zastave
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
zastave
Najprej je scefralo zastave, nazadnje je odtrgalo palčko z zastavama iz nosilca. Fiksnega kovinskega nosilca si ne upam namontirat, da se nekdo, ki mu zdrsne slučajno ne napiči gor, pa itak bi vsak dan moral menjat zastave, ki jih v pol ure čist scefra.
A je kaka zakonita rešitev, da se izognem zastavam na krmi, morda nalepke...?
A je kaka zakonita rešitev, da se izognem zastavam na krmi, morda nalepke...?
Re: zastave
Odvisno kje si. Na hrvaškem ne rabiš zastav. Jaz jih nikoli nimam.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- 1stofficer
- Admiral
AEgir napisal/-a:Odvisno kje si. Na hrvaškem ne rabiš zastav. Jaz jih nikoli nimam.
Dolzan si imet zastavo, svojo in Cro ce si v njihovih notranjih in teritorijalnih vodah z izjemo neškodljivega prehoda. Glej clen 66.
https://www.zakon.hr/z/310/Pomorski-zakonik
Celo se mi zdi, da jih zelo moti ce zastave nimas ali pa nimas njihove vecje oz na visjem mestu na barki.
Očitno bom moral dat gor 40 cm inoks bajonet in obšivat robove zastav. 
Nazadnje spremenil SR 290, dne So Jun 08, 2024 15:20, skupaj popravljeno 1 krat.
SR 290 napisal/-a:In kaj naj napravim, če ne držijo dlje kot do izhoda iz marine?
Naprintaš jo na pleksi ali karbonsko ploščico, saj menda ni treba da plapola.
2. Opcija, skini gas
Ne, ne rabiš je, jaz je nisem še nikoli imel gor pa me vsak let ustavijo, kakšno kazen dobim pa tak. Zastave mi nihče nikoli ni omenil, razen pred leti na kapetaniji, da je ne rabim.
Je pa res da to vela za "čamac" znotraj hrvaških meja.
Je pa res da to vela za "čamac" znotraj hrvaških meja.
Nazadnje spremenil AEgir, dne So Jun 08, 2024 15:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kovač napisal/-a:2. Opcija, skini gas
Doma na kavču.
Saj sploh ni treba da leti. Že pri 55-60 mph jih scefra, jambor mi je pa odneslo pri 50 mph.
SR 290 napisal/-a:Kovač napisal/-a:2. Opcija, skini gas
Doma na kavču.
Saj sploh ni treba da leti. Že pri 55-60 mph jih scefra, jambor mi je pa odneslo pri 50 mph.
Daj prilimaj kako sliko tvoje rakete.
Ne znam nalepit slik in videa direkt iz računalnika. 
SR 290 napisal/-a:Kako se nalepi video?
Daš na YouTube in potem tukaj link.
https://www.youtube.com/watch?v=tsu01TR7Ofk
Po 23. 06., hvala.
Zdaj imam samo enega pri katerem se je snemalec nelagodno počutil, če sem šel čez 50 mph in je brez veze.
Zdaj imam samo enega pri katerem se je snemalec nelagodno počutil, če sem šel čez 50 mph in je brez veze.
Raketa
.. Pa še sam si jo naredil. Kapo dol.
Ma ne čist sam. Midva z bratom.
To je v bistvu en nasedel projekt za ceno katerega bi dobil spodobno barko.
Leta 2005 se je zdelo, da vsak lahko kupi kar si zaželi, prodalo se je veliko bark in smo bili dovolj trapasti, da smo nameravali odščipnit delček tega trga. Namen projekta je bil izdelat hiter bivalni gliser, ki leti, da je veselje, malo kuri in ima podobno bivalnega prostora kot "trafo postaje".
Žal je načrte prekrižala bančna kriza 2006-1010, ki je povsem spremenila trg hitrih gliserjev. Tak tip plovila ni več zanimiv, zdaj so moderni fishermani z četico motorjev na krmi in lahki katamarani, ter trafo postaje čudnih oblik.
Ostalo je pri enem trupu, ki sva ga počasi dodelovala. Nazadnje je pridobil 500 hp motor in to je to. Zdaj rabimo kako leto ali dve, da počasi, brez panike najdemo ustreznejši propeler od trenutnega. Glede koraka in konfiguracije lopatic smo že zelo blizu z iskanjem. Čakamo Signature SL five in če se ga ne bo dalo poklopfat, da bo delal to kar želimo, bo drugo leto gor Maximus labbed, ki ga bom počasi priredil gliserju, potem je pa konec iskanja.
To je v bistvu en nasedel projekt za ceno katerega bi dobil spodobno barko.
Leta 2005 se je zdelo, da vsak lahko kupi kar si zaželi, prodalo se je veliko bark in smo bili dovolj trapasti, da smo nameravali odščipnit delček tega trga. Namen projekta je bil izdelat hiter bivalni gliser, ki leti, da je veselje, malo kuri in ima podobno bivalnega prostora kot "trafo postaje".
Žal je načrte prekrižala bančna kriza 2006-1010, ki je povsem spremenila trg hitrih gliserjev. Tak tip plovila ni več zanimiv, zdaj so moderni fishermani z četico motorjev na krmi in lahki katamarani, ter trafo postaje čudnih oblik.
Ostalo je pri enem trupu, ki sva ga počasi dodelovala. Nazadnje je pridobil 500 hp motor in to je to. Zdaj rabimo kako leto ali dve, da počasi, brez panike najdemo ustreznejši propeler od trenutnega. Glede koraka in konfiguracije lopatic smo že zelo blizu z iskanjem. Čakamo Signature SL five in če se ga ne bo dalo poklopfat, da bo delal to kar želimo, bo drugo leto gor Maximus labbed, ki ga bom počasi priredil gliserju, potem je pa konec iskanja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov