HR-ITA-SLO

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Kariera
Viceadmiral

HR-ITA-SLO

OdgovorNapisal/-a Kariera » So Jul 04, 2020 23:05

Če pustim javno zdravstvene implikacije tega početja... :evil: Ampak...sem npr. na Hrvaškem in Slovenija uvede obvezno 14 dnevno karanteno za vse prihode iz Hrvaške. Plujem nazaj ob Istri, se odjavim in grem ven v mednarodne vode in grem prespat za eno noč npr.v Trst ali Milje. Kako je s prijavo v ITA, je v teh koncih to sploh možno? Potem grem naslednji dan iz ITA v Piran in matično marino Portorož. Za prihod iz ITA ni karantene...čeprav bi mi verjetno v Piranu policaj zatežil...pokažem tudi račun marine v Trstu ali Miljah... :oops:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: HR-ITA-SLO

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Jul 05, 2020 08:32

Za prehode med državami šengenskega območja ni potrebna prijava-odjava!
Hrvaška ni država šengenskega območja.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Ne Jul 05, 2020 08:56

Nikola T. napisal/-a:Za prehode med državami šengenskega območja ni potrebna prijava-odjava!
Hrvaška ni država šengenskega območja.

Oprosti lapsus, torej odjavim na Hrvaškem, prijavim v ITA. Kje je možna prijava v ITA med Miljami in Trstom? Če ni možna, verjetno vseeno moram naslednji dan narediti prijavo v SLO?
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Ne Jul 05, 2020 20:29

Kaj pa ce gres po odjavi v Ita, prespis zadnjo noc v marini, recimo Milje, kjer dobis potrdilo, da si bil pri njih in naslednji dan se prijavis pri nas.
Teoreticno bi slo, a prakticno........'niko nezna'.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Ne Jul 05, 2020 20:45

Domi napisal/-a:Kaj pa ce gres po odjavi v Ita, prespis zadnjo noc v marini, recimo Milje, kjer dobis potrdilo, da si bil pri njih in naslednji dan se prijavis pri nas.

Ja sej tko sem na začetku mislil, sam sem zgleda zakompliciru... :oops: Grem iz HR prespat v ITA marino, samo me zanima, če se lahko kje V Miljah, Trstu prijavim? :roll:
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » So Jul 11, 2020 22:50

Kariera napisal/-a:
Domi napisal/-a:Kaj pa ce gres po odjavi v Ita, prespis zadnjo noc v marini, recimo Milje, kjer dobis potrdilo, da si bil pri njih in naslednji dan se prijavis pri nas.

Ja sej tko sem na začetku mislil, sam sem zgleda zakompliciru... :oops: Grem iz HR prespat v ITA marino, samo me zanima, če se lahko kje V Miljah, Trstu prijavim? :roll:

Ne vem - a ne kompliciraj. V Ita se nihče nikjer ne prijavlja... tudi jaz ne. Pa tudi odjavljamo se ne, ko odplujemo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti