vpis pomožnega motorja v register?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

silvobozic
Višji vodnik

vpis pomožnega motorja v register?

OdgovorNapisal/-a silvobozic » Po Jun 15, 2009 22:50

Kot razumem, je pomožni motor potrebno vpisati v register ne glede na moč. Sam imam 2,5 KM, pa bi tudi moral vpisati, drži?

Ker imam ene manjše probleme z dokumenti (verjetno se bo uredilo, a ne vem če dovolj hitro), me zanima, ali imae vi vsi svoje švoh pomožne motorje vpisane v register in kake probleme lahko v nasprotnem primeru pričakujem na hrvaškem. Registracija je slovenska.

Hvala
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 15, 2009 23:08

Problemov na HR ne bo popolnoma nič, lahko so problemi samo mogoče pri prestopu meje, če bi se slučajno kdo zapičil. No to govorim za čolne na prikolici. Če imaš to res samo za rezervni motor in je še celo spravljen nekje spodaj, potem ne kompliciraj, tudi če ti manjka kakšen papir.

Je pa potem nekaj drugače z raketami in baklami, če imaš rezervni motor! Kaj natančno ne rabiš ne vem, ni pa bistvene razlike.

LP
Uporabniški avatar
cougar
Poročnik fregate
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a cougar » Ne Jul 19, 2009 19:27

Sam imam tomos 4,5 kot pomožni motor in nimam vpisanega ker zanj nimam dokumentov in bo tako tudi ostalo . Zmontiran je na nosilcu za motor med plovbo .
Tudi sam sem že razmišljal če bi bila kakšna varijanta da bi ga lahko vpisal. Motorje nad 3,7kw ( 5ks) pa je potrebno vpisati, kajti za le te je potrebna registracija.
Če se bo pa kak kapetan kaj praskal okrog tega pa sporočim.

lep pozdrav
cougar
Uporabniški avatar
cougar
Poročnik fregate
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a cougar » Ne Jul 19, 2009 19:30

Sam imam tomos 4,5 kot pomožni motor in nimam vpisanega ker zanj nimam dokumentov in bo tako tudi ostalo . Zmontiran je na nosilcu za motor med plovbo .
Tudi sam sem že razmišljal če bi bila kakšna varijanta da bi ga lahko vpisal. Motorje nad 3,7kw ( 5ks) pa je potrebno vpisati, kajti za le te je potrebna registracija.
Če se bo pa kak kapetan kaj praskal okrog tega pa sporočim.

lep pozdrav
cougar
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jul 19, 2009 22:40

Pred 6 leti sem v izpostavi Izola podpisal izjavo, da je 20 let star tomos 3 moj, pa so mi ga vpisali v vpisni list, vprašaj, če se to še da.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost