Prehod regij do marine

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Nejcj1970
Višji vodnik

Prehod regij do marine

OdgovorNapisal/-a Nejcj1970 » Če Mar 25, 2021 21:43

Zanimajo me vase izkusnje glede prehoda regije. Ali grem lahko v marino Portoroz na barko sedaj ko je regija rdeca? Opravljati vzdrzevalna dela. Na morje iz marine oa verjetno ne smem odpluti, da preverim delovanje
colna?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Prehod regij do marine

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Mar 26, 2021 05:01

Ne vidim težave. Saj ni prepovedi prehajanja regij oz. občin (zaenkrat).
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » Pe Mar 26, 2021 06:59

Lahko gres v vsakem primeru na vzdrževanje!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Mar 26, 2021 07:25

kr en napisal/-a:Saj ni prepovedi prehajanja regij oz. občin (zaenkrat).

Je. Od danes: https://www.24ur.com/novice/korona/z-danasnjim-dnem-prehajanje-v-in-iz-rdecih-regij-ni-vec-dovoljeno.html
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Pe Mar 26, 2021 08:50

Delat gres pa lahko?
Spet bomo potne naloge pisal, sam druzina zna bit majhen problem, odvisno na kaksno budalo naletis.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Mar 26, 2021 09:00

Darh napisal/-a:Delat gres pa lahko?

Saj so v linku napisane izjeme.

Izjeme za prehajanje med rdečimi in drugimi regijami:

1. prihod na delo, odhod z dela in izvajanje delovnih nalog,
2. opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti,
3. odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje,
4. varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oziroma zaradi oskrbe ali nege družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom,
5. dostop do lekarn, zdravstvenih in sanitarnih storitev ter zdraviliškega zdravljenja,
6. dostop do tujih diplomatskih in konzularnih predstavništev,
7. dostop do storitev za nujne primere,
8. dostop do izvajanja nalog, povezanih z delovanjem pravosodnih in upravnih organov ter organov pregona,
9. dostop do storitev za osebe s posebnimi potrebami,
10. izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva,
11. potovanja oseb zavoljo tranzita čez statistično regijo iz prejšnjega člena, v sosednjo državo ali do svojega prebivališča v Republiki Sloveniji,
12. nujno vzdrževanje groba, pri čemer mora posameznik izkazati upravičenost z dokazilom o najemu groba ali drugim ustreznim dokazilom.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Mar 26, 2021 11:39

S sabo vzemi pogodbo z marino in pa izpolni obrazec za prehod regij in to je to.
https://www.gov.si/assets/vlada/Seja-vl ... zjava_.pdf
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Mar 26, 2021 12:24

evovii napisal/-a:S sabo vzemi pogodbo z marino in pa izpolni obrazec za prehod regij in to je to.
https://www.gov.si/assets/vlada/Seja-vl ... zjava_.pdf

Poleg zgornjega še škatla gedor na zadnjem sedežu, da je zgodbica, da greš popravit cerado, ker puščajo okna, bolj verjetna.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Mar 26, 2021 12:50

Lastniki plovil imamo v okviru navedenih izjem možnost vzdrževati plovilo po več točkah. Ne potrebujemo nobenih zgodbic, ker vzdrževanje plovila je defintivno potrebno in samoumevno.

2. opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti,
- Če imaš podjetje ali s.p. si napišeš delovni nalog. Osebno sem združil prevzem blaga v bližini z obiskom plovila predvsem zaradi preventivnega pregleda varnosti priveza in da kaj ne pušča.

3. odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje,
- Če upravljalec priveza, marina, koncesionar ali ladjedelnica pošlje sporočilo, da morate preveriti plovilo, privez, opremo na plovilu zaradi vremenskih pogojev burja in s tem povezane škode, iztekanje goriva, črpalka za bilge... ste to dolžni opraviti.

10. izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva,
- Plovilo je definitivno zasebni objekt za katerega plačujem davek. Poleg priložim odrezek poziva za plačilo davka ali potrdilo o plačanem davku.

In seveda napišeš izjavo za prehod regij kot je omenil Evovii.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Mar 26, 2021 13:33

Nikola T. napisal/-a:Lastniki plovil imamo v okviru navedenih izjem možnost vzdrževati plovilo po več točkah. Ne potrebujemo nobenih zgodbic, ker vzdrževanje plovila je defintivno potrebno in samoumevno.

Hja, do zdaj so me ustavili dvakrat in drugič policaj v Izoli enostavno ni verjel ničemur in je odkimaval z glavo ene 5 min. Je blo treba povedat zgodbico, pokazat zakon na iPad-u, omenit, da bom šel do njegovega šefa, če me v nasprotju z izjemo, za katero imam vsa dokazila in razloge (preprečevanje neposredne nevarnosti za premoženje) res ne spusti; pol je pa gedore videl in se nekak premilsil. Ampak to je blo v prvih mesecih epidemije, zdaj se mi zdi, da je že bolj na izi (kak kos orodja pa vseeno vedno vržem na zadnji sedež) :)
Nejcj1970
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Nejcj1970 » Pe Mar 26, 2021 18:11

To mi je jasno, da grem lahko do barke. Zanima me, ce grem pa lahko z njo se na morje peljat. So mi montirali ene zadeve na barko in bi moral stestirati.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Mar 26, 2021 18:57

Za vsak slučaj še tole sprintaj. Nikjer sicer ne piše, da ne smeš pluti, ampak izkušenj iz prve roke pa nimam.
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Nejcj1970 » Pe Mar 26, 2021 19:03

motorni napisal/-a:Za vsak slučaj še tole sprintaj. Nikjer sicer ne piše, da ne smeš pluti, ampak izkušenj iz prve roke pa nimam.

:):):):)):)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti