi ni zanimalo, ne kje sem sidran, ne kje sem spustil čoln v vodo, zato se mi zdi nenavadno, da bi moral javljati luški kapetaniji, kje se bom nahajal z čolnom, kajti če bi to počeli vsi lastniki čolnov, bi bila gneča na kapetanijah nepopisna......... . PACEK

Preberi kar sem napisal zgoraj, mislim da nisi videl, ker sva tipkala istočasno. Meni se zdi tako logično.
Nazadnje spremenil Piki, dne Po Apr 27, 2009 20:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Apr 27, 2009 18:54

..ja piki, očitno sva pisala istočasno, moj odgovor je bil dan na sporočilo Doleta.

Lep dan na morju PACEK
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Apr 27, 2009 19:15

pajer1 napisal/-a:.

Ja, je nekaj logike v tem, da naj bi kapetanija vedela koliko plovil ima v vodi.

Tako je to!

LP

Pomoje pa možakar na Vespi ni imel drugega dela in je bil malo pameten. Res je logika, o približni oceni plovil v nacionalnih vodah, kot razmišlja Pajer1. Ampak kam bo pa kapetan vpisal ta podatek, če mu ga javiš !? Mogoče pod : Spodaj tri vodoravno ???
Saj sploh nimajo rubrike za to, kolikor vem. Imajo preveč dela s kontrolo števila vpisanih oseb na permitu.
Zamislite si, da je npr. Šved, ki kupi vinjeto za našo AC dolžan DARS-u zaupati podatke, kje bo vstopil na AC, kje izstopil itd. Ampak v HR pomorskih zakonih tako velikokrat ni nobene logike in je vse mogoče.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Apr 27, 2009 19:25

kr en napisal/-a:

Tako je to!

LP

Pomoje pa možakar na Vespi ni imel drugega dela in je bil malo pameten. Res je logika, o približni oceni plovil v nacionalnih vodah, kot razmišlja Pajer1. Ampak kam bo pa kapetan vpisal ta podatek, če mu ga javiš !? Mogoče pod : Spodaj tri vodoravno ???
Saj sploh nimajo rubrike za to, kolikor vem. Imajo preveč dela s kontrolo števila vpisanih oseb na permitu.
Zamislite si, da je npr. Šved, ki kupi vinjeto za našo AC dolžan DARS-u zaupati podatke, kje bo vstopil na AC, kje izstopil itd. Ampak v HR pomorskih zakonih tako velikokrat ni nobene logike in je vse mogoče.

Ja, čudno je to. Ampak jaz itak kupim vinjeto tam, kjer dam čoln v vodo. In me ne vprašajo kje se bom nahajal s plovilom, saj je verjetno logično, da bo stalni privez na njihovem območju. Drugače pa tudi mene zanima kam naj bi to napisali, zato pa se mi zdi logično, da ta podatek dobijo ob nabavi vinjete.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Apr 27, 2009 19:26

Pozdravljeni
mislim ,da pri vseh norijah hrvatov to le ni možno.Saj je veliko bark ki potujejo skozi akvatorij kapetanije ,se sidrajo ,pa tudi če gredo v marino ni potrebno prijave na kapetaniji.Pa tudi morjeplovci z čolni ,ki imajo letos še lansko veljavno vinjeto in gredo v drug kraj na dopust tega ne prijavljajo kapetaniji.Verjetno vedo koliko bark je na morju vstopilo v državo ali so v marinah,nikakor pa ne morejo vedeti za manjše čolne ,ki jih pripeljejo po cesti,jih dajo v vodo v avtokampih ali kjerkoli.
lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Apr 27, 2009 20:33

Piki napisal/-a:
kr en napisal/-a:

Tako je to!

LP

Ja, čudno je to. Ampak jaz itak kupim vinjeto tam, kjer dam čoln v vodo. In me ne vprašajo kje se bom nahajal s plovilom, saj je verjetno logično, da bo stalni privez na njihovem območju. Drugače pa tudi mene zanima kam naj bi to napisali, zato pa se mi zdi logično, da ta podatek dobijo ob nabavi vinjete.

V mojem primeru ne. Npr. lanska vinjeta ( s katero plujem še letos po Istri do 10.7.) je bila kupljena v južni dalmaciji-Makarska riviera. Ne vem kaj lahko pomeni podatek iz 10.7.2008 zapisan v Makarski, trenutno locirani barki v Novigradu in tukajšnji kapetaniji ?
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Apr 29, 2009 21:48

Ne najdem nobene zakonske osnove za to, da bi moral prijavit, da daš čoln v vodo ravno na drči.
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Če Apr 30, 2009 07:12

če ta neumnost velja, čeprav menim, da te je skuterist zajebaval, tako kot to običajno počnejo hrvati, ker nimajo drugega dela, bodo najbolj najebali tisti s 310 cm dolgim gumenjakom in tomosom 4 ( zaradi 310 cm pač morajo imeti vinjeto). Ti ljudje namreč gumenjaka vlečejo ali nosijo na kopno in v morje večkrat na dan:)
dopust bodo preživeli kar na kapetaniji in prijavljali spuste in dvige. logično bi namreč bilo, da ne moreš prijaviti spusta čolna, če le tega nisi prej tudi dvignil iz vode:))

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost